• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.05.2018

15:31

HRVATSKI BALETAN SRBIJU NAZVAO SMRDIJOM I TVRDI DA JE JEDVA OSTAO ŽIV!: Tako nam se zahvalio za balet koji smo mu platili!

Društvo

HRVATSKI BALETAN SRBIJU NAZVAO SMRDIJOM I TVRDI DA JE JEDVA OSTAO ŽIV!: Tako nam se zahvalio za balet koji smo mu platili!

Podeli vest

Hrvatski koreograf i nekadašnji baletski prvak Državne opere u Berlinu, Ronald Savković, koji je prethodnih dana u Beogradu radio na baletu "Hazarski rečnik - Lovci na snove" po odlasku iz Srbije ostavio je zajedljiv komentar na društvenim mrežama

- Ne pitajte me ništa, jedva ostah živ u toj smrdiji. Strašno - napisao je 25. maja Ronald Savković, odlazeći sa aerodroma "Nikola Tesla" za Berlin.

Balet "Hazardski rečnik - Lovci na snove" rađen je po motivima romana Milorada Pavića, a premijerno izveden 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u Madlenijanumu 24. maja. 

Režiju i dramaturgiju potpisuje Livija Pandur, muziku Miroslav Bako, a koreografiju Ronald Savković, koji je prema nezvaničnim informacijama plaćen devet miliona dinara.

(VIDEO) TAKO TO RADI S-500! NATO U ŠOKU, RUSI OBORILI RAKETU NA 500 KILOMETARA: SAD nemo posmatrale šta čini Putinovo superoružje!

Na Savkovićev status odmah je reagovao reditelj i baletski igrač Đorđe Makarević.

- Vidiš, dragi kolega, ta "smrdljiva" Srbija, te je nekoliko puta ugostila i stavila ti ozbiljno dobre pare u džep. A ti, ako znaš šta je obraz, zapitaj se šta si ti za te pare ostavio Srbiji - kaže Makarević.


Nedugo nakon toga se oglasio i Ronald, koji je pokušao da opravda svoj postupak.

- U nekim razgovorima po glavnom gradu naučio sam taj izraz od ljudi koji su tamo rođeni i, kako sam shvatio, to je neka poruka ili komentar na kulturnu politiku Srbije. Čuo sam je zaista u puno situacija i možda krivo razumeo u svom umoru i afektu posle rada u Beogradu. Očigledno sam krivo razumeo kontekst tog izraza - pravdao se i dodao:

BRISEL NAM SMESTIO, SRBIJA I DEFINITIVNO TAMPON ZONA ZA MIGRANTE: Crno nam se piše, postali smo poslednja granica ka EU!

- Ako je bilo ko od vas lično uvređen, ja se najiskrenije izvinjavam. Vi koji me poznajete verujem da negde u dubini znate da vas ne bih nikada povredio, nego samo ukazao na lošu kulturnu politiku u vašoj državi. Poželeo bih vam još puno predstava domaćih koreografa i da se finansije pravedno rasporede u gradu za plesnu umetnost. Izvinjavam se još jednom svima ako sam vas lično povredio - naveo je Savković.

ZLIKOVAC KLARK NEĆE DA NAS OSTAVI NA MIRU: Stane sile na Balkanu kreiraju stres, samo NATO može osigurati sigurnost!

Inače Ronald Savković je i ranije gostovao u Beogradu, između ostalog je predstavio balet "Aleksandar" 2011. godine, a nekadašnji baletski prvak Državne opere u Berlinu je na sceni nacionalnog teatra nastupao u baletima "Don Kihot" i "Labudovo jezero".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nenad

pre 5 godina

Tako to rade Srbi, a tako to rade hrvati....necu reci nista vise!!!!

Qrvatus prostitutionem

pre 5 godina

I ja sam isto čuo da neki iz "lijepe njihove" svoju domovinu nazivaju Kurvatska. to je valjda zbog njihove hiljadugodišnje zanatske delatnosti u ugarskoj i austrougarskoj monarhiji.

Malena

pre 5 godina

Očajan pokušaj ocajnika da opravda svoj primitivizam i bezobrazluk!!! Dokle će Srbija da placa ljude kao sto su dotični nazovi baletan ili Andras Urban koji pljuju i blate nas narod i našu državu, a mi ih plaćamo i to sve iz budžeta?! Dokle će Srbija da placa svoje neprijatelje?! Ne trebaju nama hrvati, madjari i dr. da stvaraju srpsku kulturu, jer je to sve samo ne kultura. Nikada neću razumeti Srbe koji imaju potrebu da gledaju predstave takvih “stvaralaca”, a još manje one koji im poklanjaju novac za to tzv. “kulturno stvaralaštvo”.

zlata

pre 5 godina

Sve je to izgovorio iz ljubomore kada je video nas lep Beograd ! Svi su oni uvijeni u oblande i manje vise isti !

Vla

pre 5 godina

Primitivac ostaje primitivac, bez obzira gde zivi i sta radi, kako ne osece svoj smrad, cudno, ocigledno nema culo mirisa, oprostite primitivcu

Ana

pre 5 godina

Pozurite ponovo ga zovite,mi nemamo nase baletane da bi mogli biti koreografi,za manje pare i koje bi potrosili ovde kod nas.Dajte mu jos jednu priliku da sere po nama. Mislim da necemo dugo cekati.

Stojan

pre 5 godina

Koje to budale jos dovode Ustase da odnesu pare iz drzave. Jeste li poludeli, najvecim neprijateljima punite dzepove a oni onda vas lepo "caste".

PETAR 1

pre 5 godina

Nije kriv baletan, vec smrdibuba koja ga je dovela i angazovala i dala priliku da nas olajava.

Kod Valjeva

pre 5 godina

Zovite ga opet, ali mu sada platite 19.miliona. Necu ja nista izmisliti, samo cu ponoviti vec receno: Srbi su glup narod.

bogica

pre 5 godina

dotični nije vredan ni jedne reči.ŽAO mi gaje JAD BEDA!!!!!!

Koridori

pre 5 godina

Coveka su, ocito, poducavali pojedini predstavnici samozvane beogradske elite!

BorisDe

pre 5 godina

Neka se on lepo vrati sad u tu zaludjenu drzavu tih istih Srba smrdonja zvanu Hrvatska i neka smrdi sa njima i dalje i nek velica svoju ustasosmrdsku drzavu izdajnika vere, oca i predaka. A moze i u nemackaSTAN, gde su i drugi smrdci zajedno sa seriatom smrdonja, da velica svoju ustasosmrdiju samo nek ne dolazi vise u po njegovo u "Srbiju-smrdiju" i nek ne prima pare od nas, jer sigurno mu i te pare smrde.

Dejan

pre 5 godina

E Ronalde... Pljujes sam po sebi..istrazi svoje poreklo..

Zoran52

pre 5 godina

Prezime čisto Srpsko, majka očito Hrvatica isto poliranja,pokrštdeni Srbin,pogana krv

Dragana

pre 5 godina

Mislim da je zato najbolje da više nikada ne kroči u tu "smrdiju" od zemlje jer verujem da ima gomila drugih zemalja koja bi ga platila devet miliona dinara, samo njega čekaju.

Maja

pre 5 godina

U Hrvatskoj kulturno ubijaju Srbe,imaju kulturu. A,to što Srbi plaćaju svaki šljam,treba im tako.

Hron

pre 5 godina

Обични коњушари ! Дођи друже опет, па да видимо да л ћеш жив изаћи !

Mirko

pre 5 godina

Gad od čoveka to je janjičar koji je najopasniji prema svom narodu kojem su pripadali njegovi preci. Najbolje je da ga više nevidimo u Srbiji i Beogradu neka bude u Hrvatskoj i Nemačkoj tamo je bagra kao što je i on.

gradjanin

pre 5 godina

Ako je mislio na kulturu u Srbiji, potpuno je u pravu...U Srbiji caruju rijaliti programi, pa je , nazalost i Srbija jedan veliki rijaliti...

Mila

pre 5 godina

Ono sto stvarno smrdi to je njegova " Lijepa "- i to na leseve poklanih Srba bacenih u jame sirom njegove " Lijepe ". Ne zovite ga vise nikada, tog ljudskog smrada.

dr

pre 5 godina

savkovic hrvat?kao sto su o.dragojevic,s.vuckovic,g.ivanisevic s.djodan i mnoooooooooogi drugi. sto kaze nas narod da su poturice veci turci od turaka,tako su i ovi odrodi veci krvati od nrvata.

Veki

pre 5 godina

Poznato je da mi uvek vise cenimo tudje nego svoje a eto sta dobijemo za uzvrat.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija