• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti/rts

14.06.2018

10:10

NEVREME U SRBIJI IZAZVALO VELIKU ŠTETU! Vanredna situacija u 17 sela, UNIŠTENE KUĆE,VOĆNJACI...

Društvo

NEVREME U SRBIJI IZAZVALO VELIKU ŠTETU! Vanredna situacija u 17 sela, UNIŠTENE KUĆE,VOĆNJACI...

Podeli vest

Nevreme u Srbiji se smirilo, ali posledice grada, padavina i vetra se tek procenjuju. Najviše problema bilo je u Užičkom kraju, Braničevskom okrugu, na području Gornjeg Milanovca

U Požarevcu je stradao stariji muškarac. U Požegi proglašena vanredna situacija u 17 sela, a u Bajinoj Bašti su pokrenuta klizišta.

Najviše problema bilo je u Užičkom kraju, od krupnog grada zabelele su se ulice.

Oluja je protutnjala kroz Priboj, Požegu, Gornji Milanovac, Aranđelovac i Topolu.

Stručnjaci kažu da su posebno stradale poljoprivredne kulture čija je berba u toku, najviše maline, breskve i kajsije.

Twitter printscreen

Poplavljeni su putevi, pojedini delovi gradova, seoska domaćinstva, oštećeni automobili.

STRAVIČNO NEVREME ODNELO ŽRTVU: Stariji muškarac se udavio zaglavljen u liftu!

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog okruga rekao je za RTS da se  juče posle podneva na velikoj visini formirao ogroman super ćelijski oblak iznad sela Drijetanj i Kriva reka koji se kretao veoma sporo i prolazeći kroz teritoriju grada Užica naneo nemerljivu štetu, pre svega na poljoprivrednim kulturama.

Informer

Za sada nema preciznih podataka kolike su štete, kaže Perišić i dodaje da će u Užicu i Priboju biti formirane komisije koje će izaći na teren.

Prema njegovim rečima, u Požegi je proglašena vanredna situacija u 17 sela, a u Bajinoj bašti aktivirana klizišta.

"Putevi koji su trenutno rađeni su neupotrebljivi, podloge moraju ponovo da se rade, nekoliko firmi je prijavilo da im je oštećen krov, bila je zaustavljena proizvodnja, potopljeni lokali, oštećene ulice", rekao je Perišić.

Što se tiče opštine Priboj velika je šteta i u samom gradu, ali je najveća šteta na poljoprivrednim usevima. U selu Mažići poljoprivredna proizvodnja je potpuno uništena, rekao je Perišić.

Facebook/privatna arhiva

On je naveo da je sa teritorije Užica dejstvovala protivgradna zaštita i da se po hitnom postupku moraju nabaviti rakete, jer se i u narednom periodu očekuje nevreme.

Zbog velikog nevremena praćenog gradom na delovima teritorija opština Smederevska Palanka i Velika Plana sinoć je proglašena vanredna situacija. Vanredna situacija proglašena je u Grčcu, Goloboku i Vlaškom Dolu.

Facebook/privatna arhiva

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, koji je sinoć obišao selo Golobok, izjavio je da su škola, vrtić i ambulanta u ovom selu pretrpeli veliku štetu, a znatno su oštećeni krovovi kuća. Stradali su usevi, a na pojedinim parcelama uništeno je sve. Slična situacija je i u Grčcu i Vlaškom Dolu gde je u nekim delovima teritorije padao grad veličine kokošijeg jajeta.

Facebook/privatna arhiva

Nevreme nije mimoišlo ni Veliku Planu, a najgora situacija je u selima Krnjevo, Lozovik i Miloševac u kojima je takođe na snazi vanredna situacija.

Tokom dana komisije će obići teren, a narednih dana znaće se kolika je šteta.

(VIDEO) STRAŠNO NEVREME PROTUTNJALO SRBIJOM! U Užicu, Priboju i Aranđelovcu haos, u opasnosti Beograd, Šumadija i Pomoravlje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladja

pre 5 godina

I svake godine ista prica. "Moramo da nabavimo rakete... Formiracemo... itd...". Ej bre! Najeba nam narod dole!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija