• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2018

08:55

HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI U BATAJNICI! Terali đake da gledaju abortus i iskasapljene fetuse!

Društvo

HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI U BATAJNICI! Terali đake da gledaju abortus i iskasapljene fetuse!

Podeli vest

Prilikom predavanja o značaju porodice i rađanju učenici osnovne škole "Branko Radičević" u Batajnici odgledali su dokumentarni film u kojem su prikazane eksplicitne scene prekida trudnoće!

Redakciji lista Politika, kako se navodi, javio se otac jedne učenice tvrdeći da je đacima sedmog razreda prikazan film u kojem je do detalja prikazano šta se dešava sa fetusom tokom prekida trudnoće.

To je potvrdila i direktorka škole Ljiljana Mijić navodeći da je pomenuto predavanje bilo najavljeno kao predstavljanje knjige Biljane Spasić i da u njemu nije bilo ničeg spornog, osim poslednjih nekoliko minuta, kada su prikazane potresne scene.

Ona je rekla da pre te scene nije bilo razloga da prekine predavanje jer je sve što je rečeno bilo značajno.

- Priznajem da sam bila pomalo u šoku i da bih volela da se to nije desilo - izjavila je direktorka batajničke škole.

Školu su pozvali i prosvetni inspektori koji će, prema saznanjima Politike, obaviti vanredni inspekcijski nadzor. 

MENJA SE SISTEM KAŽNJAVANJA U ŠKOLAMA! Đaci - nasilnici će ići NA DRUŠTVENO-KORISTAN RAD!

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, kaže za Politiku da bi rukovodstvo škole, u najmanju ruku, trebalo da uputi javno izvinjenje roditeljima. 

- Neko od osoblja trebalo bi da unapred pregleda sav materijal koji se prikazuje đacima kako do ovakvih situacija ne bi došlo. Da je ova procedura poštovana, veroučitelj ili direktor je mogao da zamoli predavača da izostavi snimke abortusa - izjavila je ona.

Autorka predavanja kaže da nekoliko slika u američkom dokumentarnom kratkom filmu "Rađanje, ženina odluka" koji je prikazan đacima, nije prijatno, kao ni taj video-snimak, ali da devojčice koje odgledaju film neće sebi dozvoliti da se nađu u sličnoj situaciji. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mama

pre 5 godina

Treba deca sve da vide i znaju...Sad se vrlo rano stupa u seksualne odnose ,a to je vec u osnovnoj skoli pa nek vide sta sve moze da se desi.

Pera Bandera

pre 5 godina

Nakon pročitanog teksta moj utisak je da su pomenute scene bile veoma potrebne da bi devojčice stekle pravu sliku o abortusu koja će ih odvratiti od toga čina oduzimanja života nerođenom detetu. Te scene nikom ne osporavaju mogućnost izbora i samostalne odluke, ali omogućavaju zrelije promišljavanje pre velikih životnih odluka.

Pera

pre 5 godina

Pa ako je abortus dozvoljen neka se slobodno gleda,sta se krije?

Voja

pre 5 godina

kakve gluposti od "savestnih" roditelja. Ilo ti roditelji ako imaju kompjuter, sigorno se plaše da nešto vide na njemu da ih ne udari struju. Stvarno

minka

pre 5 godina

Mi ne mozemo ni casove nasim ucenicima drzati bez americkih primera. Jadni smo!

Arsa

pre 5 godina

I treba da gledaju pa neka se zgroze da im slucajno ne padne na pamet da podrze abortus.Na tv-u ima deset puta gore nasilje pa gledaju.Nece nista da im fali.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija