• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2018

15:46

LETO U JAGODINI! Počinje kupanje u Akva parku, zaposlenje za 200 mladih!

Društvo

LETO U JAGODINI! Počinje kupanje u Akva parku, zaposlenje za 200 mladih!

Podeli vest

Sezona kupanja u bazenima Akva parka u Jagodini počinje 9. juna kada će ulaz biti besplatan, kao i poseta Muzeju voštanih figura, ZOO vrtu i drugim destinacijama u Turističkom kompleksu grada, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević

Sa otvaranjem sezone kupanja u Akva parku će zaposlenje naći 200 radnika, a nekima od njih će to biti prve plate, dodao je Gligorijević, i istakao da će o bezbednosti kupača brinuti 20 spasilaca. Zbaranjeno je skakanje u bazene, "radi samopovređivanja i povređivanja drugih kupača".

- Cene ulaznica, ugostiteljskih usluga, ležaljki, suncobrana, mesta za garderobu... na nivou su prethodnih godina i nisu se menjale gotovo deceniju - podsetio je Gligorijević.

- Bazeni Akva parka će raditi od 10 do 18 sati, cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, za decu do 12 godina 300 dinara za ceo dana. Cena ležaljki sa suncobranom je 100 dinara, a garderobe 30 dinara - precizirao je Gligorijević.

Na raspolaganju je 1.000 ležaljki sa suncobranima.

Za goste u Akva parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 900 metara, šest restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnica. U Akva parku su i tereni za košarku, odbojku, tenis, šah...

Preko celog dana na bazenima će biti organizovani razni programi, animacije za posetioce, "živa" muzika, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva parka muzički program, dodao je Gligorijević.

Akva prak u Jagodini prostire se na tri hektara, a za 11 godine od kako je izgrađen posetilo ga je oko četiri i po miliona ljudi.

- Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca, a za "Dan otvorenih vrata" koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju - napomenuo je Gligorijević.

U okviru turističkog kompleksa je i "Vivo" šoping centar, sa 30 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu a u Izletištu "Potok" sistem novih fontana dugačak 122 metra, Letnja pozornica sa 1.500 mesta i veštački vodopad.

Akva park raspolaže parkingom za preko 1.000 automobila koji je besplatan, a u neposrednoj blizini je Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji.

Na Letnjoj pozornici svakog vikenda (petak, subota i nedelja) do 1. septembra gostuju poznata umetnička imena iz oblasti zabavne, narodne i operske muzike, pozorišta, folklor... a ulaz je besplatan.

Uz Akvapark su i crkva posvećana Svetoj Petki, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra.
U gradu, posebno centru, otvoreno je mnogo lepih kafića i restorana.

Posebna pažnja posvećena je čistoći grada i turističkih sadržaja, na kojoj je angažovan veliki broj radnika.

Problem je i dalje manjak hotelskog smeštaja, posebno vikendom kada je i najviše gostiju, rečeno je Tanjugu u Turističkoj organizaciji Jagodine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija