• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Fonet

16.05.2018

11:49

SKOT ISMEVA SRBE I OPRAVDAVA ZLOČIN: Masovna pojava kancera nema veze sa uranijumom i PRE STE UMIRALI OD RAKA!

Društvo

SKOT ISMEVA SRBE I OPRAVDAVA ZLOČIN: Masovna pojava kancera nema veze sa uranijumom i PRE STE UMIRALI OD RAKA!

Podeli vest

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da su mnogi stručnjaci zaključili da nema zdravstvene opasnosti u Srbiji ili bilo gde u svetu gde je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom i da slično tvrde i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i Program Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine

Spremni smo da sarađujemo u svakom ozbiljnom naučnom istraživanju o tome, rekao je Skot i dodao da je SZO ukazala da osiromašeni uranijum ne predstavlja ozbiljan zdravstveni rizik.

Napominje da je program UN za zaštitu životne sredine 2001. sproveo istraživanje i zaključio da mesta sa osiromašenim uranijumom ne predstavljaju značajnu opasnost po zdravlje.

- Nekoliko srpskih naučnika, epidemiologa i radiologa je sprovelo nezavisna istraživanja, koja nisu pronašla dokaze da osiromašeni uranijum izaziva zdravstvene probleme u Srbiji - naveo je Skot.

Prema njegovim rečima, i Međunarodna agencija za nuklearnu energiju je zaključila da je opasnost od konzumiranja hrane i vode izuzetno mala, jer uranijum nije prenet u lanac ishrane.

Skot je naglasio da je municija sa osiromašenim uranijumom korišćena gotovo isključivo na Kosovu i u manjoj meri na području Preševa i Bujanovca.

- Iako je nekome možda od političke koristi da rast nivoa oboljena od raka u Srbiji pripiše upotrebi osiromašenog uranijuma, nije mi poznat naučni dokaz koji bi to potkrepio - izjavio je Skot.

VESLI KLARK VREĐA INTELIGENCIJU SRBA: Tvrdi da NATO nije želelo da ubije nikoga u bombardovanju SRJ, čak ni da nas napadne!

Ocenio je da bi podjednako prihvatljiva objašnjenja za viši nivo oboljenja od raka mogla biti pronađena u sve starijem stanovništvu Srbije, genetici, velikom broju osoba koje puše ili se na neki drugi način ne ponašaju zdravo ili u velikom broj neregulisanih otpada sa opasnim i kancerogenim materijama, otkrivenim u Srbiji.

Skot je izrazio uverenje da će svaka studija zasnovana na naučnim podacima i uz uzimanje u obzir svih mogućih uzroka doći do istih rezultata kao prethodna istraživanja.

DRONOVI KFORA SNIMILI UBICE OLIVERA IVANOVIĆA? Zapisi nestali nema ih u istrazi, KRIJU SE I SATELITSKI SNIMCI!

- Trenutak podnošenja zahteva za sprovođenje novog istraživanja i neke izjave povezane sa tim bi mogli dovesti do toga da se neko upita da li su inicijatori već došli do zaključka, bez obzira šta bi dokazi mogli pokazati - izjavio je Skot, uz konstataciju da nije lekar, ali da zna da je stopa rasta kancerogenih oboljenja u Srbiji počela da se povećava mnogo pre 1999. godine.

Podaci koje je video, kaže, ukazuju da je nivo dijagnostikovanog kancera u Srbiji srazmeran drugim evroskim zemljama.

VUČIĆ O PLANU KVINTE ZA REŠENJE PROBLEMA KOSOVA: S velikom radošću bih obavestio javnost Srbije, kada bi postojala BAR SLAMKA ZA KOJU BISMO MOGLI DA SE UHVATIMO!

- Nivo smrtnosti od raka je istovremeno znatno viši, što ukazuje na kasno dijagnostikovanje ili druge probleme prilikom lečenja, uključujući sporo prihvatanje inovativne medicine - rekao je Skot u izjavi Fonetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Da nije povecan broj obolelih od raka, danas se ne bi dogradjivala onkoloska odeljenja! Istina mora da izadje na videlo!

crni

pre 5 godina

Ovaj Skat treba biti skot.Sta bi on mogao da kaze osim da stiti bogom datu poziciju.Po cele dane laprda treba mu pokloniti neki privezak od ostataka ekplodiranih bombi da mu bude amajlija, jedan za Milicku, kandicku i slicne spodobe.Verovatno ce se podmladiti. Sram ih bilo.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Протерати гада из Србије...ПЕРСОНА НОН ГРАТА...и нога у дупе...!

Nenad

pre 5 godina

Samo glupavi amerikanci mogu da tvrde da osiromašeni uranijum nije štetan.

Marko

pre 5 godina

Gospodin Skot stavio se u ulogu naucnika ,a da nikakve dokaze nije prezentovao.Ne bih me cudilo da recimo za 5-10 god americki ambasador izjavi da nas nije NATO bobardovao vec da su to uredili marsovci .I mesto da se ambasador drzao dostojanstveno kako bih to prilicilo ameri ckoj demokratiji,IZVINIO SE I PONUDIO POMOC ZA OBOLELU DECU OD RAKA.

Zoran

pre 5 godina

Pa šta se drugo i očekivalo od ovoga, naravno da će se svim silama truditi da minimizira uticaj osiromašenog uranijuma kojom nas je njegova vojska zasipala, ovo je ratni zločin bez presedana i treba ih po tom osnovu i tužiti.

bubasvaba

pre 5 godina

Sto se ceses kad te nigde ne svbi to jest pravdas se da nisi kriv a jos nije utvdjeno jesi li ili nisi po tvom reagovanju si KRIV TO JES TVOJA DRZAVE A TI SI PLACEN DA U NJIHOVO IME LLAAZZEESSSS KAO I OBICNO.

Petar

pre 5 godina

Njegovo prezime sve govori. Ako se jos zna ciji je on Ambasador sve je skockano.

Ivana

pre 5 godina

Srbija ima pravo da ispita sa svojom strucnom komisijom vezu izmedju bombardovanja prilikom kog je koriscen osiromaseni uranijum i obolelih od malignih bolesti u Srbiji.

deda Raša

pre 5 godina

A sta bi to mogle reci Ujedinjene nacije i Svetska zdravstvena organizacija, a da nije po diuktatu Amerike i NATO? Pa recite vi nama Skote sto je ta municija zabranjena? Nije valjda sto je mnogo humana i ne ubija. Pa vi ste vasu ambasadu preselilki na Dedinje, valjda sto vam je poruseni General stab bio i suvise blizu te vam mogao naneto stete, jer se ne zna ni kojim otrovima je on gadjan. Kad bih od vas cuo vest da vise necete ratovati na planeti zemljii, ni tada ne bih poverovao. Takvi ste vi genocidni, jos od Indijanaca.

daca

pre 5 godina

Od cega poslednjih godina deca i maldi oboljevaju od raka??

KoleM

pre 5 godina

Jedan od najjačih kancerogana je aflatoksin koji se kod nas nalazi u mleku i distribuira svakom čoveku i detetu do usta.

Zaklina

pre 5 godina

Ovaj ocigledno ili nije upoznat da smo bombardovani ili tera segu i segaci se....a mozda nezna dobro sta mu je predoceno na nasem jeziku.

Alhemičar

pre 5 godina

Pa kada nema neka mu iz Vinče spreme jednu ogrlicu od osiromašenog uranijuma da je nosi .

deda Raša

pre 5 godina

Nema toga vise u Vinci. Pokupili bas ameri, valjda im ponestalo materijala za municiju. Secam se ko da je bilo juce, koliko je policijsko obezbedjenje bilo kada je taj uranijum prebacivan za Ameriku. I znate sta nam onda rekose? Drzanje uranijuma u Srbiji nije bezbedno, mogla bi ga se docepati nekakva teroristicka organizacija i napraviti nekakvo strasno uruzje. E pa strasnijeg od americkog nigde nema, niti ce ga biti.

Ja bre

pre 5 godina

Skote mrdni svoju debelu guzicu i obidji sva mesta koja su bombardovana plemenitim uranijumom, ako smes. I zasto Italijani demantuju tvoje znanje. O tome cutis podlo.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Umesto da se ovaj Skot izvini za bombardovanje i trovanje on se još podsmeva.

gaga

pre 5 godina

NJemu je možda drago što umiremo.To im je i cilj,da nas unište.

Bacvanin

pre 5 godina

Dabogda mu porodica osetila blagotvorno dejstvo osiromasenog uranijuma.I onako Nike opasan.

branko

pre 5 godina

Evo moj predlog "pametnom" Skotu: Kad je osiromašen uranijum tako bezopasan kako on tvrdi i nama stalno soli pamet (kao da smo mi Srbi neki debili) ,neka organizuje da i mi Srbi, Amerima damo isto takvog bezopasnog uranijuma pa da nas uveri da je u pravu.Američki idioti su uvek u pravu ?

Iznogud

pre 5 godina

Ovo je vise nego dovoljno da mu se uskrati gostoprimstvo.

baki

pre 5 godina

ljudi pa nismo mi cvecke i sami znate da su kod nas uvek jaja sa dva zumanceta zato nam i toliko dobro ide sve smo mi u pravu a drugi grese oa u redu je da ne pricas s jednim dvojicom i petoricom ali da ne pricas sa celim svetom znaci da nije do njih vec do tebe e to vazi i za srbiju svi znamo da je alkohol i cigarete najveci problem deca puse jos u osnovnoj skoli piju takodje i to rade celog zivota pa sta vi ocekujete da ce da budu zdravi ali srbi su najpametniji ponavljam zato smo i tu gde smo i trebalo bi se menjati svest i razmisljanje gradjana .

Dragan Naumovski

pre 5 godina

Dear Mr Scott, I'm delighted to invite you and entire personnel of Embassy of USA to the traditional Serbian party at any site of your choice marked as a depleted uranium site. Drinks and food are on me to your heart content which is in accordance with traditional Serbian hospitality and tradition. So if you are still firm on your opinion about the innocence of depleted uranium and it's use you wouldn't turn down my offer. In another words - you wouldn't chicken out. Please let the Desk at Informer of your availability so I can organize the details

Dana

pre 5 godina

Sram ga bilo!Ovaj covek svaki dan sve vise pocinje da nas nervira svojim izjavama!

Sneza

pre 5 godina

Pa sto se onda grcevito boris protiv ispitivanja? Pusti nad da ispitamo pa ako smo pogresili(usta cisto sumnjam) onda pricaj

zlata

pre 5 godina

Skot ostaje skot,belosvetski ološ ! Videcemo od cega ce on umreti s obzirom da je dugo u Srbiji , da li ce biti to rak???

argamedon

pre 5 godina

samo mu recite a onda i iznesite mu gomilu dokaza da su amerikanci i americki uranijum strateski partneri sa nacistima i teroristima a to je genocidni projekat protiv srpskog naroda .

Radovan

pre 5 godina

Da svaka část posebno je ambasador Amerike pozvan da govori na tutemu. Klark Olbrajt Solana i Clintronovi uz rkovodstvo nato su direktno personalno odgovorni za bombardovanje i žrtve i posledice bombardovanja.Kosovo je bilo i bice Srbija, njihovi kompleksi i probleme koje sami stvaraju sa Rusijom je kost u grlu. Što oni to stalno povezuju sa Srbijom. Rusija je velika sila : sada su pokazali kako brzorade i velike projekte ? Krimski most i to im se ne svidja ? A ko njih uopšte pita ? Oni imaju svoje standarde i neka tako žive? GMO uranijumi bombe pretnje to su njihovi standardi?

RINGISPIL

pre 5 godina

Moja lica poruka americkom ambasadoru evo slobodno je objavite na udarnoj strani INFORMERA. Zbog njegovog sveobuhvatno stetnog i neprijateljskog delovanja koje daleko prevazilazi njegovu misiju u nasoj zemlji najmanje sto bi trebala nasa vlada da uradi jeste da mu kaze dovidjenja PERSONA NON GRATA na neodredjeno vreme. Drugo ako je uranijum tako lekovita materija zasto oni u americi slobodno ne posipaju svoje obradivo zemljiste uranijumom to poboljsava rod svake biljne kulture. Trece neka proba caj od uranijuma mnogo je lekovit usput i bezazlen. PA AKO JE AMERICKI AMBASADOR to je jedna obica BARABA kojoj treba jasno reci ciju politiku on zastupa i vodi SVOJU LICNU ILI ZVANICNU AMERICKU tek da znamo. Ko o cemu americka politika i kurve o POSTENJU.

Najbolja

pre 5 godina

Sramna izjava Američkog ambasadora u Beogradu Kajl Skota, toliko o poštovanju zemlje gde uživa potpun diplomatski imunitet.

Gavrilo

pre 5 godina

Ovog Skota treba proterati .. po 1000'i put omalovazava zemlju u kojoj je ambasador! Drzava da reaguje dok narod nije uzeo stvar u svoje ruke .. posle ce biti gadno i za njih i za nas!!!

Čola

pre 5 godina

Premjestimo Ambasadu na drugu lokaciju, naprimjer tamo gdje su sravnili sa Uranom zemlju. Interesuje me kako Bi se tad Skot ponašo i šta bi pričo

Milan

pre 5 godina

Izjava koja je nesvojstvena diplomatskom jeziku i praksi - samim time, njena težina je još veća i šalje izuzetno lošu sliku o onome koji je izgovara, ili drugim rečima, govori više o njemu kao osobi! U samom svom biću, izjava je besramna, podla i krajnje bezobrazna!

petar pan

pre 5 godina

Pa šta se drugo i očekivalo od ovoga, naravno da će se svim silama truditi da minimizira uticaj osiromašenog uranijuma kojom nas je njegova vojska zasipala, ovo je ratni zločin bez presedana i treba ih po tom osnovu i tužiti.

NIKOLA

pre 5 godina

Sram te bilo skote jedan, umiracete i vi od svoje pameti.

Nada

pre 5 godina

Ovaj covek sa odgovarajucim prezimenom nema nikakva prava da o ovoj temi govori na ovaj nacin!Prepustimo strucnjacima da se time pozabave i otkriju istinu,koja verujem nikako ne odgovara Amerikancima!

Cica

pre 5 godina

Sve se u zivotu vraca,onaj od gore sve vidi i zna. Jeste kancera bilo i pre,ali ni blizu u ovolikom broju,ne ove vrste galopirajuce vrste i nisu umirali mladi ljudi!

NIKOLA

pre 5 godina

Sram te bilo skote jedan, umiracete i vi od svoje pameti.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Preporučujem gosn SKOTU da dnevno popije po tri čaćice uranijuma jer on je lekovit, i da ne zaboravim - to je "lekovit" američki proizvod. Kad ga promoviše - nek' ga pije što više!!!

Nina

pre 5 godina

Izaci ce sve na videlo, dobro je da je vlast pocela da se bavi tim problemom.

Una

pre 5 godina

Skot je SKOT bez obzira dali je Americki ambasador ili neki drugi Srbomrzac ili terorista.

pantelija

pre 5 godina

Skote ,od cega umiru americki crnci u getima i indijanci u rezervatima ?

Coyote Nervosius

pre 5 godina

Proglasiti ga nepoželjnim, a Srbija da zahteva prisustvo UN vojnika i posmatrača na Kosovu umesto KFOR-a. A usput onako, nek zatraže zbog kršenja ljudskih prava, statuta UN i reolucije 1244 od strane USA, da se sedište UN izmesti iz USA u neku drugu državu.

Bojan Djuric

pre 5 godina

imam konkretan predlog, da najuža porodica gospodina ambasadora provede minimum 30 dana, 24/7 na lokaciji, gde mi tvrdimo da ima zračenja i da naravno njegova porodica ( supruga i deca ) jedu proizvode+vodu iz neposredne okoline, pa ako pristane, onda imam razloga da mu možda i poverujem.....prezime SKOT nije slučajno

Maja

pre 5 godina

Skot ce da tvrdi da ni bombe bacene na Srbiju, nisu bile stetne i opasne za gradjane Srbije.

marko

pre 5 godina

Valjalo bi malo ovom Skotu baciti par tona uranijuma u komsiluk pa da vidmo kako ce njegova deca i rodbina da reaguju i da li ce biti ovako opusten kao sto sada daje izjave

Aleksandar

pre 5 godina

Ko smatra da su nam Ameri prijatelji taj ne vidi ništa dalje od svoga nosa , kad oni ubistvom dece, omladince starce, bolnice , obdaništa smatraju koleteralnom štetom, oni Asada nazivaju zločincem a šta su oni u očima sveta, treba im dokazati dali imaju obraza i šta to znači ( OBRAZ), a tek šta očekivati od njih kad podržavaju Izreol koji ubija od bebe pa do staraca koji su zaboravili njihovu golgotu u drugom svetskom ratu pa oni sa SAD initiraju fašizam na goloruki narod

Ljubo

pre 5 godina

Pricaju da se uranijum moze tako osiromasen stavljati kao zacin na salate ,umesto senfa i kecapa u hamburgere...isterajte tu zlu osobu iz Beograda ,grada domacih i stranih placenika protiv drzave pravoslavne Srbije .Ako smo suvereni ,ili....

Zile

pre 5 godina

Mnogi Amerikanci nemaju odgovornost za pocinjene zlocine. Pitanje je sta rade sa tim ljudima tamo. Jutros sam na TV-u cuo da postoje i genetski modifikovani ljudi, koji ne osecaju odgovornost za bilo sta.

Daca

pre 5 godina

Od njih me nista ne iznenadjuje, jer bi pod udar javnosti dosli mnogi zlocinci. A najvise ih je u Americi.

kristinad

pre 5 godina

Ameriknci predstavljaju Srbe kao teroriste, a jedini teroristi su oni!

Xxx

pre 5 godina

G. Skotino sta ti vredi kada ti niko ne veruje jer za razliku od vas ovde zive ljudi sa mozgom.

dragce

pre 5 godina

Ako nije stetan nek ispale istu kolicinu kod njih nad vasingtonom

rajana

pre 5 godina

Trebalo bi da se za Klintona, baka Medlin, Skota, Klarka i njihovoj bratiji na kontaminiranom području izgrade velelepne vikendice u kojima bi oni provodili penzionerske dane sa svojim porodicama. Da li bi i inda priča bila ista?

maša

pre 5 godina

Skote, na našem jeziku prezime ti odlično pristaje

Marcco

pre 5 godina

Tvrditi i usmeravati istrage u smeru osiromašenog uranijuma kao krivca za eksploziju kancera u Srbiji jer ravno izdaji zemlje. Osiromačeni uranijum ne može da bude krivac za kancer. Ne može, to će vam reči svaki radiolog kojem date fizičke osobine osigomašenog uranijuma a fizika je nauka a ne politika i kafanska priča. Razlog epidemije je nešto drugo a tim drugim se niko nebavi nego se na prazno urla "osiromašeni uranijum". Da li se neko bavio time šta projektil "osiromašenog uranijuma" još sadrži osim OU? Da li je možda projektil bio "zagađen" i obogačenim uranijumom? Kakav je sastav visoko kloričnog eksploziva koiršćenog u bombama i raketama koje su nas zasule? Pa nije TNT, u to samo siguran. Zašto i po čijem nalogu je bombardovana Petrohemija kada se zna da u kompleksu ima visoko otrovnih i kancerogenih jedinjenja... da ne pominjem sve drugo.

BREŽANAC

pre 5 godina

Da nije amerikanac nebi bio skot, ali takvi su oni. Voleo bi kad bi im neko stučno objasnio kako treba da se ponašaju u zemljama gde rade. Plašim se da sa ovakvim nekvalifikovanim izjavama ne izazove neku nesreću tamo gde radi. Treba ga smestiti što pre u padinsku skelu na ispitivanje.

papundek

pre 5 godina

On je upravo ono sto mu je i prezime, bio i ostao SKOT!

mirjana

pre 5 godina

E pa Srbi ovo je previse od tog Americkog Skota.Izadjite na ulice I protestom oterajte to djubre sa nase teritorije.Dabogda mu se do sedmoga kolena vijao rak u familiji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija