• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Crnomarković

08.06.2018

18:55

NEVEROVATAN SLUČAJ NA BEOGRADSKOJ PIJACI:  Penzioner dao 570.000 za tezgu IZ INATA!

Društvo

NEVEROVATAN SLUČAJ NA BEOGRADSKOJ PIJACI: Penzioner dao 570.000 za tezgu IZ INATA!

Podeli vest

Vojni penzioner iz Beograda zakupio na licitaciji običnu tezgu broj 333 na Banjičkoj pijaci za skoro 5.000 evra samo zato što nije hteo da mu je preuzme kolega * Moraće da plaća još i 100 evra mesečno za korišćenje

Vojni penzioner iz Beograda dao je za najobičniju tezgu na Banjičkoj pijaci neverovatnih 570.000 dinara, i to iz čistog inata, samo zato da je ne bi zakupio njegov kolega! On je na nedavno održanoj licitaciji besomučno dizao cenu za zakup tezge broj 333, sve dok njegov rival nije odustao i prepustio mu ovo mesto.

Novi zakupac će pored skoro 5.000 evra morati da plaća i dodatnih 100 evra mesečno za korišćenje, a o koliko suludoj cifri se radi govori i podatak da se tezge na ovoj pijaci mogu rezervisati po ceni od 25.000 do najviše 60.000 dinara. Ovaj dobrostojeći penzioner, koji na pijaci uglavnom prodaje sijalice i baterije, moraće da radi skoro dve godine kako bi došao na nulu.

Šou na licitaciji

Ovu neverovatnu priču na kojoj bi pozavideo i Emir Kusturica nezvanično su nam potvrdili i u Upravi Banjičke pijace, gde tvrde da enormnoj ceni tezge 333 nije doprinela ni dobra lokacija, ni poslovna logika, već najobičnija ljudska sujeta. Oni su nam otkrili da na licitacijama za tezge na njihovoj pijaci iznosi retko kada prelaze 50.000 dinara.

U Nišu i Novom Sadu do tezge za siću

Zakup tezge u drugim srpskim gradovima daleko je povoljniji nego u Beogradu. Tako u Nišu tezgu možete zakupiti po ceni od 1.827 dinara mesečno na Bubnju do 9.740 na Velikoj pijaci. U Novom Sadu je prosečna cena na Futoškoj pijaci oko 8.000 dinara mesečno, a tezge se mogu zakupiti i na dan i po kvadratnom metru.

- Ova tezga se nalazi na kraju trećeg reda i to nikako nije lokacija za koju bi se neko "pobio". Početna cena je bila 25.000 dinara i očekivali smo da ide maksimalno do 50.000 dinara jer je to neki limit koji se postiže na uobičajenim licitacijama. Ipak mi nismo ni Kalenić, ni Bajloni, ni Zeleni venac pa da se tezge zakupljuju po nekim astronomskim cenama. Na nadmetanju se pojavilo petoro ljudi, a među njima su bila i dvojica koji su iz inata i zbog međusobnog rivaliteta pošto-poto želeli da pobede. Kako jedan ponudi neku svotu, drugi podigne za pet ili deset hiljada i tako u beskraj. Na kraju je pobednik licitacije ponudio 570.000 dinara i odneo pobedu u ovom zaista šokantnom nadmetanju - ispričali su nam u Upravi Banjičke pijace i dodali da je novi zakupac tezge svima izuzetno dobro poznat:
- Reč je o vojnom penzioneru kog mi svi ovde na pijaci dobro znamo jer mu je ovo hobi. Ima dobru penziju, deca mu žive u inostranstvu i šalju novac, a on dolazi ovde da "ubije vreme" prodajući elektro-materijal, sijalice i baterije. Njemu novac ništa ne znači i ima ga u izobilju i zbog toga je i dao ovolike pare samo da ispuni svoj hir. Zbog toga nam je donekle žao jer će ova priča predstaviti pijačne prodavce kao ljude koji zarađuju enorman novac, a oni jedva preživljavaju - smatraju u Upravi Banjičke pijace.

Informer

Skroz neisplativo
Sa ovim se slaže i jedan od prodavaca Rade Đuričić, koji tvrdi da ovakva licitacija nema nikakvu ekonomsku isplativost.
- Ovde su se našla dva ovna na brvnu i niko nije želeo da popusti. Svi mi koji radimo na okolnim tezgama znamo da mu, samo da vrati ovo što će sada da plati, treba više od dve godine krvavog rada. Ali sujeta i inat su čudo, nema veze što će bukvalno da pocepa više od pet hiljada evra, bitno je da drugome ne pripadne tezga-objasnio nam je Đuričić.

Triput skuplja od sledeće najskuplje

U JKP "Gradske pijace" su nam otkrili da je tezga na Banjici plaćena gotovo tri puta više nego najskuplje tezge na pijaci "Skadarlija" (Bajlonijeva pijaca).
- Veliko interesovanje vladalo je i za pijacu "Skadarlija", gde su nove moderne tezge broj 166 i 180 izlicitirane za iznose od oko 200.000 dinara, dok je na pijaci "Zemun" tezga broj 27 dostigla 190.000 dinara. Ukupan prihod ostvaren na licitaciji iznosi 3.196.000 dinara - kažu u "Gradskim pijacama".





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija