• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

15.05.2018

09:23

STEFANOVIĆ: Neće biti duplih tehničkih pregleda!

Društvo

STEFANOVIĆ: Neće biti duplih tehničkih pregleda!

Podeli vest

Neće biti duplih tehničkih pregleda kao što je najavljeno, već će oni biti kao i do sada na godinu dana, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

On je pojasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina.

- Ova odredba neće biti primenjivana i ićićemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo do sada - rekao je Stefanović za TV Prva.

Upitan da li je zadovoljan rezultatima Zakona o saobraćaju koji je stupio na snagu početkom aprila on je rekao da ako jedan čovek pogine u saobraćaju ne može da kaže da je zadovoljan u potpunosti.

- Mogu da kažem da je impresivan napredak kada poredite sa svim prethodnim godinama. Prošle godine do 15. maja imali smo 61 poginulog u saobraćajnim nesrećama, danas imamo 35 poginulih što je značajan napredak i skoro 1000 manje povređenih u saobraćajnim nestrećama - pojasnio je Stefanović.

On je pojasnio da tek predstoji letnja sezona i najopasniji period što se tiče saobraćajnih nesreća te da će biti nastavljeno sa rigoroznom primenom zakona.

Podseća da umor, vožnja u alkoholisanom stanju, nevezivanje sigurnosnih pojaseva, prekoračenje brzine, najčešći faktrori koji dovode do saobraćajnih nesreća.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cana

pre 5 godina

Hvala ministaru Stefanovicu na donesenoj odluci jer po tome vidimo da misli o svojim gradjanima.

Marko

pre 5 godina

I posle nek neko kaze da im interes naroda nije u prvom planu!

Vesnik

pre 5 godina

Nema potrebeza dupli godišnji tehnički pregled vozila.

kornjacarade

pre 5 godina

E ZBOG OVKVIH ODLUKA OD STRANR MINISTRA STEFANOVIĆA GRADJANI SRBIJE PODRŽAVAJU MINISTRA

Zeljko

pre 5 godina

Mislim da je ovo realna i pravedna odluka ministra jer bi to bio udar na džepove najsiromašnijeg dela stanovništva. Jedan dobar, kvalitetan i pravedan tehnički pregled na godinu dana bi bio sasvim dovoljan.

Desko

pre 5 godina

Da li je važnije da na drumovima budu tehnički ispravna vozila i da izduvni gasovi budu u skladu sa evropskim standardima ili da se događaju česti udesi i da građani budu bolesniji udisajući razne otrove,to je pitanje sada??? Izgleda da se vlast uplašila reakcije nesavesnih građana,a to će dovesti do još većeg uvoza otpada iz Evrope.Čudno je da se ne javlja ministar za zaštitu čovjekove sredine ili je već tiho smenjen?! Moj predlog je da se obavljaju dva pregleda za ta vozila,starija od 15 godina dva puta,i ako prođe vozilo rigorozan pregled po standardima i uz video i slike pregleda i česte kontrole servisa za tehnički pregled,onda država plaća taj drugi pregled. Zar 30 € predstavlja problem da bude manje neispravnih vozila,a svaki vlasnik treba u redovne servise,održavanje,gorivo,registracija,osiguranje da izdvaja nekoliko stotina €,a sad je ovo problem. Predlažem da ne trebaju ispravne gume,kočioni sistemi,katalizatori,pa da što pre nestanemo sa ovih prostora. Pogledajte taksiste,svako treće vozilo treba im oduzeti,a o njihovom ponašanju da ne trošim reči,gradski autobusi,tramvaji,kamioni,policijska vozila,vojna vozila,konjske zaprege na ulicama gradova,bicikli stari po 50 godina,bez osvetlenja idr. I nećemo samo reda i pravila,a svi bi tražili svoja prava,a obaveza nigde.

Del

pre 5 godina

Hvala puno ministre! Vlada nas je spasila jos jednog troska i jos jednog pokusaja Jankovica, Jeremica i Djilasa da udare na narod.

Nesa

pre 5 godina

Kako je "nevezivanje pojaseva" faktor koji dovodi do saobracajne nesrece, bre?

Vedran

pre 5 godina

Srbija je jos uvek nerazvijena dovoljno zemlja za takav zakon jer nismo doboljno finansijski jaki da bi nas svaki gradjanin moga da priusti nova kola, Stefanovicu svaka cast sto je javno izasao i rekao da taj zakon nije odgovarajuci jer bi se tad podigli nameti obicnomm coveku.

Marija

pre 5 godina

Nisu samo vozaci odusevljeni, odesevljene su kompletne porodice!

robinhude84

pre 5 godina

Ova odredba je mnogo bolja nego ona jucerasnja!

Ivana

pre 5 godina

Ovakva odluka je u interesu troska gradjana.Mislim da ce biti zadovoljni.

branka

pre 5 godina

Ovo je verujem obradovale sve gradjane jer to dodatni trosak

Dejan

pre 5 godina

Svaka cast za odluku da ne bude duplog tehnickog pregleda!

matori

pre 5 godina

Vozači isterajmo lisice na videlo pa da vidimo ko su,konkretno,haračlije na koje treba da je povika!!!NE DOZVOLIMO DA SE OVOGA PUTA IZVUKU!!!Ovoga puta su preterali sve granice otmačina i bezobrazluka,a sve u cilju"moje bezbednosti"- DOSTA,BRE,VIŠE!!!Mediji i mreže uključite se sad ili će nas gaziti i pljačkati do iznemoglosti!!!

ana

pre 5 godina

Ovo je ipak odluka koja više odgovara većini žitelja Srbije.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Добра одлука Стефановића, око техничког прегледа.

Filip

pre 5 godina

Добра одлука је да буде само један технички преглед.

elazivkovic

pre 5 godina

Sve pohvale za ministra Stefanovica. Treba nam bolja tehnicka ispravnost vozila, ali se saobracajne nesrece ne dogadjaju zbog neispravnosti vec zbog bahatosti vozaca...

dragan

pre 5 godina

Treba pojačati kontrole prilikom redovnih tehničkih pregleda zbog bezbednosti.

Dule

pre 5 godina

Smatram da je potpuno ispravna odluka Nebojse Stefanovica, da nema potrebe za uvodjenjem dva godisnja tehnicka pregleda. Potrebno je da vozaci voze u skladu sa propisima, dakle da ne voze brzo i postuju ogranicenja, zatim vezivanje sigurnosnih pojaseva, kao i da ne piju kada sedaju za volan. Kada sve ovo svako od nas bude postovao, nesrece se vise nece desavati.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17