• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

04.06.2018

09:31

ČADEŽ O PROTESTU MALINARA: Cena se ne formira tako što je neko u Srbiji zamisli!

Društvo

ČADEŽ O PROTESTU MALINARA: Cena se ne formira tako što je neko u Srbiji zamisli!

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je za Prvu TV da se rešenje za probleme proizvođača malina može naći samo razgovorom

Čadež je kazao da će predstavnici Privredne komore Srbije danas u Užicu razgovarati sa svim učesnicima u procesu proizvodnje tog voća i da će se tražiti rešenje. 

Prema njegovim rečima, boiće otvoreno svako pitanje i pokušaće se da se unutar industrije nađe rešenje. 

Čadež je, međutim, kazao da je tržište to koje određuje cenu, a da se može videte kako država može da olakša proizvođačima. 

Tanjug


- Cena se ne formira tako što je neko u Srbiji zamisli. Mi smo deo tržišta gde se formira cena. Predlog PKS zavisiće od toga kako se postavi dogovor između učesnika na tržištvu, a moguće je da se dogovori smanjenje nekih troškova ili nešto slično. Dok god se ne razgovara, ne može da se nađe rešenje - kaže Čadež. 

On je podsetio da postoji i Nacionalni savet za malinu i da se PKS takođe uključio u njegov rad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ne razumemo

pre 5 godina

Priča, u vezi malina i malinara je stara. Ne razumemo, dokle će država da se maćehinski, kao zla maćeha, ponaša prema svojoj deci. Majka, koja se ponaša, decenijama, kao zla maćeha prema onima, od koji i sama živi. Da li je moguće, a kod nas jeste, da ministarstvo, konkretno, poljoprivrede, ne moze da bude brizna majka, proizvodjačima hrane, generalno, mesa, mleka, svih prehrambenih proizvoda, koja ce se brinuti o najbolje mogucem plasmanu svih tih proizvoda, na domaće i strano tržište? Ovde mislim na sve, od nabavke semenske robe, sadnica, rasplodnog materijala, goriva, hrane, djubriva do cene gotovog proizvoda i isplate. Ako sve ovo drzava, ministarstvo, ne moze da pokrije, ne treba ni da postoji. Doviđenja ili jos bolje zbogom, ne trebate nam, samo dzabe primate plate iz Budzeta, koji je deo naseg znoja.

Dusan Bajcetic

pre 5 godina

Nema malinarima pomoci dok se sami ne organizuju. Moraju da se udruze i registruju zadrugu. Da izgrade sopstvenu hladnjacu za svoje potrebe . Da sami pronalaze kupce na trzistu Eu Da sami izvezu i naplate svoj TRUD Onda ce im SVANUTI. Nije lako sprovesti u delo ali je MOGUCE.

Sasa

pre 5 godina

Kapiralizam ne poznaje zastitne cene vec pljacku seljaka.Kad nalinjaci budu povadjeni onda ce biti jaoj mama.Drzava treba da uved zastitn cene za sve proizvode a kome se ne svidja nek kupi dalje ali mu nakalamiti dazbine da mu dupe utrne pa nece vise.Braco seljaci nedajte se.

Milorad

pre 5 godina

A, šta ste čekali do sada, mu..nje političke? Svake godine, priča ista.Naučili ste na kajmak, pa vam do razgovora nije. Skrivate se iza "tržišta". I u Francuskoj postoji tržište, ali primera radi, mlekadžije nezadovoljne radom države, blokiraju autoputeve i demostrativno prosipaju mleko, a kod nas Milicija bije jadnike, koji se usude da dignu glas izražavajući nezadovoljstvo.

Zeljko

pre 5 godina

Smarate vise sa malinama.Koga briga dal vam daju 1000din/kg ili 50din/kg .To je slobodno trziste..hocete da budete "gazde" pa se snalazite sami,pregovarajte,udruzite se pa sami napravite hladnjace a ne da mi ne mozemo da odemo na posao i dobijemo otkaz jer ste vi blokirali ulicu.

Pomracenje uma

pre 5 godina

Sta ti je srbin. Seljak. Marva. Nece da se organizuje sa selom da se udruze u zadrugu, kupe hladnjacu, zaposle ekonomistu, i u decembru izvoze malinu u kinu po 7 eura kilo. Ma jok, ja nedam pare, onaj nece da da pare, ovaj uzeo vise, ja necu u inat, ja se sa ovim sudim oko zemlje, sa komsijom.... Najlakse na ulicu pa neka neko drugi resava. Nije mi ih zao. Mnogo je i 50 dinara. 10 dinara po kili mozete da dobijete i to vam ie mnogo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija