• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

09.06.2018

20:21

KAZNE I DO 400 EVRA!  Vlasnici klima ne poštuju propise, pa prolaznike iznenadi kišica sa fasada i terasa

Društvo

KAZNE I DO 400 EVRA! Vlasnici klima ne poštuju propise, pa prolaznike iznenadi kišica sa fasada i terasa

Podeli vest

Barice oko zgrada i voda koja kaplje sa fasada i terasa neki su od glavnih vesnika leta u Beogradu, a glavni krivci su nesavesni vlasnici klima-uređaja

Slika načičkanih rashladnih uređaja na fasadama čini se da postaje sve izraženija u toplim danima godine. Da li zbog creva koja su nepregledno sprovedena do najrazličitijih plastičnih ambalaža, koje uglavnom prelivaju, "kišice" koja usred leta iznenadi prolaznike ili možda zvuka koji one ispuštaju dok rade - pitanje je ličnog utiska.

Međutim, svi vlasnici rashladnih uređaja trebalo bi da znaju da je posebnim odredbama odluke o komunalnom redu definisano da se klima-uređaj postavlja tako da onemogući izlivanje kondenzata na spoljne delove te i susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene.

Osim toga, istim propisom precizira se i da se "crevo za odvod kondenzovane vode ne sme sprovoditi u oluke, kao ni do same zemlje, odnosno trotoara, već nazad u stan".

Kako bi se uverili da ovu uredbu niko ne poštuje, dovoljno je prošetati se bilo kojom gradskom ulicom.

Po zakonu, svako ko ne poštuje te propise rizikuje da plati kaznu od 5.000 dinara, a ako se radi o pravnom licu kazna je 50.000 dinara.

Međutim, i pored vrlo jasnih odredbi, mnoge institucije poput ministarstava, Vlade Srbije, Republičkog fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje na spoljnim stranama zgrada imaju u skoro svakoj prostoriji po jedan klima-uređaj, čiji eksterni deo visi ispod prozora.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 5 godina

Kakvi ste bre vi idioti ne mogu da verujem...ne sme u oluk, a sto ne sme ? Chemu sluzi taj oluk stoko jedna

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija