• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna/Iskra

09.06.2018

13:38

'DOSIJE SARAJEVO' - IMENA 7.428 SRBA UBIJENIH U SARAJEVU: Ivanišević rasturio laži ISPLETENE OKO GLAVNOG GRADA BIH!

Društvo

'DOSIJE SARAJEVO' - IMENA 7.428 SRBA UBIJENIH U SARAJEVU: Ivanišević rasturio laži ISPLETENE OKO GLAVNOG GRADA BIH!

Podeli vest

Na Filozofskom fakultetu na Palama sinoć je predstavljena knjiga "Dosije Sarajevo" autora Milivoja Ivaniševića, koja sadrži 7.428 imena srpskih ratnih žrtava u Sarajevu, imena njihovih egzekutora, kao i svedočenja 80 ljudi o tome kako su mučeni, silovani, ispitivani

Ivanišević, koji je i predsednik Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku, rekao je novinarima da je rad na knjizi i samo prikupljanje svih dokumenata o srpskim stradanjima trajao dugo jer se građa zasniva na autentičnim dokumentima koji zaslužuju izuzetnu pažnju.

- Čak 85 odsto Srba ubijenio je u svojim selima. Analizom sam utvrdio da su muslimanski vojnici najviše ginuli prilikom napada na srpska sela, gde su Srbi morali da se brane - rekao je Ivanišević.

On je naveo da je takozvana blokada Sarajeva bila samo kolateralna šteta uzrokovana neangažovanjem međunarodnih institucija da zaštiti srpska sela oko Sarajeva koja su stradala već do juna 1992. godine.

Ivanišević je naglasio da se Srbi nisu prihvatili oružja da bi blokirali muslimane.

- Ako mi selektivno nismo granatirali, kako to onda nijedna kuća, objekat, džamija nije pogođena. Mi smo čuvali verske objekte - rekao je on i dodao da je sve što je urađeno, urađeno krajnje pedantno, savesno i da izazove što manje ljudskih gubitaka.

Ivanišević je istakao da u srpskom delu Sarajeva nije registrovan nijedan logor niti muslimanska grobnica, dok su u Sarajevu nađene desetine.

Prema njegovim rečima, Sarajevo je sve vrijeme rata bilo u žiži interesovanja svetske javnosti, ali i centar islamizacije BiH, a da Srbi nisu bili dovoljno efikasni u zaštiti svojih nacionalnih, verskih prava i interesa, talas islamizacija bi zahvatio te prostore, što je i bio cilj Alije Izetbegovića zadat u njegovoj "Islamskoj deklaraciji".

On kaže da nigdje nije stradalo više žena nego u Sarajevu, i to na najsramotniji i najteži način.

Dekan Filozofskog fakulteta na Palama Dragan Mastilović rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što organizuju promociju knjige "Dosije Sarajeva" Milivoja Ivaniševića koji je istrajni istraživač srpskih stradanja u BiH, a posebno u Sarajevu.

Printskrin

On je ocenio da ono što se dešavalo sa srpskim narodom u Sarajevu i uopšte u BiH, u periodu od 1992. do 1995. godine, predstavlja samo "vrh ledenog brega" ili kraj procesa zatiranja Srba u BiH čiji korene možemo naći u 19. veku.

- Proces zatiranja srpske nacije i pravoslavlja zapadno od reke Drine nije završen i iskreno se nadam da neće ni biti dok postoji Republika Srpska kao institucionalni okvir koji štiti "ostatke ostataka Srba" - rekao je Mastilović.

IRAN POZVAO PUTINA U POMOĆ ZA RAT PROTIV SAD: Rusija igra "veoma važnu i konstruktivnu ulogu"!

Mastilović je rekao da je učinjen planirani genocid nad srpskim narodom i uopšte pravoslavnim narodom zapadno od Drine, te da je zanimljivo da se narod, koji je preživio sva stradanja u Prvom i Drugom svetskom ratu, genocid, čišćenja, egzoduse, masovna ubijanja u toku rada od 1992. do 1995. godine, proglasi genocidnim.

ŠIPTARI PRIZIVAJU RAT! IVICA DAČIĆ UPOZORAVA: Prave Veliku Albaniju a Zapad ćuti, KAKVO JOŠ ZLO TREBA DA SE DESI?!

Na promociji knjige govorili su i Jovan Delić, Slobodan Remetić, Sreto Tanasić, Zoran Jelisavčić, Darko Đogo, a izdavač knjige je "Hrišćanska misao".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 5 godina

E sad bi neki polupismeni i samozvani filozofi da menjaju teze ko je bio agresor i zloćinac ali to ne prolazi ni kod većine srba a kamoli ostalog civilizovanog sveta

Branko

pre 5 godina

A kad cete vi u Srebrenici popisati te vase zrve imenom i prezimenom!!!??????? Nije mi jasno jeste vi u ovom zadnjem rstu pobedili ili izgubili, a i tvoj Alija je zapoceo rat u BiH uz pomoc tog " tvog USA civilizovanog sveta" !!!?????? Taj tvoj USA civilizovani svet a i tvoj svet je toliko zla naneo po svetu da bi se trebali zamisliti!!!?????????

Petar JVetar

pre 5 godina

Па Срби и Хрвати ал' муслиманске вероисповести!

Branko

pre 5 godina

Francuski obavestajac tvrdi da ima dokumente da je u Srebrenici ubijeno 423 osobe, a da su ostali doneseni iz okoline gde su se borbe vodile!!!???? Jos tvrdi da je i broj puno manji, vi ste sami brojali svoje i mogli ste upisati koliko ste hteli!!!!!???? Pa valda i Srbi imaju pravo da prebroje svoje zrtve, ako nema nista protiv taj tvoj civilizovani sve iza kog se i ti krijes!!!????

Šipac

pre 5 godina

Bitno je da (još uvek) prolazi laž perodupaca ali nije daleko dan kad će ceo svet saznati pravu istinu o islamskim teroristima koji su započeli rat u bivšoj BiH!

Nena

pre 5 godina

Ovo ce da prode svugde, da se zna koliko je i mudahedina ucestovalo u ratu u tkz BH.

Vickasti

pre 5 godina

Čitaš četničke novine ipak ti u dubini svoje duše voliš svoje srpske pretke. A istina uvek boli.

Sosa

pre 5 godina

Da si ti Alija iole pismen i obrazovan, uz malo čitanja informacija iz tog perioda,bilo bi ti jasno ko je i zašto sukob započeo.

Bg

pre 5 godina

Samo mi odgovori koji narod je bio vecina u Sarajevu pre poslednjeg rata? Ja misliim da je Srpski narod. Sledece pitanje. Ako su to zaista Srbi, gde su nestali? Odgovor se jednostavno namece. Neki su izbegli a neki pobijeni. Znaci samo je pitanje koliko ih je pobijeno? Predlog-ajde svakome u Sarajevu da vratimo imovinu koju je imao pre rata pa da vidimo ko bi imao vecinu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija