• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.D.

01.06.2018

09:41

SKANDAL! "FLAJ FLAJ" OPELJEŠIO PUTNIKE I AGENCIJE ZA DVA MILIONA EVRA! Velika prevara nekada ugledne turističke agencije!

Društvo

SKANDAL! "FLAJ FLAJ" OPELJEŠIO PUTNIKE I AGENCIJE ZA DVA MILIONA EVRA! Velika prevara nekada ugledne turističke agencije!

Podeli vest

Turistička agencija "Flaj flaj travel" iz Beograda oštetila je na hiljade svojih putnika, ali i druge turoperatere za čak dva miliona evra, saopštilo je Ministarstvo turizma! Ova agencija je već nedeljama u blokadi, jer je radila kao subagent drugim agencijama, ali im nije isplatila novac

Istovremeno, veliki broj putnika prijavio je da je prevaren, jer je preko "Flaj flaj travela" kupio avionske karte koje uopšte nisu bile rezervisane. Što je najgore, ova agencija je posle blokade računa počela da radi pod nazivom "Kofer turs" i nastavila da vara svoje klijente.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da se turističkoj inspekciji proteklih nedelja javio veliki broj građana koji nisu bili u mogućnosti da realizuju već plaćene avionske karte kupljene preko agencije "Flaj flaj travel", odnosno "Kofer tursa".

Srpski turisti bili u velikoj zabludi

Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije potrošača kaže da reklamiranje "Flaj flaj travela" potrošače dovodi u zabludu.
- Ogroman je prekršaj da se firma koja više ne postoji i dalje reklamira i ljudima uzima novac. Slučaj "Kofer tursa" je veoma težak i tek ćemo da vidimo kakve će sankcije uslediti u zavisnosti od onoga šta inspekcija utvrdi kontrolom - dodaje on.

- Budući da se privredno društvo "Flaj flaj travel", odnosno njegov pravni sledbenik "Kofer turs", i dalje oglašava preko medija sa ponudom avio-karata za sve destinacije, a ceneći podatke NBS da su pomenute agencije u blokadi oko 50 dana, obaveštavamo javnost da je u toku nadzor tržišne i turističke inspekcije kod obe agencije zbog sumnje na nepoštenu i obmanjujuću poslovnu praksu - piše u saopštenju Ministarstva.

Da stvar bude gora, ova agencija nije članica nacionalnog udruženja turističkih agencija Juta, tako da građani ne mogu da traže da im se novac za uplaćeno letovanje ili avionske karte vrati. Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije potrošača kaže da je najveći deo aranžmana u ovoj agenciji uplaćeno posle Sajma turizma, ali da ti turisti sada ne mogu da odu na more, jer je agencija "Flaj flaj" u višemilionskoj blokadi.

OVAKO NAS PELJEŠE TURISTIČKE AGENCIJE! Cene aranžmana u evrima, a plaćamo ih u dinarima PO NAJVIŠEM BANKARSKOM KURSU!

- Zbunjuje i činjenica da "Kofer turs" i "Flaj flaj travel" imaju isti matični broj i isti poreski broj, registrovani su na istoj adresi. Takođe, "Flaj flaj travel" izbrisan je iz registra APR-a, a "Kofer turs" je aktivno privredno društvo koje ima čak 34 tekuća računa - kaže on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Obični smrtnik

pre 5 godina

Normalna država uhapsi vlasnika,strpa ga u zatvor,oduzme mu svu imovinu,namiri oštećene i zabrani mu da se više bavi privatnim biznisom.

Ljube

pre 5 godina

Uzeli izjavu od vlasnika? Pa pobogu šta čekate, da pokupi pare i pobegne iz zemlje dok se vi setite da ga hapsite? Hapsite lopove trenutno i blokada kompletne pokretne i nepokretne imovine do završetka sudskog procesa i namirivanja dugova prevarenim putnicima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija