• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: FENA

17.05.2018

11:31

MLADIĆ TRAŽIO ZATVOR ZA LEKARE KOJI GA LEČE U SHEVENINGENU: Hag odbio, tvrdi da dr Paulus Falke i ekipa nisu krivi!

Društvo

MLADIĆ TRAŽIO ZATVOR ZA LEKARE KOJI GA LEČE U SHEVENINGENU: Hag odbio, tvrdi da dr Paulus Falke i ekipa nisu krivi!

Podeli vest

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) odbio je zahtev odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića da se protiv medicinskog osoblja u haškoj pritvorskoj jedinici pokrene postupak za nepoštovanje suda. Generalova odbrana ukazala da mu je zdravlje pogoršano jer u pritvoru nema pravu negu

Predsednik MMKS Teodor Meron odbio je zahtev Mladićeve odbrane da se pokrene postupak protiv osoba koje su zadužene za zdravstvenu negu u pritvorskoj jedinici Ujedinjenih nacija u Sheveningenu.

- S obzirom da podnesci Mladićeve odbrane, kojima se izražava nezadovoljstvo medicinskom negom u pritvorskoj jedinici, ne pokazuju da je medicinsko osoblje svesno i namerno ometalo pravdu, zaključujem da Mladićeva odbrana nije pokazala da postoji sumnja da su krivi za nepoštovanje suda - stoji u odluci.

Mladićeva odbrana tražila je da se pokrene postupak protiv doktora Paulusa Falkea, šefa medicinskog osoblja pritvorske jedinice, i drugog medicinskog osoblja, navodeći da su krivi za pogoršanje zdravstvenog stanja optuženog.

NATO NA GRANICE RUSIJE ŠALJE 40.000 VOJNIKA: Putinov odgovor su "ISKANDERI" U KALINJINGRADU!

Advokati bivšeg komandanta VRS-a su više puta tražili odgađanje presude, kažnjavanje lekara te puštanje Mladića na slobodu, insistirajući na tome da mu je zdravstveno stanje pogoršano, da ne dobija adekvatnu negu u pritvoru i da mu je potrebna hospitalizacija, javlja BIRN BiH.

SIRIJCI ZAROBILI ODRED FRANCUZA: Zalutali kod grada El-Kamišli i ULETELI PRAVO NA PUNKT ASADOVIH VOJNIKA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija