• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2018

15:13

NAVALA NA IT ODELJENJA! Za novi smer u gimnazijama prijavilo se 2.772 kandidata

Društvo

NAVALA NA IT ODELJENJA! Za novi smer u gimnazijama prijavilo se 2.772 kandidata

Podeli vest

Za upis u specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama prijavilo se 2.772 učenika, a predviđeno je oko 1.260 mesta, kažu u Ministarstvu prosvete

Za otvaranje odeljenja učenika sa izuzetnim sposobnostima za informatiku i računarstvo prijavilo se 60 državnih gimnazija i šest privatnih gimnazija. 

Interesovanje malih maturanata mnogo je veće nego prošle godine, kada se za specijalizovana IT odeljenja prijavilo 556 đaka.

Prijemni ispit zakazan je za 3. jun i polagaće se u 14 gimnazija širom Srbije. Na prijemnom će biti test iz matematike i zadaci srednjeg i naprednog nivoa.

U Ministarstvu prosvete ranije su najavili da će u zavisnosti od rezultata prijemnog ispita, od naredne školske godine biti upisana i tri IT odeljenja na jezicima nacionalnih manjina, s obzirom na to da se za polaganje prijemnog ispita prijavilo i 76 đaka pripadnika mađarske i slovačke nacionalne manjine.

Na sajtu Ministarstva prosvete objavljen je probni test matematike za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo. Tu mali maturanti mogu da se uopoznaju sa tipom zadataka koji će biti na završnom ispitu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija