• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D. - J. M.

06.05.2018

20:56

SRBIJA POSTAJE OZBILJNA TURISTIČKA DESTINACIJA: Naša zemlja će privući 2.200.000 turista posle pohvala na CNN-U!

Društvo

SRBIJA POSTAJE OZBILJNA TURISTIČKA DESTINACIJA: Naša zemlja će privući 2.200.000 turista posle pohvala na CNN-U!

Podeli vest

Predstavljanje "11 idealnih turističkih destinacija u Srbiji", objavljeno na CNN-u, samo je početak kampanje koja će značajno povećati broj stranih turista kod nas. Prošle godine bilo ih je 1,5 miliona, sada očekujemo da taj broj poraste za 50 odsto, kažu turistički stručnjaci

Srbija bi uskoro mogla da privuče i više od 2.200.000 stranih turista godišnje zahvaljujući sjajnim preporukama objavljenim na CNN-u, ali i u drugim poznatim svetskim medijima, kažu naši turistički radnici i stručnjaci.

Američki CNN je u četvrtak objavio top-listu od "11 idealnih mesta koje morate videti u Srbiji" (pogledajte okvir) i tako svrstao našu zemlju u sam vrh svetskih turističkih destinacija u svetu. Stručnjaci kažu da je ovo samo početak kampanje koja ima za cilj da broj stranih turista, kojih je u 2017. bili tačno 1.497.173, poveća za oko 50 odsto. 

Više noćenja

Potpredsednik "Jute" Milan Lainović kaže za Informer da je posle sjajne preporuke CNN-a Srbija zadobila poverenje stranih turista i da će oni ubuduće dolaziti u značajno većem broju u našu zemlju, ali će i ostajati duže.

Ljajić: Velika planetarna promocija Srbije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za Informer da su novinari CNN-a turističke potencijale Srbije predstavili iz ličnog iskustva, da su obišli svih 11 destinacija i da će u našu zemlju dolaziti izveštači i iz drugih velikih medijskih kuća.
- Ovo je samo jedan deo velike turističke kampanje koja će trajati do kraja juna, a ceo svet će videti potencijal naše zemlje. Tako će kratki video-spotovi biti emitovani i na Euronjuzu, Nacionalnoj geografiji, Skaj njuzu, kao i na jednoj kineskoj televiziji - otkriva Ljajić.

- Reklamiranje srpskog turističkog potencijala na CNN i pohvale koje smo tamo dobili predstavljaju ogroman uspeh, ali i šansu za našu zemlju. Ovo je početak jedne velike kampanje koja će nam doneti značajan porast broja stranih turista i noćenja, pa samim tim i novca. U 2017. imali smo oko 1,5 miliona stranih turista, koji su u proseku ostajali dve do tri noći, a sada očekujemo da se ta brojka poveća za 50 odsto - kaže Lainović i dodaje da će reklama na CNN sasvim sigurno povećati broj turista iz SAD u našoj zemlji:

- Međutim, pored Amerikanaca, očekujemo i da nas u mnogo većem broju posete i turisti iz Irana, Indije, Japana, Kine, Izraela... Zato ovo mora da nam bude veliki podstrek da našu turističku ponudu još više učvrstimo, poboljšamo i da svi oni koji dođu požele da se vrate u Beograd, Novi Sad, na Taru, Kopaonik, Drvengrad, da posete manastire...

Informer

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, kaže za Informer da je preporuka CNN od ogromnog značaja za turizam u Srbiji i da će taj prilog sasvim sigurno značajno doprineti dolasku velikog broja stranaca u našoj zemlji.

Veliki potencijal
Amerikanci su prepoznali turističke potencijale Srbije, njihove pohvale će drastično povećati broj stranih turista u našoj zemljiMarija Labović, TOB

- Kao rezultat intenzivnih promotivnih aktivnosti naše zemlje, američki mediji prepoznali su turističke potencijale Srbije. Ovaj vid promocije je veoma bitan. Naša zemlja predstavljena je kao turistička destinacija koja ima kvalitetnu ponudu, ali je naglašeno da smo veoma bezbedna zemlja, što je strancima vrlo bitno. Preporuka medija, pogotovo svetskih, povećava našu šansu na globalnom turističkom tržištu - kaže Labović.

Veliki rast

Na pitanje koliko možemo da očekujemo stranih turista nakon ovakve reklame, Labović odgovara:
- Prošle godine ostvarili smo odlične rezultate u turizmu, ugostili smo oko 1,5 miliona stranaca, uz 3,1 miliona noćenja, ali ova godina će sasvim sigurno biti daleko bolja zahvaljujući promociji na CNN-u, ali i ostalim velikim svetskim medijima. Nemoguće je jednom reportažom obuhvatiti sve turističke potencijale koje Srbija ima - kaže Labović.

Kako je CNN predstavio Srbiju
11 destinacija koje morate videti

Informer

1. Beograd - centar noćnog života, pun sjajnih restorana, ali i bitnih kulturno-istorijskih spomenika
2. Zemun - mala Budimpešta na Dunavu, sa kule Gardoš vidi se ceo Beograd
3. Novi Sad - Srpska Atina, centar kulture i nauke, grad sa habzburškim nasleđem
4. Subotica - grad sa sjajnom arhitekturom, koji odiše srpsko-mađarskim duhom
5. Kopaonik - najveći i najatraktivniji srpski ski-centar
6. Zlatibor - planina za sve sezone, odlična za skijanje, planinarenje, ali miran odmor
7. Tara - istinska divljina presečena netaknutim pejzažima, dom 153 vrsta ptica
8. Fruška gora - mesto sa 17 manastira i više od 60 vinarija
9. Đavolja varoš - jedan od najneobičnijih prirodnih fenomena koji možete videti
10. Drvengrad i Šarganska osmica - ekscentrično etno-selo Emira Kusturice i čudesna železnica iz 1925.
11. Studenica - senzacionalno mesto među šumovitim planinama




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maki

pre 5 godina

Srbija ima ogromni turisticki potencijal, koji nije dovoljno iskoriscen. Srbija je zemlja u kojoj su zagarantovani mir i bezbednost, pristupacne cene. Potrebna nam je dobra promocija u svetu i da ubiramo plodove od ove privredne grane.

Milana

pre 5 godina

Samo neka dolaze turisti, imaju šta da vide u Srbiji!

ceca

pre 5 godina

naša prelepa zemlja ima veliku šansu u turizmu,mada treba još puno toga popraviti

Geograf

pre 5 godina

Srbija ima jake turističke potencijale. Svi vidovi turizma mogu doneti ozbiljan novac. Zato, samo malo ulaganja, dobrih investicija i vratiće nam se. Srbija je mnogo lepsa od svih država u koje veliki Srbi idu na odmor. Samo to niko ne vidi.

Ina

pre 5 godina

Imamo lepih destinacija i znamenitosti, tako da imamo šta da ponudimo.

Ivan

pre 5 godina

Srbija je zemlja sa puno potencijala, mnogi potencijali su iskorišćeni a neke treba tek iskoristiti. Svako predstavljanje bilo gde u svetu za našu zemlju to mnogo znači.

Petar Pan

pre 5 godina

Lepa vest za nas koji direktno ili indirektno živimo od turizma! Bitno je da se zemlja otvri i država nastavi sa ulaganjiem u infrastrukuru!

Stevica

pre 5 godina

To je značajno priznanje za Srbiju koje donosi prihod..

Goki

pre 5 godina

Bravo! Srbija da se razvija i stabilizuje, a drugi nek se bave mržnjom i prošlošću!

Bojan

pre 5 godina

Dobra turistička ponuda i dobar marketing povećaće broj turista u našoj zemlji.

Mare

pre 5 godina

Imami mi jos mnogo sto sta da pokazemo, nije samo ovih 11 destinacija.

mala

pre 5 godina

Srbija ima i sta za pokazati, nemamo more ali imamo lep seoski turizam.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija