• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

23:18

ŠEŠELJU SAD ZAROBILE 187.000 DOLARA, na crnoj listi i Milošević, VAŠINGTON NE ZANIMA ŠTO JE MRTAV VEĆ 12 GODINA!

Društvo

ŠEŠELJU SAD ZAROBILE 187.000 DOLARA, na crnoj listi i Milošević, VAŠINGTON NE ZANIMA ŠTO JE MRTAV VEĆ 12 GODINA!

Podeli vest

Predsedniku radikala Vojislavu Šešelju zamrznuto je 70.000 dolara u Siti banci u Portoriku i 117.000 dolara u Australijskoj banci, jer se nalazi na "crnoj listi" SAD

Uprkos tome što je odslužio kaznu u Hagu, pišu beogradske "Novosti", i dalje je na spisku ljudi kojima je Služba za kontrolu imovine u inostranstvu Ministarstva finansija SAD uvela sankcije, zbog čega ne mogu da raspolažu svojom imovinom u inostranstvu, navodi list.

Šešelju su sankcije uvedene pre 15 godina, kada je Tribunal u Hagu tražio da dođe u Holandiju na suđenje za zločin protiv čovečnosti.

- Na "crnu listu" SAD stavljen sam pod izgovorom da sam begunac od Haškog suda. A uopšte nisam begunac, jer sam, čim sam čuo da je podignuta optužnica, kupio kartu i otišao -kaže Šešelj.

Sve dok ne bude skinut sa "crne liste" neće moći da podigne 187.000 dolara koje je, kako kaže, zaradio držeći predavanja i prodajući knjige srpskoj četničkoj emigraciji širom sveta krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

- Preko srpskog konzula u Hagu, pisao sam američkoj ambasadi tražeći svoj novac. Dobio sam odgovor da ostaje blokiran i da mogu da ga koristim samo ako unajmim američkog advokata da me brani i da ga platim tim parama. Taj papir još čuvam - navodi lider radikala.

(VIDEO) VELIKI DAN ZA SRBIJU I KRAGUJEVAC: Fijat saopštava koji će novi model praviti u našoj fabrici?!

Kaže, takođe, da je imao i neki iznos u Kaliforniji koji je uspeo da izvuče krajem devedesetih godina, dok je njegova supruga Jadranka uspela da dobije oko 42.000 dolara koji su se nalazili u Kanadi.

(VIDEO) SAD NEĆE MIRNO POSMATRATI MUNDIJAL U RUSIJI, niti dozvoliti Putinu da se kupa u slavi, DONBAS DA BUDE NA OPREZU!

Skidanje s "crne liste" američke agencije nije nimalo lako, što potvrđuje i činjenica da se na njoj i dalje nalazi bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević, koji već 12 godina nije živ.

AP/Photo

Osim njega, tu su i njegova supruga Mirjana Marković, sin Marko i ćerka Marija, kao i nekadašni predsednik Srbije Milan Milutinović, haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić.

KAD SU OTIMALI KOSOVO SVE JE BILO OK, a sada prave opštu histeriju zbog izjave Dodika o UJEDINJENJU SRPSKE I SRBIJE: Dačić žestoko opleo po međunarodnoj zajednici!

Šešelj, inače, još nije podneo zahtev da bude skinut sa spiska onih kojima su uvedene sankcije, napominje beogradski dnevnik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko

pre 5 godina

Medo da bi položio novac u citi bsnci naravno moraš imati njihova dokumenta ili poreklo...pa idi ti po svetu i odstavljaj lovu..šta misliš da je to vreça krompira...medo opet lupaš ko otvoren prozor...uči malo..čitaj pre pisanja twksta

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija