• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2018

12:54

EKSKLUZIVNO! INFORMER.RS NA HUMANOM PUTOVANJU BICIKLOM KROZ AMERIKU SA "KAPETANOM" PREDRAGOM TRIPKOVIĆEM!

Društvo

EKSKLUZIVNO! INFORMER.RS NA HUMANOM PUTOVANJU BICIKLOM KROZ AMERIKU SA "KAPETANOM" PREDRAGOM TRIPKOVIĆEM!

Podeli vest

Danas krećemo na jedno sjajno i nezaboravno "nomadsko" putovanje - jedinstvenu avanturu bicikom kroz tu veliku Ameriku, i to sve kako bismo zajedno podržali Udruženje "Uvek sa decom", koje pomaže mališanima na lečenju u dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

Na ovaj neobični Trans-Američki Put, put koji ćemo narednih dana prelaziti zajedno s njim, Predrag Tripković (grčki: Kapetan), krenuo je još 1. marta i biće to njegovo najduže putešestvije na biciklu.

- Avanturistička putovanja podrazumevaju izlazak iz zone komfora, zahtevna su jer nas primoravaju da se adaptiramo na neuobičajene situacije. U takvim uslovima shvatamo ko smo, od čega smo i kako da poštujemo "male" stvari. Putovanje koje nosi ovakva iskustva može biti svrha samo po sebi ali sada mi je potreban i dublji smisao - kaže Tripković. 

I on je dublji smisao pronašao! U toku ovog puta Kapetan nastoji  da privuče medijsku pažnju i pospeši donacije za Udruženje "Uvek sa decom", koje pomaže deci na lečenju u dečijem odeljenju Instituta onkologije i radiologije Srbije.

Od početka "Puta" on je već prošao kroz Floridu, Alabamu, Misisipi, Lujzijanu, Teksas i Novi Meksiko, a planirano je da do kraja ukupno izveze 10.000 kolometara preko 14 američkih saveznih država.

POGLEDAJTE KAKO JE PROTEKAO DOSADAŠNJI DEO PUTOVANJA "KAPETANA" TRIPKOVIĆA:

Pogledajte i Predragov poslednji post, postavljen na FB stranici 15. maja.

A narednih dana samo na portalu Informer.rs čekaće vas reportaže, sjajne fotografije i video zapisi sa ovog jednistvenog humanitarnog putešestvija!

Ko je Kapetan

Nomad

Predrag Tripković rođen je 1961. u Kruševcu. Nakon završenih studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu započeo je jako uspešnu poslovnu karijeru tokom koje je radio za vodeće svetske kompanije. Ima više od 30 godina korporativnog iskustva.Pored poslovnih izazova u stalnoj je potrazi i za sportskim podvizima. Do sada je bio organizator i učesnik desetina avantura: 
2015. - Memorijalna ekspedicija "U čast predaka", veslanje oko Grčke u čast stogodišnjice prelaska Albanije
2013. - Trakijska transferzala, veslanje od Aleksandropulija do Evije
2010. - Norveška biciklom
2008. - Pamir, biciklistička ekspedicija od Biškeka, Kirgizija do Dušanbea, Tadžikistan
Jedan je od osnivača Udruženja "Nomad Kultura", kluba putnika na sopstveni pogon.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija