• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2018

11:36

STRUKOVNO UDRUŽENJE POLICIJE DR ARČIBALD RAJS: Zašto Zoran Živković ljubomorno napada policiju?

Društvo

STRUKOVNO UDRUŽENJE POLICIJE DR ARČIBALD RAJS: Zašto Zoran Živković ljubomorno napada policiju?

Podeli vest

Strukovno udruženje policije “Arčibald Rajs” reagovalo je na napade raznih kvazieksperata na račun policije. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Oni se opet bave vređanjem kako bi mogli da se oglase i medijski probiju i budu vidljivi nekoliko sati, i uvek, nekako, na račun policije. Sada su se obrušili na proslavu Dana policije održanu u nedelju. Medutim, ovoga puta su sami sebe prevazišli.

Političar Zoran Živković, koga viđamo u medijima samo kada daje ovakve izjave kojima nekoga vređa, ponižava i optužuje, izneo je danas niz neistina i salve uvreda na koje ne možemo da ne odreagujemo kao strukovno udruženje policije koje prati rad Ministarstva unutrašnjih poslova i bavi se strukom. Ovim putem mu još jednom poručujemo, i njemu i njegovim kolegama koji rade isto, da nas ostave na miru i ne koriste se policijom za svoje političarenje!

"Ranijih godina policija je obeležavala svoj dan na poligonima na Makišu, a ako nas sećanje dobro služi, prošle godine Dan policije je obeležen u Nišu, u centru, i sami ste bili prisutni kada je defile konjice i pripadnika MUP-a defilovao kroz grad, možda ste zaboravili".

"Folk i kič" su reči kojima opisujete Dan policije? Šta je tačno folk i kič? Pun park dece koja se oduševljeno igraju sa penom koju im puštaju vatrogasci, stotine fotografija mališana sa pripadnicima Ministarstva, dečiji hor na bini, konjica, policijski psi, baloni, lizalice i bombone za decu, flajeri, policija u zajednici?

Sada je prvi put održan pravi defile policijskih jedinica i njihove opreme, uključujući i helikoptere. Gospodine ŽivkoviĆu, SVAKE godine imamo defile, i "pravi" je, i svake godine nadleću helikopteri. Mi nismo lažna policija, nemamo lažni defile. Mi nismo obmana. Sve što ste videli je na Vašu žalost stvarno.

Imate nešto protiv pokazne vežbe Jedinice za obezbedenje koju su izveli najbolji i najspremniji pripadnici, uvežbani do perfekcije? Smeta vam obučenost policije i njihov profesionalizam? Niste navikli na to, s obzirom da se ranije ništa nije ulagalo u njihovu obuku, a sada se ulaže sve?

Policijski orkestri falširaju? Gospodine Živkoviću, lično smo ih slušali i na defileu, i na ceremoniji Dana policije, i na koncertu na Kalemegdanu. Nismo muzički obrazovani, nismo upoznati ni da ste Vi, ali smo uživali. Orkestar MUP-a nikada nije bio lepši i nikada nije zvučao bolje. Imate možda problem s tim što su nam gosti bili orkestri Mađarske i Poljske? Što naše Ministarstvo i naša zemlja održavaju dobre kontakte i sarađuju sa svima?

"Ja se svakodnevno srećem sa policajcima i polovina njih ne propušta priliku da se žali da voze auto koji datira iz perioda moje Vlade" Apsolutna laž! Svaka policijska stanica u Srbiji dobila je nove automobile. U svakom gradu možete videti nova patrolna vozila, sve se beli od njih. U defileu motornih vozila ste videli nove marice, nove "škode", nova vozila za Policijsku brigadu, i to NIKO ne može da ospori! To kažemo jer smo MI policajci, godinama, pravi policajci koji su osetili i loše i dobro. I MI vam kažemo da iznosite neistine. Dođite i porazgovarajte sa nama. I mi smo policija. Svi su dobili nove uniforme, neki i po dva kompleta. Ove godine je najavljena nova obuća za celu policiju. Informišite se i prestanite da lažete.

Vaše kolege navode da "građanima neće biti bolje što vide čamac ili helikopter". Nadamo se da razumete svrhu prikazivanja vozila, opreme i tehnike kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova. Sve se to koristi u svakodnevnom radu policije i građani svakako od njih imaju korist posredno. Pritom, ne bismo se složili da neko nije imao koristi u poplavama 2014. od čamaca i helikoptera. To ste zaboravili. Samo, tada niste stajali kao mi u tim istim čamcima i spasavali živote, već ste, kao i sada, sedeli i pisali, pisali, pisali...

Još jednom, PRESTANITE sa komentarisanjem nečega o čemu ne znate baš ništa, i PRESTANITE sa uzimanjem policije kao glavnog aduta za političarenje na temu koja se vama prohte. Ovo je, i ne samo po našem mišljenju, bio najlepši Dan policije od kada mi pamtimo, najsadržajniji, najzanimljiviji, sa puno najavnih spotova, divnih fotografija, organizovan bez greške.

Ljubomora i zavist su loši gospodari. Usmerite ih na nešto korisnije, a policiju ostavite već jednom na miru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rale

pre 5 godina

doticni magarac o kome pisete,verovali ili ne,prevazisao je i svinjski rod.nemozemo ga vise uporediti ni sa domacom zivotinjom,SVINJOM,ako svinji date previse hrane ona ce prestati kad joj bude dosta,a ovaj je prevazisao i svinjski rod,tako da nezna kada mu je dosta.ukoliko nije izrod,savetovao bih zivkovicu da porazgovara sa roditeljima i upita gde su pogresili u njegovom vaspitanju.a ujedno bih mu preporucio doktora da mu prepise neki lek za smrad koji mu izlazi iz ustiju.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija