• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Spunjik

31.05.2018

18:23

(VIDEO) SKANDAL NA HRT! U JASENOVCU NIJE BILO STRAŠNO, Srbi su radili, deca išla u školu, JEVREJI SPASENI od nacističkih logora!

Društvo

(VIDEO) SKANDAL NA HRT! U JASENOVCU NIJE BILO STRAŠNO, Srbi su radili, deca išla u školu, JEVREJI SPASENI od nacističkih logora!

Podeli vest

Igor Vukić, koga portal "Indeks" opisuje kao poznatog proustaškog revizionistu, a koji je inače i advokat Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, gostovao je juče u emisiji "Dobar dan, Hrvatska" na hrvatskoj državnoj televiziji, gde se svim snagama trudio da opravda, umanji ili negira zločine ustaškog režima i NDH

- Jasenovac spasio Jevreje od deportacije u nacističke logore - poručio Vukić

Jedan od glavnih falsifikata koje Vukić propagira jeste da je Jasenovac bio radni logor, a ne logor smrti, kao i da biti zatočenik u Jasenovcu i nije bilo toliko strašno, prenosi hrvatski portal "Indeks".

U tom tonu je napisana i Vukićeva knjiga "Radni logor Jasenovac", koju je autor juče promovisao na nacionalnoj hrvatskoj televiziji. U emisiji je trebalo da gostuje i istoričar Hrvoje Klasić, ali je odbio da dođe kada je čuo da je Vukić drugi gost.

Voditelj je nonšalantno dodao kako se čudi što je Klasić otkazao jer mu je obećano da će tema biti "samo istraživačko novinarstvo i arhivska građa", piše "Indeks". Vukić, inače potpisan kao "novinar i istraživač", 13 minuta širio je standardnu revizionističku propagandu, ističući primere "humanosti" ustaša koji su u povodom rođendana Ante Pavelića pustili neke logoraše iz Jasenovca.

Do kraja svog nastupa objasnio je i da je u ustaškoj vojsci vladala velika disciplina, pa je 11 jasenovačkih stražara streljano jer su uhvaćeni kako potkradaju logoraša i dodao da je logorašima rečeno da će za beg jednoga biti "streljano deset njegovih prijatelja" iz logora, čime je insinuirao da su logoraši koji su se odlučili na pokušaj bega iz ustaškog logora zapravo krivi za ustaško ubijanje, a ne ustaše koje su ih ubijale i držale zarobljene u logoru.

wikimedia.org

Osporavao je i broj od 80 hiljada ubijenih u Jasenovcu te tvrdio da je "jedna od najgnusnijih laži da je bilo dece u logoru", iako postoje i fotografije i brojna svedočenja o držanju i ubijanju dece u Jasenovcu. Vukić je potom počeo da priča da je juče razgovarao s čovekom koji je kao dečak bio zatočen u Jasenovcu, ali je tamo "išao u školu, učio zanat automehaničara", te da je "u logoru postojala škola za dečake od 11 do 14 godina".

SKANDALOZNA ANALIZA NEMAČKOG ISTORIČARA: U NDH nije bilo genocida, ni 700.000 žrtava u Jasenovcu, SRBIJO PREKO OVOG NE SMEŠ DA PREĐEŠ TEK TAKO!

Ispričao je da je Jasenovac bio "mesto internacije za protivnike NDH, koji su učinili nešto protiv te države" i "mesto internacije jedne grupe Jevreja", koji su tako, prema Vukićevoj verziji, zapravo bili spaseni od deportacije u nacističke logore.

Ludilu tu nije bio kraj, pa je Vukić nastavio da priča kako su "zarobljeni partizani sa sobom u logor doneli tifus", pa je jedan zarobljeni jevrejski lekar morao da se bori protiv nastale epidemije. Prema Vukićevoj logici, bolesni partizani su za jasenovačke logoraše bili veća pretnja od ustaških koljača, pa je dodao kako je od tifusa - kojim su ga zarazili partizani - umro i logorski sveštenik Zvonimir Brekalo.

DODIK: Jasenovac se mora okarakterisati KAO GENOCID NA MEĐUNARODNOM NIVOU

Vukić je tako pet minuta bez prestanka govorio, a voditeljka je dodala da je "pravo zadovoljstvo slušati ovaj žar" kojim brani NDH. Voditeljima ništa od svega izrečenog nije bilo kontradiktorno, pa su Vukiću zahvalili na gostovanju i poželeli mu sreću u daljem radu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Hrvati su hrabar narod , ne boje se ni stida ni srama!!!!!!???????

303 Alka i 23 Oluja

pre 5 godina

Niti jedan osvajač u istoriji nije pokorio Hrvate a svaki koji je došao je gazio Srbe, ni Avari(8vek) ni Bugari(9vek) ni Mongoli(12vek) ni Osmanlije(14vek) a pokušali srpski mitomanski bolesnici Velikosrbi(20vek) i sad se kuka i kmeči dok Hrvati slave svoju tradiciju nepobedivost eto već 303 Alka i 23 Oluja a čeka se i treće slavlje svake godine!?? Turska(Strah od hrvatskih Uskoka): Čuvaj nas Bože od Senjeske ruke! Nemačka(Magdeburg, posle katoličko-protestantskih ratova, na katedrali piše): Čuvaj nas Bože od kuge i hrvata! Francuska(Napoleon, posle prvog poraza u životu od Hrvata): Dajte mi samo 100 000 hrvata i osvojiću ceo svet! Nemačka(Hitler 1941g): Hrvati su neustrašivi ratnici potrebni Rajhu! Italija(Vraćanje Istre): Hrvati su životinje i bore se bez srama! Srbija(Oluja,Bežanija,Traktorijada): Bežite dolaze povampirene ustaše! Ukrajina(Krim): Hrvati su nam primer i uzeor kako se brani svoje, obrada Tomsonovih Čavoglava! Rusija(Putin): Dovedite mi onog ludog Horvata! Sirija(Kurdi): Hrvati su nam primer i uzor kako da se borimo za naš Kurdistan! Albanija(Haradinaj): Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati!

Vlado

pre 5 godina

Prijatelju moj, sve bih ja tebi poverovao u ovo da ne postoji jedan očigledan podatak, koji možeš proveriti u istorijskim čitankama širom sveta, a taj podatak glasi: 1000 godina ste bili okupirani cizmom Austro-Ugarske vojske. 1000 godina niste digli nijedan ustanak, zato ste digli ustanak protiv oslobodioca.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Фалсификујете фантастично...! Изговорене речи које цитирате: НИЈЕ ИЗГОВОРИО НИТИ НАПОЛЕОН БОНАПАРТА НИТИ ХИТЛЕР....Изговорио их је Генерал Фон Мекензен после пробоја Солунског Фронта 1918. дивећи се СРПСКОМ ЈУРИШУ....!! Ви сте обичан ФАЛСИФИКАТОР уосталом као и читава ваша хрватска ХИСТЕРИЈА... пардон Хисторија...

Karlobag

pre 5 godina

Dobro da se hrvati nisu sramili 95g pa sa jednim "vetrićem iz guzice" u par oduvali sve velikosrpske genocidne i mitomanske laži i obmane? E sada treba Kolinda da još prebroji žrtve u Jasenovcu da vidimo šta će tu da se otkrije i koliko je tu laži i obmana a u najboljem slučaju, može samo da potvrdi srpske brojke pa šta nije tako pa zar je u tome ne bi trebali podržavati, SVI?

Net

pre 5 godina

Evo potvrde od američkog ministra odbrane James Mattis da se Oluja izučava na američkim vojnim učilištima...Jutub: Dan Hrvatske vojske i 27. obljetnica ustrojavanja

Kažu

pre 5 godina

Dok je u Srbiji samo mržnja! Međugorje postalo ispovedaonica Evrope! Ipak je to svetište u kojem je sve više čuda i hodočasnika... VATIKAN UPRAVO OBJAVIO Papa Franjo imenovao mons. Hosera biskupom za Međugorje

Stojan

pre 5 godina

Medjugorje pokazuje samo koliko je veliki deo katolika glup. Samo tupani idu tamo i prave budale od sebe.

Kraljica

pre 5 godina

Kolinda ima podršku i mora sa Međunarodnim timom prebrojati žrtve u Jasenovcu i da se sa savremenom forenzikom i dnk analizom utvrdi ko su i šta su i kako su ubijeni pa jedino tako više može da se stane na kraj ovom ludilu da više i živi i mrtvi nađu mir! Pošto je RH ušla u EU uslov daje Srbiji da otvori arhivu JNA i da vrati arhivu NDH koja je posle rata oteta i odnešena u Srbiju i mora Kolinda u EU Parlamntu da pokrene raspravu i digne tužbu u Strazburu zbog Blajburga gde su posle rata komunisti ubili oko 15 000 ustaša ali i njihove žene i decu što je najveći komunistički zločin posle tog rata za koji još niko nije odgovarao o kojem se teraju propagande koje bi da se o njemu ni ne govori da se zaboravi pa bi i komemoraciju zabranili....istina je samo jedna i ne može se menajti.

Miki

pre 5 godina

Kod kopanja je propblem to šta nikad ne znaš šta ćeš da iskopaš pa zato Kolinda treba da pazi jer ne može nikako da iskopa nešto dobro....Telegraf.rs 05. Mart 2016. TITO JE TVRDIO DA SU U JASENOVCU UBIJANI HRVATI I KOMUNISTI, A NE SRBI?! Otkrivena najveća TAJNA Jugoslavije!

Arhiva

pre 5 godina

Jeste li znali da je u Srbiji arhiv od NDH? Hrvatska ucenjuje Srbiju na putu u EU za poglavlje 23 da otvori arhiv JNA i da hrvatima vrati njihov arhiv iz NDH koji je otet i odnešen Srbiji a kad se ti arhivi otvore ko zna šta će sve da izađe na videlo...Kao i to šta je izašlo na videlo da u celom tom arhivu, nema baš ništa, protiv svetog Stepinca da se pokaže Papi u onoj komisiji i celom svetu? Novosti.rs DOKAZI O ZLOČINIMA NAD SRBIMA Zagreb želi da nam otme arhivu o NDH

Jasenovac

pre 5 godina

Hrvati su pobedili fašiste i 45g koji su hteli da im uzmu celu Istru i pola Dalmacije i pobedili su ih i 95g kad su hteli da im uzmu celu Slavoniju do Virovitice i Karlovca i pola Jadranske obale od Karlobaga dole do Dubrovnika. Hrvati su pokrenuli prvi Antifašistički pokret na svetu, odmah u hrvatskoj u Sisku(Tu su i Osmanlije poraženi) u šumi Žabno 22.06.1941 i to čim su čuli da su Ustaše poklonile italiji, hrvatsku Istru i Dalmaciju. E posle komunisti i četnici danas napadaju hrvate za Jasenovac da prikriju svoje zločine? Koga interesuje istina ima Memorijalni centar Jaseniovac o kojem srpski mediji NIKADA nisu pisali zato jer je tamo istinu i tačne brojke pa može da ih vidi svako. Hrvati ne da lažu i da negiraju zločine nego vode decu sa školom u taj centar ali i u MC Ovčaru i u muzeje Sinjske Alke i Oluje tako da ne uče istoriju sa interneta i propagande….Ali I ovo treba znati: NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu. Evo, link i zvanične brojke iz Memorijalnog centra Jasenovac od Međunarodne komisije, koja je brojala žrtve u Jasenovcu: Jasenovac Memorial site - JUSP Jasenovac www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6468

Lala iz Banata

pre 5 godina

Hrvati Fašisti pobedili neke imaginarne "Fašiste"...Bože...ima li te...? Koja blamaža i elementarno neznanje činjenica i istorije sopstvene politike GENOCIDA i FAŠIZMA u Hrvatskoj...

Cro

pre 5 godina

Za one koji ne znaju, Igor Vukić je po nacionalnosti Srbin

Riki

pre 5 godina

LICEMERI, LJIGAVCI, USTAŠE, UBICE ..... to su Hrvati.

Net

pre 5 godina

Vukić je srbin po nacionalnosti i pravoslavac po veri a zato su mu i oca zarobile ustaše i ostao je živ i evo šta mu je otac rekao samo to očito ne sme da se govori i pušta u medije a ko zna šta će Kolinda sve da otkrije ako krene u prebrojavanje u Jasenovcu sa obzirom da je cela srpska istorija laž ne bi me čudilo da je i 90% o Jasnovcu.... Dnevno.hr IGOR VUKIĆ:‘Jasenovac nije bio logor smrti. Moj se otac sjeća kako su ga ustaše nosile na ramenima i igrali se s njim!’

Nego

pre 5 godina

Prvo ne govori se to da je u Jasenovcu ubijeno i 5000hrvata od strane ustaša a ko zna posle rata koliko su ih u Jasenovcu pobili komunisti!

Lala iz Banata

pre 5 godina

FASISTICKOM CINIZMU NEMA GRANICA...!! Hrvati - osvedoceni NACISTI...iz dana u dan samo potvdjuju moju konstataciju o .... - hrvatskom GENOCIDNOM NARODU....u celini...!!

Zoran52

pre 5 godina

Prezime govori sve ovom čoveku.Crnogorac ili Srbin,pokršteni a prodana duša. Verovatno je njegov deda bio najveći koljači u Jasenovcu,pa se sada iskupljuje.

Kamen

pre 5 godina

Šta je loše u tome ako se čovek vrati svojim korenima? Hrvatska Krstionica kneza Višeslava iz 8veka na njoj je krst sa Hrvatskim pleterom: zadarski.slobodnadalmacija.hr/Archive/1572/2016/07/10/1_krstionica_viseslav2-280616.jpg

Sale

pre 5 godina

Pa taj krst na onoj tabli HOSa i to tako velik da ti oči izbije i niti jedan srpski medij o njemu nije hteo da piše a on samo preuzet sa te krstaonice pa neverovatno!!!!!!!!!!!!!

Marcco

pre 5 godina

Pa ovo ke napredak. Do skoro su se ponosili ubijanjem Srba.... sada negiraju! Naprwdak, bre!

Marcco

pre 5 godina

Pa ovo ke napredak. Do skoro su se ponosili ubijanjem Srba.... sada negiraju! Naprwdak, bre!

Ivan Miljković

pre 5 godina

Stvarno ne znam čemu čuđenje. Pa ako su njihovi dedovi mogli da pobiju toliki narod i načine genocid, njihova deca da proteraju oko 400000 ljudi u bljesku i oluji, pa šta je onda za njihove unuke da napišu par knjiga... Prosto čovek da poželi još jedan rat sa hrvatskom!

Grom

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem da ovaj smrad i ustasa od coveka kaze da je Jasenovac bio odmaraliste,sacuvaj boze bolesnika,pa ima s li debilu dece,da li ti slusas seba sta pricas,aloo kretenu bolje cuti isadas glup

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija