• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP

18.05.2018

22:31

KATARINA TOMAŠEVIĆ: Predlog strategije MUP u cilju usklađivanja sa EU!

Društvo

KATARINA TOMAŠEVIĆ: Predlog strategije MUP u cilju usklađivanja sa EU!

Podeli vest

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević izjavila je danas da je Predlog strategije razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova, od 2018. do 2023. godine, u skladu sa kontinuiranim reformskim aktivnostima koje se sprovode u celoj zemlji u cilju usklađivanja sa standardima Evropske unije

- Reč je o dokumentu koji je od velikog značaja, ne samo za Ministarstvo unutrašnjih poslova, već i za celo društvo. Pokušali smo da i u strategiju petogodišnjeg razvoja Ministarstva unesemo reformski duh, koji je započet donošenjem Zakona o policiji koji podrazumeva potpunu profesionalizaciju sistema- rekla je Tomašević na predstavljanju Predloga strategije javnosti u hotelu "Holidej in". 

Ona je istakla da osnovu strategije predstavljaju načela definisana Zakonom o policiji, saopštio je MUP.
- Izradi strategije prethodili su temeljna analiza rezultata sprovođenja prethodne strategije i sveobuhvatna strateška analiza postojećeg stanja i potreba građana i MUP-a u narednom periodu- rekla je Tomašević.

MUP


Predlogom strategije razvoja definisane su tri strateške oblasti: bezbednost, razvoj insitucionalnih kapaciteta i saradnje, i policija kao servis građana, dok su kao ključni ciljevi definisani: unapređenje javne bezbednosti, povećana spremnost za reagovanje u vanrednim stuacijama, unapređenje usluga koje MUP pruža građanima i razvoj E -usluga.

 

Predlog strategije izradila je Radna grupe koju su činili svi relevantni sektori u MUP-u, dok je izradom koordinirao Sektor za međunarodne odnose, evropske poslove i planiranje, uz podršku konsultanata angažovanih kroz program 

- Podrška razvojnim kapacitetima strateškog upravljanja i evropskih integracija u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije- koji sprovodi, uz finansijsku pomoć Kraljevine Švedske, implementacioni partner IMG.

MUP


Savetnik u Ambasadi Kraljevine Švedske Ola Anderson je na današnjem skupu istakao odlučnost te zemlje da pruži kontinuiranu podršku reformskom procesu u MUP-u Republike Srbije, za koji je Švedska razvojna agencija od 2004. godine do danas donirala više od 23 miliona evra.

Anderson je takođe naglasio zadovoljstvo napretkom Ministarstva unutrašnjih poslova u unapređenju i modernizaciji procesa rada. 

MUP


Današnjoj prezentaciji u hotelu "Holidej in" prisustvovali su predstavnici ministarstava odbrane, finansija, pravde, prosvete, rada i socijalnih pitanja, zatim predstavnici nevladinog sektora, fakulteta za bezbednost, političkih nauka i organizacionih nauka, Instituta za kriminološka istraživanja, Kriminalističko-policijske akademije i drugi.

Oni su tokom diskusije imali priliku da postave pitanja i razgovaraju sa brojnim prisutnim predstavnicima različitih organizacioih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koji su, svako iz svog segmenta rada, odgovarali na pitanja i komentarisali predlog strategije petogodišnjeg razvoja MUP-a.

RAZGOVOR U BRISELU: Nebojša Stefanović o policijskoj saradnji i evropskom putu Srbije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija