• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2018

10:44

OD POČETKA GODINE U UDESIMA POGINULO 188 OSOBA! OKANOVIĆ: Oprezno vozite, tek dolazi period odmora!

Društvo

OD POČETKA GODINE U UDESIMA POGINULO 188 OSOBA! OKANOVIĆ: Oprezno vozite, tek dolazi period odmora!

Podeli vest

Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo je 188 osoba, izjavio je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, upozorivši da tek predstoji period godine koji odnosi najviše žrtava



On je gostujući na RTS-u apelovao na vozače da budu pažljiviji tokom vožnje.

- Dobro je što su preduzete određene mere, pre svega na Koridoru 10, kako bi se smanjila brzina i smanjio broj saobraćajnih nezgoda koje izazivaju pre svega vozači koji su u tranzitu, ali moramo da budemo svesni da zbog trenutka nepažnje može da se dogodi da stradamo mi, da strada cela naša porodica i da se sve greške u saobraćaju jako skupo plaćaju - rekao je Okanović.

Prema njegovim rečima, broj od 188 žrtava je za 10 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, ali je i dalje veliki broj.

On je podsetio da je 1. juna stupio na snagu novi zakon koji je pooštrio kazne za nasilničku vožnju.

POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU: Saobraćaj umeren, veće gužve u gradovima!


- Recimo onaj ko bude zatečen sa više od dva promila alkohola u krvi ne samo da će dobiti najmanje 30 dana zatvora, već će dobiti pored toga i novčanu kaznu od najmanje 120.000 dinara - rekao je Okanović.

Upitan da prokomentariše koliko na broj saobraćajnih nesreća utiče kvalitet saobraćajnica, Okanović je rekao da su promenama načina evidentiranja saobraćajnih nezgoda došli do podataka koji su mnogo više realni nego što je to nekada bilo - dakle put kao uticajni faktor se javlja u 16 odsto saobraćajnih nezgoda.

- To je mnogo više nego pre zato što se promenila metodologija evidentiranja saobraćajnih nezgoda, dakle dobijamo polako onu realnu sliku, a to je da naše saobraćajnici ipak nisu toliko bezbedne - rekao je on.

NA AUTOPUTU DO 130km/h! Novi zakon stupio na snagu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Mikic

pre 5 godina

Gdin. Okanovic nema pojma. Novi zakoni i propisi podsticu saobracajne neserece. Vise puta je objasnjavano koliko je opasna "nulta tolerancija" i prosecno merenje brzine!!!!! Policija ne radi preventivno. Represija sluzi samo u svrhu punjenja budzeta!! Radari postavljeni u istu svrhu a ne preventivno i ne radi povecanja bezbednosti. Saobracajni znaci nedostaju, putevi i ulice nepravilno obelezeni a taj haos se koristi za kaznjavanje ljudi!!!!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija