Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.05.2018

15:36

SRBIN U ZATVOR VODI 26 KRAVA, SVINJE, PRASIĆE I 50 KOKOŠAKA - NEMA KO DA BRINE O NJIMA: Čeka samo dozvolu suda!

Društvo

SRBIN U ZATVOR VODI 26 KRAVA, SVINJE, PRASIĆE I 50 KOKOŠAKA - NEMA KO DA BRINE O NJIMA: Čeka samo dozvolu suda!

Podeli vest

Meštanin kuršumlijskog planinskog sela Novo selo Bojan Radovanović (27) koji je osuđen na zatvorsku kaznu od 40 dana zbog vožnje neregistrovane prikolice traktorom, uputio je molbu zatvoru u Prokuplju da zatvorska ekonomija, dok on izdržava kaznu, prihvati 26 krava, svinje i prasiće i 50 kokošaka 

Radovanović je ponudio da se, tokom izdržavanja kazne, on brine o životinjama, a da zatvoru poklanja mleko i jaja. Bojan Radovanović se na taj korak odlučio jer je pre toga, na razne načine pokušavao da se nagodi sa prekršajnim sudom, da kaznu zameni za novčanu ili nanogicu. 

- Međutim, ništa nisu prihvatili, rekli su mi da moram u zatvor - rekao je agenciji Beta Radovanović.
 
Posle toga, pre više od mesec dana, uputio je i molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj priznaje da je načinio prekršaj, vozeći neregistrovanom prikolicom seno za stoku.  
Zato, kako je Radovanović kazao Beti, nije tražio pomilovanje, da bude oslobođen odgovornosti, nego da mu se omogući da kaznu plati. 
 
On je predsedniku Vučiću u pismu naveo da to od njega traži, jer u planinskom selu Novo selo, živi sa teško obolelom majkom, da ima farmu krava, da je rasprodao farmu svinja. Da majku mora negde da smesti, stoku da proda i ugasi domaćinstvo, zbog 40 dana zatvora.

PUTIN PRAVI PRUGU DO NIŠA, NA SAHALINU GRADI MOST TRI PUTA SKUPLJI OD KRIMSKOG: To može samo Moskva!

 
- Odgovor nikada nije stigao, imam još devet dana do zatvora. Sve što mi je ostalo je da molim zatvor da mi pomogne, pa sam ih zamolio da prihvate i moju stoku, jer sam čuo da imaju zatvorsku ekonomiju - kaže Radovanović.
 
On je kazao da krave, svinje i kokoške nemoćne da same prežive, na imanju i da je zato sam poslao molbu zatvoru. 
 
- Ako ne prihvate, jedino ostaje da ih psi čuvaju u planini - kazao je Radovanović i dodao da je u pismu zatvoru naveo da ima i sedam pasa čuvara, koje je planirao da ostavi kući.
 
- Psi, koje imam, neka ostanu da čuvaju praznu kuću i prazne štale, jer u selu nemam komšija - navodi u pismu.

VUKOVE DRŽI 20 BEOGRAĐANA! GAJE IH KAO KAO KUĆNE LJUBIMCE, javnost i državu ubeđuju da su to vučji psi!

 Na kraju pisma Radovanović navodi da od upravniku zatvora u Prokuplju očekuje razumevanje, jer je prekršaj načinio u borbi da opstane na selu. 
- Samo sam se borio, da svojim radom opstanem na selu, da mu se ognjište ne ugasi -naveo je Radovanović.
 
Radovanović mora da se javi Okružnom zatvoru u Prokuplju 23. maja. Njegovu, teško pokretnu majku, dok boravi u zatvoru, prihvatiće rođak iz Kuršumlije.

VESLI KLARK VREĐA INTELIGENCIJU SRBA: Tvrdi da NATO nije želelo da ubije nikoga u bombardovanju SRJ, čak ni da nas napadne!

 Inače, Radovanović je osuđen zatvorskom kaznom od 40 dana, jer je vozio neregistrovanu traktorsku prikolicu, pod zabranom vožnje, jer je i pre toga kažnjavan zbog istog dela. Saobraćajna policija ga je zaustavila na seoskom putu, kada je prevozio seno za krave. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 5 godina

Kriminalcima joji su ojadili drzavu za milione evra stavljaju nanogicu a postenom seljaku treba dati zatvor.jak prekrsaj .jak saobracaj.sramota

Dragan

pre 5 godina

Ima 26 krava i nece stipsa da plati registraciju prikolice, ma treba mu sve fendovati!

Radan

pre 5 godina

J. ti nasu politiku i pravosudje. Niko ne kaznjava mafijase koji ubace 500 dinara policajcu u dokumenta dok voze 150/h a kaznjavaju mucenika koji vozi neregistrovanu prikolicu! pa zasto nam propada poljoprivreda, eto zato...eto zato odlaze i odlazice.

zoran

pre 5 godina

Po vojvođanskim selima maloletnici bez vozačke dozvole jure nocu sa neregistrovanim motorima trotoarom bez upaljenog svetla i pravo je čudo da niko još nije stradao. Policiju to ne interesuje, a ne reaguje ni komunalna policija. Kada do nesreće dođe neće moći da budu kažnjeni jer su maloletni.

zoran

pre 5 godina

nije stipsa.ima registrovanu.ovo je ručni rad za planinu.nema registrovanja.

marko

pre 4 godine

U Zemlji Srbiji se zakoni donose samo za one jadnike što jedva preživljavaju i nemaju novca da daju mito ni policajcu, sudiji, inspektoru, nikome. Nemaju novca da kupe radno mesto detetu sa završenim fakultetom niti da idu kod privatnih lekara niti bukvalno za bilo šta. Jadni li smo gde živimo i zato deco, bežite iz Srbije što pre.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija