• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2018

10:59

LONČAR: Bruka i sramota Šabića, političara u pokušaju!

Društvo

LONČAR: Bruka i sramota Šabića, političara u pokušaju!

Podeli vest

„Predanost“ kojom državni službenik koji trenutno obavlja posao Poverenika za informacije od javnog značaja iskazuje u svom svakodnevnom radu je vredna pažnje

To se posebno odnosi na njegove lektorske sklonosti kada tražeći „dlaku u jajetu“ slovne greške pokušava da predstavi kao materijalnu povredu koja može da ugrozi bezbednost građana.

„Konstruktivnost“ kojom pristupa u brizi o interesima građana Srbije pokazala se i u „slučaju“ aplikacije „Izabrani doktor“. Istog dana kada je aplikacija, čija je osnovna namena da građanima omogući brži i efikasniji način zakazivanja termina kod izabranog lekara, puštena u probni rad, poverenik je upozorio građane Srbije da „treba biti oprezan u korišćenju aplikacije“. I to iz razloga jedne slovne i jedne tehničke greške, koje su se potkrale u navedenoj aplikaciji.

 Zabrinut za bezbednost podataka građana, poverenik je toliko požurio da se oglasi, da nije primetio da je citirao pogrešan član Zakona na koji se poziva ovim povodom. Nije to primetila ni jedina redakcija dnevnih novina koja je prenela reakciju poverenika, slepo verujući svemu što on ima da kaže.

Na ukazanu grešku, poverenik je reagovao kako dolikuje državnom službeniku i u skladu sa platom koju prima iz budžeta Republike Srbije - smajlijem.

Poštujući državu i građane ove zemlje, povereniku, ipak, ne odgovaramo smajlijem već argumentima


-          Autor aplikacije je Sorsix International D.O.O


-          Tekst "Izabrani Doktor DOO" je tehnička greška koja je već zamenjena sa “Sorsix International D.O.O"

Aplikacija Izabrani doktor je medijum za komunikaciju svakog osiguranika RFZO-a sa IZIS sistemom. Preko iste osiguranik može da zakaže pregled kod svog izabranog lekara i time uštedi vreme za zakazivanje pregleda. Usluga zakazivanja može da se vrši i preko Nacionalnog kontakt centra. Aplikacija ne čuva (skladišti) lične podatke. Svi podaci koji se prikazuju u mobilnoj aplikaciji se preuzimaju iz standardnog API-ja koji koristi više od 35 kompanija u R. Srbiji u svojim zdravstvenim informacionim sistemima.

Građane Srbije obaveštavamo da treba da budu oprezni sa saopštenjima koje pušta Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka, jer mu se, možda, potkrao neki lapsus.

Sve u svemu, još jedna bruka i sramota političara u pokušaju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Šabić treba da ukazuje na slabosti, greške, ali ovo je smešno. Slovne greške će se najlakše i najbrže otkoloniti.

nele

pre 5 godina

evo ti ga drugi Jankovic, ovaj Svabic, ko da nema sta da izmisli pa prepisuje od onog strucnjaka Jankovica

Dike

pre 5 godina

Pa zar to nije njegov posao, da reaguje u takvim situacijama, radi zastite privatnih podataka.

Petar JVetar

pre 5 godina

Ха,ха,ха класична исусова поука: " Не гледај трун у око другог - док не извадиш балван из свог ока!

Nesa

pre 5 godina

Neverovatan lik je taj R. Sabic. Brate stvarno nemogu da se setim icega sta je on uradio za Srbiju, ili za narod Srbije.

bubasvaba

pre 5 godina

Nerazumem zasto se ovaj izlapeli sluzbenik nemoze smeniti ????? ovaj je totalno nepismen i protivnik drzave SRBIJE koja ga DEBELOOOOO placa .

deda Raša

pre 5 godina

Ebo vas SABIC.O kome vi gubite vreme. To je parazit drzave Srbije i stvara kojekakve gluposti da bi se odrzao na jaslama drzave.

Ljube

pre 5 godina

Taj Šabić je jedaan toliko iritantan lik da ne mogu očima da ga gledm a još manje da ga slušam. Hoće li konačno da mu istekne mandt pa da ga sklone i stave nekoga sa kredibilitetom i ugledom.

Just

pre 5 godina

Šabić je u ovde u pravu. Firma, kojoj je Srbija platila velika sredstva nije sposobna da napiše svoj ime kako treba, politika privatnosti se zasniva na firmi koja ne postoji. Sada su to kao ispravili pa je sada Šabić kriv što je ukazao sa kim je naša država ušla u dil. Ministar kaže da aplikacija ne čuva LBO ali zato firma čuva celu bazu podataka o lekarima i zakazivanjima tako da im i ne treba LBO. Mogu da izlistaju svakog pojedinca. Dušu dalo za privatne firme da kupe podatke o svojim zaposlenima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija