• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

07.06.2018

19:25

MINISTAR ŠARČEVIĆ O GEJ INICIJATIVI U SRPSKOM ŠKOLSTVU: Kaznićemo svakog ko podstrekuje na homoseksualizam i uči decu DA SU BESPOLNA BIĆA!

Društvo

MINISTAR ŠARČEVIĆ O GEJ INICIJATIVI U SRPSKOM ŠKOLSTVU: Kaznićemo svakog ko podstrekuje na homoseksualizam i uči decu DA SU BESPOLNA BIĆA!

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za Informer da će biti smenjeni direktori svih vrtića i škola u kojima se deca, preko obrazovnih programa, podstrekuju na homoseksualizam i učenje da su bespolna bića! 

On je u izjavi za Informer priznao da takvi programi postoje u našem obrazovnom sistemu, ali je napomenuo da će se lično potruditi da se nijedno dete ne školuje prema njima.

Šarčević je rekao da ima informaciju da je u vrtiću "Izvorčić" na beogradskom Kanarevom brdu organizovan seminar u kom su vaspitači radili po programu koji sugeriše da su deca "polno neutralna bića", da im se treba obraćati u srednjem rodu i podstrekivati dečake da se igraju sa lutkicama, a devojčice sa autićima. Autor ovog programa je Centar za interaktivnu pedagogiju.

- Saznao sam za taj seminar i odmah ga stopirao. Tražio sam da se sporni programi, u kojima se deca uče da su bespolna bića, odmah revidiraju. Dok se to ne uradi, svako ko radi po njima biće kažnjen, od direktora, do vaspitača i nastavnika - rekao je Šarčević za naš list.

Prema Informerovim saznanjima, čak su se i vaspitači u vrtiću "Izvorčić" pobunili kad su dobili programe u kojima im se sugeriše da decu uče da su "bespolna bića".

- Kada smo videli o čemu je reč, zaista smo se pobunili i rekli da nećemo da pohađamo takav seminar i da deci odmalena namećemo da budu nešto što zapravo nisu. Ubrzo je priča stigla i do roditelja, koji su negodovali. Kada je direktorka videla da je "vrag odneo šalu", brže-bolje je iz naziva seminara izbacila "polnu osvešćenost", sazvala roditeljski i svima nama rekla da to nije tako "kako izgleda" - kaže vaspitačica iz ovog vrtića.

Direktorka "Izvorčića" Radmila Aranđelović nije želela za Informer da objasni smisao ovakvog učenja mališana, ali je rekla da "nije baš onako kako se priča" i da je za seminar tražila odobrenje roditelja.

- Tražila sam saglasnost roditelja da se održi ovaj seminar. Onaj ko tvrdi da tema "polna osvešćenost" samo znači da ćemo decu učiti da nemaju pol ne priča istinu - kratko je odgovorila direktorka.

LGBT UDRUŽENJA STOPIRALA ŠEST UDŽBENIKA ZA SREDNJE ŠKOLE, jer nisu afirmativni za njih!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 5 godina

Bravoooooooo, ministre, samo tako, i nikako drugačije. Svaka čast !!!!!

Mile Jovic

pre 5 godina

Direktorka je kriva. Zena je pod uticajem odredjenih lobija i trebalo bi ispitati sve njene veze sa istima. To sto su imali nameru da urade nasoj deci mora biti najstroze kaznjeno po zakonu. Direktorka Arandjelovic da javno prizna da li je i od koga dobila " stimulacije" da sprovodi ovakav program na nasoj deci.

caslav

pre 5 godina

Na žalost i priroda ponekad pogreši pa stvori pedera, lezbejku, transsexualca, osobe sa šest prstiju na ruci, bez udova i šta sve već. Te osobe imaju pravo da žive najbolje što može i da ih ostali prihvate takve kakvi jesu. To moramo da objašnjavamo deci a ne da ih pogrešno usmeravamo u život.

Vaspitacica

pre 5 godina

Ministar mora da preuzme odgovornost i smeni takvu direktorku sa mesta jedne vaspitno obrazovne uatanove!

daaniijeelaa

pre 5 godina

Da li negde u nekom članu pod nekim brojem,u nekom zakonu o obrazovanju pise da može u jednom danu,pismeni zadatak iz matematike i pismena vežba iz fizike da se odradjuje i pored toga što je nastavnik upoznat za već zakazani zadatak iz matematike? Isto me interesuje kako nastavnica iz biologije ,koja sebi dopušta "mnogo",ukaže deci na lekcije koje će biti na testu,jer je navodno mrzi da pitanja sastavlja,a onda glumi velikog " pedagoga" pa na testu daje pitanja iz cele knjige,gde se pojavljuju termini koja deca ne znaju ni da ponove. Ovo je strašno gospodine ministre što Vi niste upuceni ko je pod Vašim " nebom". Tolika Vaša neupućenost mene kao majku izbezumljuje! Ovo što se dešava po OŠ - ma je strašno. Proverite malo i neke anonimne pritužbe,ipak i u njima ima " vatre", jer se dim nadaleko oseća a Vama "ič" ne smeta.

Tanja

pre 5 godina

Nesto najpametnije sto sam cula poredeci sa izjavama svih ministara.Ne zelimo da nam se deca podsticu na nakaradne stvari.Zna se sta je prirodno i normalno a sta neprirodno i sto zahteva strucnu pomoc.Necemo nasu decu da ubogaljujemo.Cestitam ministre.

Katarina Janjic

pre 5 godina

Ostavka za neinformisane i neadekvatne osobe na pozicijama! Gej inicijativa mora postojati u obrazovnom sistemu zbog dece koja jesu gej ili trans. I prestanite da istoj deci upropastavate živote nametanjem hetero normi i nepodrzavanjem njihove seksualne orijentacije, koja se ne uči , nego se čovek sa njom radja. Pogledajte statistike koliko je lgbt dece sklonije depresiji, anksioznosti i samoubistvu.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija