• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2018

19:45

GUŽVA U BEOGRADU ZBOG FESTIVALA MIRDITA: ​Radikali pokušali da probiju kordon policije ispred CKD

Društvo

GUŽVA U BEOGRADU ZBOG FESTIVALA MIRDITA: ​Radikali pokušali da probiju kordon policije ispred CKD

Podeli vest

Grupa pripadnika Srpske radikalne stranke pokušala je večeras da probije kordon policije ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju gde se održava festival "Mirdita - Dobar dan", ali je policija efikasno sprečila taj njihov pokušaj

Ispred zgrade u kojoj je postavljena izložba nalazi se kordon policije, a radikali su prvobitno stali na desetak metara, a zatim i probali da se "probiju" do zgrade.
Nakon toga pripadnici SRS počeli su da psuju i vređaju policiju ali i da "prozivaju" najviše državne funkcionere. 

Posle incidenta s policijom, pojavio se lider radikala Vojislav Šeselj, koji se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru Beograda, "umesto da zajedno s policijom sprečavaju ovu bruku i otvaranje festivala". 

Tradicionalna, peta po redu manifestacija "Mirdita, dobar dan", koja danas počinje u Beogradu, izazvala je niz provokacija u Beogradu i Prištini, nakon što su srpski radikali tražili zabranu tog festivala i najavili protestno okupljanje, a kosovski mediji preneli da je jednoj umetnici iz njihove ekipe policija na administrativnom prelazu oduzela fotografiju sa natpisom OVK i zastavu Albanije. 

Ove godine festival je inspirisan glumcem Bekimom Fehmijuom, koji je svojim sjajnim rolama proslavio kinematografiji nekadašnje SFRJ u svetu, a otvoriće ga film "Brak" u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Međutim, predstavnici srpske opozicije, pre svega, SRS i DSS i pokreta Dveri protestuju zbog održavanja ovog festivala jer smatraju da promoviše Kosovo kao nezavisnu državu.

S druge strane, opoziciona Liberalno demokratska partija najavila je da će članovi te stranke festival braniti od, kako su naveli, ekstremista.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija