• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2018

18:15

SKUPŠTINA FARMACEUTSKE KOMORE  SRBIJE: Za novu direktorku izabrana Tatjana Šipetić!

Društvo

SKUPŠTINA FARMACEUTSKE KOMORE SRBIJE: Za novu direktorku izabrana Tatjana Šipetić!

Podeli vest

Na današnjoj Skupštini Farmaceutske komore Srbije, za novu direktorku te najveće strukovne organizacije farmaceuta u našoj zemlji izabrana je Tatjana Šipetić, zamenica direktora ZUA Lilly drogerie i član Upravnog odbora zadužen za razvoj apotekarske delatnosti.

Govoreći o budućim ciljevima organizacije, Tatjana Šipetić je kao prioritete navela podizanje svesti pacijenata, kao i regulatornih organa o ulozi i značaju farmaceuta u okviru našeg zdravstvenog sistema. 

- Moj cilj, kao i cilj svih nas kolega zaposlenih u zdravstvenoj zaštiti je da se više ne delimo gde radimo, već kako radimo i koliko smo uspešni u tome. Imamo zajedničke interese koje možemo da ostvarimo uz međusobnu saradnju, otvorenost u komunikaciji i konstruktivno prihvatanje predloga i kritika, kojim ćemo, sigurna sam, uspeti da unapredimo samu struku i uslove u kojima naše kolege rade-rekla je Tatjana Šipetić

Ona važi za stručnjaka u oblasti farmacije zahvaljujući dugogodišnjem, bogatom iskustvu koje je tokom svoje karijere sticala kroz različite poslove. 

Nakon diplomiranja na Farmaceutskom fakultetu, radno iskustvo je započela radeći u privatnoj praksi od 1997-2005. godine, nakon čega preuzima rukovođenje bolničke apoteke u okviru KBC "Dr Dragiša Mišović". 

Nakon četiri godine, prelazi na mesto direktorke Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. U okviru svog mandata posebno se istakla povećanjem efikasnosti u rešavanju predmeta i unapređenjem sistema farmakovigilance u Srbiji. Po završetku angažmana u Agenciji, 2013. godine prelazi u privatni sektor u ZUA Lilly drogerie.

Dodatno obrazovanje iz bolničke farmacije, javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta sticala je kroz različite edukacije, te je 2006. godine na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu završila specijalizaciju iz Farmakoekonomije i farmaceutske legislative, a 2011. godine je odbranila Master iz menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite na Medicinskom fakultetu.  

Organizovala je brojne edukacije za zdravstvene radnike i bila predavač u okviru brojnih nacionalnih i medjunarodnih edukacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MARKO

pre 5 godina

Ko je nju izabrao, zuti eksponent dr Bajca ,upropastila je Agenciju za lekove, nikada nije odgovarala za zloupotrebu sluzbenog polozaja posto je pored svega sto je uradila negativno kupila info pult od 30 000 evra koji nikada nije radio jer nije bilo potrebe,farmaceuti neka vam je sa srecom sa takvim "strucnjakom"

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija