• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: AMSS/tanjug

26.05.2018

18:27

​ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: Četiri najbolja osnovca predstavljaće AMSS na EP u Budimpešti!

Društvo

​ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU: Četiri najbolja osnovca predstavljaće AMSS na EP u Budimpešti!

Podeli vest

Četvoro učenika osnovnih škola iz Srbije koji su danas pobedili na 49. republičkom takmičenju poznavanja bezbednosti u saobraćaju "Šta znaš o saobraćaju" predstavljaće našu zemlju u septembru na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

To su Mina Folić, Nevena Gradićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin. 
Takmičenje je održano u hali Pionir u Beogradu, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMS S), MUP-a, Ministarstva prosvete i osnovnih škola.

Predsednik AMS S Mirko Butulija rekao je da je ovo najmasovnije takmičenje u Srbiji tog tipa - koje pored takmičarskog ima i značajan edukativni karakter, a tiče se bezbednog ponašanja u saobraćaju.
- Samo ove godine 300.000 učenika je kroz ovo takmičenje ili steklo neka nova saznanja ili se prvi put susrelo sa pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju - napomenuo je Butulija.

Mirko ButulijaAMSS

Mirko Butulija
On je izrazio očekivanje da će se visoko plasirati na Evropskom takmičenju u Budimpešti, ovogodišnja četiri najbolja takmičara koji će, kako je rekao predstavljati i braniti bolje AMS S i države Srbije.Direktor policije Veselin Milić tim povodom je rekao da je imperesioniran znanjem koje su mladi ljudi pokazali tokom takmičenja.

- Impresioniran sam i brojem dece koji je prošao kroz ovu 49. akciju, oko 300.000 dece. Ovo ne može da nadomesti nijednu drugu aktivnost koju svi zajedno činimo i MUP i Ministarstvo prosvete i svi drugi subjekti koji su zainteresovani za povećanje bezbednosti u saobraćaju- napomenuo je Milić.

AMSS

On je ukazao da MUP sa velikim entuzijazmom učestvuje u sprovođenju ove aktivnosti, ali da je posvećen i drugim projektima koji se zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sprovode na početku školske godine.

Podsetio je da su od 1. septembra prošle godine počela predavanja u četvrtim i šestim razredima osnovne škole, tokom kojih đaci imaju priliku da se upoznaju sa svim bezbednosnim izazovima kroz devet različitih tema.

Na današnjem 49. republičkom takmičenju učestvovalo je 108 učenika, a najbolji među njima osvojili su prigodne nagrade, bicikle, kacige za bicikl...Akcija o bezbednosti u saobraćaju sledeće godine navršiće pola veka trajanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NN

pre 5 godina

Samo sto direktor policije nije Veselin Milic, nego Vladimir Rebic.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija