• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2018

13:32

500 MILIONA ZA PODRŠKU RODITELJESTVU: Bespovratna sredstva opštinama za borbu protiv neplodnosti i populacionu politiku

Društvo

500 MILIONA ZA PODRŠKU RODITELJESTVU: Bespovratna sredstva opštinama za borbu protiv neplodnosti i populacionu politiku

Podeli vest

Kabinet ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku raspisao je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za finansiranje mera populacione politike u ovoj godini

Za tu namenu iz budžeta je obezbeđeno 500 miliona dinara, neophodno je da opštine za projekat obezbede 20 odsto sredstava, dok će preostalih 80 odsto biti finansirano sredstvima za mere populacione politike.

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Važno je da porodica jača!

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović pojasnila je da pravo učešća imaju sve opštine pojedinačno, ili više njih udruženih iz istog regiona i da je jedini uslov lokalnim samoupravama da u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje populacione politike. 

Slavica Đukić DejanovićTanjug

Slavica Đukić Dejanović

- Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja, borbu protiv neplodnosti i populacionu edukaciju - pojasnila je Ðukić Dejanović. 

Ona je podsetila da je prošle godine za te namene izdvojeno 130 miliona dinara i da su tim novcem finansirani projekti u 15 lokalnih samouprava. Na konkurs se prošle godine prijavilo 90 opština, a sredstva je dobilo 15 lokalnih samouprava.

 Bespovratna sredstva namenjena su za populacionu politikuShutterstock

Bespovratna sredstva namenjena su za populacionu politiku

Ove godine lokalnim samoupravama je na raspolaganju skoro pet puta više novca, a maksimalni iznos koji može dobiti opština koja aplicira projektom samostalno je do 10 miliona dinara.

- Ukoliko prijavu podnosu zajednički do tri opštine maksimalan iznos je 75 miliona dinara, odnosno 100 miliona dinara ako prijavu podnosi četiri ili više opština iz istog regiona - navela je ministarka. Rok za konkurisanje je 20 dana od objavljivanja poziva u "Službenom glansiku". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Etihad

pre 5 godina

A od sledece godine ce moci gej brakovi...sta ovi ljudi rade,boze sacuvaj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija