• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

10.06.2018

10:39

(TABELA SA CENAMA) IZVRŠITELJI PLENE ČAK I PEGLE I USISIVAČE! Na aukcijama se oduzeta imovina PRODAJE ZA BAGATELU!

Društvo

(TABELA SA CENAMA) IZVRŠITELJI PLENE ČAK I PEGLE I USISIVAČE! Na aukcijama se oduzeta imovina PRODAJE ZA BAGATELU!

Podeli vest

Građanima koji kasne u otplati kredita, lizinga ili minusa banke i izvršitelji plene imovinu koju potom na javnim aukcijama prodaju u bescenje.

Osim kuća, stanova i njiva, na aukcijama se prodaju i najrazličitiji predmeti i sitnice i po upola nižoj ceni od procenjene, koja već u startu može da parira cenama na buvljaku.

Milion ljudi u Srbiji drhti, jer bi u svakom trenutku izvršitelji mogli da im zakucaju na vrata!

Posetioci aukcija koje se redovno objavljuju na sajtu doboš.rs mogu da kupe televizor za 4.000 dinara, veš mašinu za 5.000, peglu za 1.000, a kancelarijske stolice za 500 dinara. U ponudi se nalazi i veliki izbor stolova, troseda, klima-uređaja, plakara i umetničkih dela.

U ponudama banaka mogu se naći i polovni automobili, jeftiniji i do 1.500 evra u odnosu na četvorotočkaše istog modela koji se nude na autopijacama.

Tako se automobil "reno 5" oduzet neplatišama može pazariti i za 214 evra, dok je za "golfa" 4 potrebno izdvojiti 890 evra. Automobili se prodaju ili direktnom pogodbom sa vlasnikom ili na aukciji, gde se kao prodavci javljaju banke, lizing kuće, izvršitelji i stečajni upravnici.

Telegraf.rs

Kada neki zaplenjeni artikal ide na aukciju nudi se po ceni koja iznosi 60 odsto procenjene vrednosti. Ukoliko prva licitacija ne uspe, na sledećoj su cene još niže i proizvod se prodaje za 30 odsto stvarne cene. Jedini uslov je da se plati učešće u visino od 10 odsto cene.

Bankari ističu da su najmanje zainteresovani da na ovaj način izmiruju potraživanja i da čine sve da bi zaplenu imovine izbegli, ali da su ponekad i na to primorani.

- Svaki peti zajam u Srbiji je nenaplativ. Kod preduzeća je stanje još alarmantnije jer je svaki treći kredit problematičan, a kriza svakodnevno stvara nove dužnike. Banke su ranije najviše volele hipoteke na nekretnine, ali kako tržište nekretninama stagnira, sve se češće opredeljujemo za pokretne stvari - objašnjavaju u jednoj banci.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lola

pre 5 godina

Ja bi najpre zaplenila banke I zabrsnila I'm da rade A me da otimaju ljudima sporet I pegle

Branko

pre 5 godina

Vazno je da ovaj evropski zakon bez zastoja primenjujemo, a to sto su nam plate kao u Dzibutiju - nikom nista. Toliko o brizi za svoje gradjane!

Miki

pre 5 godina

Sram da bude drzavu zbog ovoga narod terate da se seli iz Rodene Drzave.Bolje ispitajte kako banke varaju narod pricaju jedno na ugovoru drugo.Ovo ima samo u Srbiji.

Ljube

pre 5 godina

Pa jel te država terala da se zadužuješ preko gubera? Zašto meni ne dolaze izvršitelji na vrata - zato što 25 godina, od kako su propale naše banke i svo bankarstvo preuzeli stranci, nisam ni pomislio da uzmem kredit. E, ali vi bi društvo da živite na visokoj nozi, da svakih par godina vozite nova kola, da pratite modne trendove, da letujete u inostranstvu i da živite na kredit a onda vam država kriva. Idi u bilo koju drugu zemlju i uzmi kredit koji nećeš vraćati, da vidiš kako ćeš se provesti, skinuće ti i gaće.

Miso

pre 5 godina

A tebi je tata verovatno ostavio 40-50 jutara zemlje,cekas da umre,pa da krenes u akciju.

Vidan

pre 5 godina

To je tako u celov svetu.ko te tero da uzmrs kredit a nemozes vracati. Sada ti kriva drzava,nije drzava vec ti.

Nije bas tako

pre 5 godina

Tadašnja država te naterala da yzmeš kredit. Kako bi drugačije vwcina živela. Tadasnja Vlast je unistila domace banke, dovela strane, derikože, obecavala narodu nova radna mesta, posao, napredak. Te su banke iz drzava NATO, zar ne? Sta nam je radio taj NATO? Gde je sada ta Vlast? Na politickom smetlistu, a sto se tice njihovog imetka, neka im sadasnja Vlast pretrese zivot i tog perioda, pa da vidis kako ce se robijasnice puniti, imovina i novac vratiti kome pripada, Budzet ce biti znacajno puniju. Sada se treba pristedeti. Dok traje obnova, nema odmora. Srbija.

Dejan

pre 5 godina

Ovo mora da stane. Narod Srbije treba da ustane i ukinu lopove koji plene imovinu. Za svako dugovanje postoji sud pa neka me tuzi

Saradžogla

pre 5 godina

БАНКЕ СУ У ПАНИЦИ!Телефоном позивају клијенте и моле да дођу ради подизања новог кредита! ... Ми који смо редовно отплаћивали кредите нове кредите нам се не узимају!Знамо које су то муке и одрицања а уз то остварили смо неке ,,музичке жеље,,!Купили аутомобиле.Реновирали куће или ето нам новог намештаја.ПС.Ономад моли ме службеница банке да дођем јер имам на располагању кредит од 300 хиљада.МОЖЕ,АЛИ ДА ВРАТИМ 250 ХИЉАДА!Бато,то је кредит.Због конфисковања пензије од 200 хиљада ја сам могао цео кров да променим на старој кући која има квалитетне зидове.То ти кажем.

slađa

pre 5 godina

Nadam se da će se ovakva praksa naplate dugovanja u Srbiji rešiti na humaniji način. Izvršitelji i notari su postali simbol nepravde, rame uz rame sa bankarima. Svi zaboravljaju da je velika većina građana Srbije nakon katastrofalnih devedesetih godina prošlog veka, nakon petooktobarskih promena, bila prinuđena da podiže pozajmice od banaka kako bi namirivala osnovne životne potrebe i za plaćanje računa. Nema mnogo onih koji su to kao danas mogli da iskoriste za letovanja ili luksuz. Fabrike su uništavane, preduzeća odlazila u stečaj, radnici otpuštani i ovo je bio jedini način opstanka porodica u kojima je bar jedno bilo zaposleno. Današnja opozicija ima amneziju po ovom pitanju. Ali zato građani nemaju i ne pristaju da i dalje imaju status žrtve sistema koji su drugi konstruisali samo za svoje bogaćenje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija