• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.05.2018

08:31

(VIDEO/FOTO) PARADA POBEDE U MOSKVI!  Orila se srpska himna - Vučić s Putinom položio vence na spomenik Neznanom junaku!

Društvo

(VIDEO/FOTO) PARADA POBEDE U MOSKVI! Orila se srpska himna - Vučić s Putinom položio vence na spomenik Neznanom junaku!

Podeli vest

Svet danas obeležava Dan pobede. 9. maja 1945. godine potpisan je akt kapitulacije Nemačke kojim je završen Drugi svetski rat. U sećanje na taj istorijski događaj na Crvenom trgu u Moskvi se održava velika vojna parada 

 10. 35 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom položio venac na spomenik Neznanom junaku u Moskvi.

Predsednici Vučić, Putin i Netanijahu vence su položili nakon tradicionalne Parade pobede, kojom se obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

Intonirane su i himne sve tri zemlje, a predsednici će zatim položiti i cvet na spomen ploče gradova heroja. 

Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremljanskom dvorcu. 

Informer

Informer

10.10 - Završena je Parada pobede. 

Tanjug

Informer

Informer

Uz muziku marša „Opraštanje slovenske žene“, vojnici napuštaju Crveni trg.

printscreen

SVEČANI DEFILE

Informer

10.00 -  Na moskovskom nebu su avioni vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Avioni lete na visini od 300 do 500 metara brzinom od 500 kilometara na čas. 

Jurišni borbeni helikopteri ruske armije predstavljeni su modernizovanim Mi-24P.

Vojnu avijaciju predstavlja avio-grupa „Berkuti" na helikopterima Mi-28N „Noćni lovac".

Informer

9.56 - Na Crveni trg izlazi kolona oklopnih vozila pešadije, koja su namenjena za pružanje vatrene podrške motorizovanim jedinicama.

U sastavu paradne jedinice 27. Gardijske sevastopoljske brigade nalazi se nova generacija teških oklopnih vozila "Kurganjec-25" i osnovno oklopno vozilo pešadije BM-3.

 Crvenim trgom paradiraju pripadnici 4. Gardijske tenkovske Kantemirovske divizije koja nosi ime Andropova.

Informer

Tokom ratnih godina, 57 pripadnika divizije je dobilo zvanje heroja Sovjetskog saveza, desetine hiljada su nagrađeni ordenima i medaljama. Na ratnim zastavama delova proslavljene jedinice su 23 ratna odlikovanja. 

Danas pripadnici divizije nastavljaju tradicije ratnih veterana svakodnevno potvrđujući visoko zvanje „Gardista". 

9.50 - Na glavnom trgu prvi put paradira i stroj Saratovskog vojnog instituta Nacionalne garde.

Većina komandnog sastava Ruske garde su bili polaznici ovog proslavljenog instituta.

Za posebne zasluge u obrazovanju i pripremi oficirskih kadrova, Institut je odlikovan ordenima Žukova i Crvene zastave.     

printscreen


9.45 - Prvi put na Paradi na Crvenom trgu učestvuje paradni stroj vojne policije oružanih snaga Ruske Federacije.

Informer

Danas sastav vojne policije zajedno sa svojim kolegama uspešno izvršava borbene i specijalne zadatke obezbeđivanja bezbednosti civila i očuvanja poštovanja zakona u gradovima i naseljenim mestima Sirijske Arapske Republike.     

printscreen

9.43 - Na Crvenom trgu je paradirala i jedinica žena-vojnika.

U stroju su polaznici Vojnog univerziteta Ministarstva odbrane Rusije, Voljskog vojnog instituta za materijalnu zaštitu i Vojne akademije za vezu „Budenoj".

Polaznice obrazovnih ustanova službu obavljaju kao vojni prevodioci, stručnjaci za vezu, pozadinu i finansijske poslove.

Informer

09.34 - Prvi put na Crvenom trgu koračaju kadeti Moskovske predsedničke kadetske škole vojske Navionalne garde Ruske Federacije.

09.30 - Na defileu su kadeti Sevastopoljske i Nahimovske vojno-pomorske škole. Mladim Nahimovcima predstoji da nastave herojsku istoriju ruske mornarice, koju su obeležili čuveni generali Ušakov, Lazarev, Kornilov, Istomin.

Informer


9.29 - Svečani defile vojske na Crvenom trgu otvara četa dobošara Moskovskog vojno-muzičkog instituta Ministarstva odbrane Rusije „Valerij Halilov".
Mladi muzičari zadaju tempo i ritam kretanja paradnog defilea. Predvodi ih šef instituta, priznati umetnik Ruske Federacije, pukovnik Aleksandar Gerasimov.

 9.26 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se sa desne strane Vladimira Putina i  posmatra paradu, dok je premijer Izraela sa leve strane. 

printscreen

Tanjug

Informer

Informer

9.23 - Putin je završio govor, a zatim je intonirana himna Rusije i ispaljeni su plotuni.

printscreen

Snažna Putinova poruka onima koji bi da precrtaju istoriju

9.16 - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan pobede građanima Rusije, rekavši da je to praznik velike pobede.

- Nacizam je slomljen! Platili smo najveću cenu i imali smo ogromne gubitke - rekao je Putin, misleći na Sovjetski Savez, ali tvrdi da "mnogi pokušavaju da prekrajaju istoriju".

printscreen

Pre 73. godine završio se Veliki otadžbinski rat, nacizam je slomljen, uništeni planovi svetske dominacije. Ta dugo očekivana reč je odmah obišla čitav svet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu, naš vojnik je zaštitio čast svoje zemlje.

Međutim, sada to pokušavaju da precrtaju, da revidiraju istoriju. Mi to nikada nećemo dozvoliti.Uvek ćemo se ponositi što sovjetski narod nije posustao.Naš narod se borio na život i smrt, nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ničem se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika, poručio je Putin.Deveti maj objedinjuje sve generacije, svaka porodica ima svog heroja, rekao je Putin.    

printscreen

9.14 - Ministar odbrane, general vojske Sergej Šojgu završio je obilazak vojske i uputio se ka centralnoj tribini kako bi podeno izveštaj predsedniku Ruske Federacije, vrhovnom komandantu oružanih snaga Rusije Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

printscreen

9.10 - Ministar odbrane obilazi paradne jedinice da bi pozdravio vojnike. Na početku Šojgu pozdravlja pripadnike kopnenih jedinica.

Informer

U vojnoj paradi na Crvenom trgu učestvuje više od 13 hiljada vojnika, vojna tehnika i avijacija svih vidova i rodova vojske oružanih snaga Ruske federacije, kao i druge jedinice.    

Informer


9.09 - Na vojnoj paradi učestvuje ministar odbrane Ruske Federacije, heroj Rusije, general vojske Sergej Šojgu.

Paradom komanduje glavnokomandujući kopnene vojske general - pukovnik Oleg Saljukov. 

Informer

9.03 - Uz muzičku numeru  Aleksandrova "Sveti rat" pripadnici  bataljona vojne počasne garde 154. posebnog  komandantskog Preobraženskog puka narednik Anton Mihajlov i mlađi narednik Aleksej Fokejev iznose na Crveni trg državnu zastavu Ruske Federacije i zastavu pobede.    

Informer

Sve je spremno na Crvenom trgu, gde bi uskoro trebalo da počne parada za Dan pobede.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na lični poziv Vladimira Putina učestvuje na paradi.

printscreen

U Vladivostoku je već održana vojna parada na kojoj je učestvovalo 1.500 vojnika i više od 50 jedinica vojne tehnike.

Paradu je otvorila orkestar bubnjara sa Nahimovske vojno-pomorske akademije, tu si bili i legendarni tenk T-34, novi oklopni transporter BTR-82A, kompleks PVO „Osa“, obalski raketni kompleksi „Bastion“, protivvazdušni raketno-topovski kompleksi „Pancir-S1“ i sistem bacača raketa „Grad“.

Na Dalekom istoku Rusije je već održana svečana vojna parada, prolaskom najnovijih borbenih vozila.

Glavnim trgom u Petropavlovsku Kamčatskom prošlo je 11 paradnih jedinica sa više od 800 vojnika. Prvi put je morska pešadija Tihookeanske flote predstavila uniformu vojnika budućnosti — opremu „Ratnik“.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 5 godina

Pa dobra ramena ima kad neki tip sedi izmedju a opet rame uz rame

srbin

pre 5 godina

Kada sam vam pisao o Teslinom tornju nisam vam rekao kako se objekti (neboderi,kuce,fabrike),vozila,avioni,helikopteri,brodovi i ostala prevozna sredstva mogu snadbijevati elektricnom strujom sa teslinog tornja tj.kako se moze prenositi elektricna struja sa teslinog tornja do objekata i prevozih sredstava.Ono što treba učiniti je da se na satelitske antene koje se nalaze na objektima ugrade uredjaji koji funkcioniraju po istom principu kao toki voki ali u taj uredjaj na vrhu antene mora biti instaliran čip sa trga heroja.Ali taj čip mora biti smješten na tačkama zvezde petokrake.Prevozna sredstva takodje moraju imati instaliran taj čip na anteni koja se nalazi na prevoznom sredstvu da bi bila snadbijevana električnom strujom.Na vrhu antene prevoznog sredstva taj čip mora biti instaliran ali da se nalazi na tackama zvezde petokrake spojen bakrenim vodičem kao što su spojene tačke na zvezdi petokraci.Laicki receno na antene koje se nalaze na objektima i prevoznim sredstvima se mora nalaziti toki voki da bi se omogucio prenos električne struje sa teslinog tornja.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

S Verom u Boga, Boziju i ovozemaljku pravdu da ce oni koji su uvek bili i ostali na pravednoj strani, strani zastitnika prava na zivot i srecu svakog pripadnika ljudskog roda biti pravedno nagradjeni. ZIVELA RUSIJA !!! ZIVELA SRBIJA !!! VECNO ZIVELA SVETA SRPSKA ZEMLJA KOSOVO I METOHIJA !!!

mostarac

pre 5 godina

treba stici 9 vremenskih zona - jedna drzava, sto ti je sila

JOVAN

pre 5 godina

Eto, da dozivi covek ovakve pocasti pa da mu ne bude zao sto ce uskoro da umre...

Vns

pre 5 godina

Uuuuu jeb.... suze same teku, zaustaviti ih ne mogu...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija