• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

26.05.2018

19:20

USTAŠA! PLENKOVIĆ PROVOCIRA SRBE: Hrvatski F16 zagrmeće nad Kninom NA PROSLAVI 25 GODINA ZLOČINAČKE OLUJE!

Društvo

USTAŠA! PLENKOVIĆ PROVOCIRA SRBE: Hrvatski F16 zagrmeće nad Kninom NA PROSLAVI 25 GODINA ZLOČINAČKE OLUJE!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u govoru na 18. Opštem izveštajnom saboru HDZ da Hrvatska, nakon odluke o kupovini američkih borbenih aviona F16 od Izraela, u bezbednosnom i odbrambenom smislu više nikada neće biti ista

Punu dimenziju ovoga osetićete na 25. godišnjicu ''Oluje'' kad hrvatski F16 zagrme nad Kninskom tvrđavom, obećao je Plenković, prenosi Hina.

Navodi se da je Plenković u više navrata tokom govora podsećao na "ulogu i zasluge prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana".

- Borimo se za Hrvatsku kakvu su sanjali hrvatski branitelji, kakvu je želeo prvi predsednik Franjo Tuđman, za uspešnu Hrvatsku u kojoj će svi živeti dostojanstveno od svog rada, za Hrvatsku u kojoj će mladi ostvariti kvalitetno obrazovanje, Hrvatsku sa zdravstvenom zaštitom na najvišem nivou - poručio je hrvatski premijer. (Tuđman je kao cilj postavio da smanji broj Srba u Hrvatskoj na ispod tri odsto prim. aut).

(VIDEO) KALINJINGRAD - NAJVEĆI KOŠMAR NATO: Naoružan do zuba, tu su iskanderi, rakete Iks-55 i Iks-101, brodovi i podmornice!

On je kazao da "želi da rešava i otvorena pitanja sa Srbijom", koja su, kako je rekao, "uvek najosetljivija", ali za to njegova vlada "ima snagu".

- Želimo da rešimo pitanja, ali na neprihvatljive provokacije odgovaramo državnički - rekao je Plenković.

On je u govoru takođe poručio da "mladima treba usaditi ljubav prema domovini".

- To treba ugraditi u školski sistem - ocenio je Plenković.

(VIDEO) ŠOJGU ZALEDIO SVET: U Siriji testirano lansiranje KRSTAREĆIH RAKETA SA AVIONA SU-57!

Pred oko pet hiljada učesnika danas je u dvorani zagrebačkog Košarkaškog centra "Dražen Petrović" otpočeo sabor HDZ na kojem će biti donet novi Statut.

I Borisov podržava HDZ!

Zagrebački mediji prenose da je sabor službeno otvorio generalni sekretar HDZ Gordan Jandroković, a potom je uz aplauz dočekan Plenković koji je u dvoranu stupio uz pesmu "Tigrovo oko" ("Eye of the Tiger") iz filmskog serijala o Rokiju.
Gosti na saboru HDZ su predsednik poslaničkog kluba Evropske narodne partije Manfred Veber, bugarski premijer Bojko Borisov, predsednik HDZ BiH i član Predsedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog kora, veteranskih udruženja, sindikalnih organizacija, naučnog, kulturnog i sportskog života Hrvatske.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
odrastite više

pre 5 godina

jadni Srbeki kak ste osjetljive dušice svaki kurac vas vrijeđa.....

deda Raša

pre 5 godina

A šta vam je Plenković? Odrasti više i saznaj da je to srbin - ustaša. Baš ste vi jadni kad se uzdate u NATO.

Branko

pre 5 godina

Ma NATO njih samo sisa kao ovce i prodaje im stare avione kojima je istekao radni vek a oni ce toboze malo produziti za "narednih 30 g" haaa haaa haaa!!!????? To samo Hrvati mogu progutati!!!!!??????

Branko

pre 5 godina

Do 5. Augusta Seselju podici spomenik u Hrtkovcima i da on svake godine obiljezava svoj dan pobede !!!!!??????

dragan

pre 5 godina

Bas lijepa skupina sto mi Srbi kazemo sve moj do mojega..

Lala iz Banata

pre 5 godina

Рече усташа: " Залажемо се за Хрватску.. која ће живети... - од пљачке српске имовине.... " !

jova

pre 5 godina

Imate novac za avijone,a nemate novac za uništenu srbsku krajinu,još malo pa će hrvatski teroristi koji su uništavali srbsku Krajinu da im se sudi za taj teroristički akat, i 8.kralj će da postavi svoje vojnike i razdvoji Srbsku krajinu od Hrvatske,a krajišnici će da se vrate u Krajinu na svoja vekovna ognjišta i da naplate ratnu štetu od hrvatskih terorista.,to vas uskoro čeka.

hogar

pre 5 godina

Provocira time što čovjek kaže da će hrvatski avioni letjelti hrvatskim nebom??? ha ha ha Šta je žao vam što srpski avioni neSmiju letjeti ni nad "svojim"nebom na jugu??? Još će srbi puno,puno toga progutati da bi platili račun za zlo koje su napravili 90ih!To što srba nema ni u kninu ni u cijeloj hrvatskoj je samo mali dio ceha....

Ero

pre 5 godina

Čije cehove plaća Hrvacka:Dugovi,jesu li ih srbi pokrali,ni hrvati ne žele sami više da žive u takvoj Hrvackoj,toliko more gubitke pravi,toliki auto putevi gubitke prave i na kraju vidite za to su isto srbi krivi.Izaćiće vi iz mraka kao i srbi i hrvati i ostali ali tek onda kad kad i vi napustite lijepu vašu.

Krajisnik

pre 5 godina

Nije bolest sve sto boli ujo moj! Doci ce sve to na svoje, zivi bili vidjeli. Ako treba za kruha javi da saljemo

Jure

pre 5 godina

Plenkovic me podseca na Artukovica i pomalo na Čovica.

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Gladni su i zedni. Uostalom takvu Rvatcku je zelio onaj krivousti franjo. Rvacku za 200 obitelji. p.s ne znam zasto pustate ovu hrvatsku stoku da pise komentare

Petar Golemi

pre 5 godina

A šta će biti ako jedna ruska raketa poleti na njine zrakoplove....

Nikola Ivošević

pre 5 godina

Joooj...Kao prvo F16 je americki,a ne hrvatski. Kao drugo,F16 je sramota svih mlaznjaka.Nemoj da ja uzmem Supermarine Spitfire i zagrmim ti iznad Lijepe tvoje!!!

Anarhista

pre 5 godina

Упала им кашика у мед да оргијају. Али једног дана, Црвена Армија ће поравнати све, што није поравнато 45-те. Смрт не-Србима.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17