• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2018

14:16

PROGLAŠENI POBEDNICI Olimpijade znanja iz fizike, matematike, hemije i ruskog jezika!

Društvo

PROGLAŠENI POBEDNICI Olimpijade znanja iz fizike, matematike, hemije i ruskog jezika!

Podeli vest

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, 27. maja, održana je svečanost na kojoj su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu u okviru NIS-ovog programa "Energija znanja"

Ovogodišnji pobednici Srpske matematičke Olimpijade koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj olimpijadi u Rumuniji su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Jelena Ivančić, Vladimir Viktor Mirjanić i Igor Medvedev.

Tim Srbije koji će se takmičiti na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz fizike u Portugalu su Igoru Medvedev,  Dimitrije Pavlov , Bogdan Stanojević , Novak Stanojević i  Marko Medvedev. Na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz hemije koja se ovog leta održava u Češkoj i Slovačkoj učestvovaće: Nikola Knežević, Igor Topalović, Andrej Kovačević, Marko Beslać i Bogdana Đorđević.

U okviru afirmacije ruskog jezika među učenicima, NIS takođe već šest godina organizuje Olimpijade znanja iz ruskog jezika. Ove godine takmičenje je održano u pet kategorija, a apsolutni pobednici  su: Mihajlo Vučić, Milica Jakovljević i Mila Damjanović.

Svečanosti je prisustvovao Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima  i PR, Olga Golubeva, načelnica odeljenja za obrazovanje u Ruskom domu, Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Biljana Abramović, ispred Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, predstavnici  Društva fizičara, matematičara hemiičara Srbije i Univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda iz Rusije.

Promo

Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  izrazio je zadovoljstvo prisustvu ovom događaju.

- Ovi mladi ljudi pred kojima je budućnost su najbolji ambasadori države Srbije. Siguran sam da ministarstvo prosvete ima uz sebe najbolje domaće i svetske kompanije, sa kojima se zajedno  borimo za kvalitet obrazovanja u Srbiji. NIS jeste naš partner i neko ko brine o kvalitetu znanja koje je u našoj državi i zato se njima posebno zahvaljujem.  Čestitam svima vama što se na ovakav način borite iznad prosečnosti, i  siguran sam da ćete u budućnosti postizati još bolje rezultate, ali da nećete zaboraviti odakle ste i da ćete se vratiti u svoju zemljju posle velikih međunarodnih uspeha- izjavio je Pajić.

Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR je naglasila da je velika privilegijaNIS-u kao najvećoj regionalnoj kompaniji da bude domaćin preko 1000 dece iz cele Srbije. 

- Danas na olimpijdi iz ruskog, ali i olimpijskim timovima iz hemije, fizike, matematike koju će Srbiju predstavljati na budućim međunarodnim olimpijadama i nadamo se da će kao i svake godine doneti najsjajnija odličja. Šestu godinu zaredom NIS je partner ministarstva prosvete u organizaciji olimpijada iz matematike, fizike, hemije i ruskog jezika. Ovo je investicija u budućnost Srbije i kompanije NIS - naglasila je Lakićević. 

Promo

Povodom svečanog proglašenja pobednika mladih Olimpijaca, priređen je i bogat muzički program nastupima  hora Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj i "Lola klasik Trio-trio flauta".

Ulaganje u mlade talente

Vodeći se motom da je ulaganje u mlade, ulaganje u budućnost, NIS kroz program „Energija znanja“ već šestu godinu zaredom organizuje Olimpijade znanja iz ruskog jezika, matematike, hemije i fizike. U okviru ovog programa, kompanija aktivno ulaže u mlade talente, ali i sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama kako u Srbiji, tako  i u inostranstvu i time doprinosi unapređenju sistema obrazovanja i naučno-istraživačkog rada. Tako je do sada održano 33 Olimpijade znanja i pružena je šansa talentovanim pojedincima da učestvuju na međunarodnim olimpijadama iz matematike, fizike, hemije i ruskog jezika širom sveta. Tako su naši takmičari do sada osvojili 64 medalje, od čega 23 medalje na Međunarodnoj fizičkoj Olimpijadi, 25 medalja na Međunarodnoj matematičkoj Olimpijadi, 16 medalja na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija