• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević - N. Sekulić

14.06.2018

20:12

"FRIKOM" NAGRADNA IGRA JE ČISTA PREVARA: Poznati proizvođač sladoleda obmanjuje svoje mušterije!

Društvo

"FRIKOM" NAGRADNA IGRA JE ČISTA PREVARA: Poznati proizvođač sladoleda obmanjuje svoje mušterije!

Podeli vest

Najpoznatiji proizvođač sladoleda u Srbiji "Frikom" obmanjuje svoje mušterije lažnom nagradnom igrom "Pažljivo ližite", koja je čista prevara, saznaje Informer! Naime, "Frikom" već mesec dana reklamira ovu nagradnu igru, koja počinje 15. juna i traje do 14. jula, i u kojoj nagradu osvaja onaj ko izvuče na štapiću ili omotu korneta dva istovetna utisnuta koda.

I tu ništa ne bi bilo sporno da "Frikom" u isto vreme ne prodaje i sladolede sa štapićima koji su bili validni u prošlogodišnjoj nagradnoj igri pod istim nazivom, a koji uopšte ne važe ove godine. Na taj način, smatraju stručnjaci, "Frikom" dovodi potrošače u zabludu. Što je najgore, u ovoj kompaniji praktično priznaju svoju obmanu jer u Pravilniku o nagradnoj igri najavljuju da će se u prodaji naći neograničen broj sladoleda koji na štapićima i omotima nemaju elemente akcije "Pažljivo ližite".

Očajni kupci

Da u ovoj igri nešto ozbiljno ne štima i da je posredi velika prevara upozorili su nas naši čitaoci. Beograđanka Marija L. navodi za Informer da je 4. maja kupila deci sladoled koji je već imao kodove za nagradnu igru iako igra nije bila u toku.

- Kupila sam deci tri "kaprija" i videla da već postoji znak na štapićima, a tada nisam znala ni kada počinje nagradna igra. Međutim, kada sam videla reklamu shvatila sam da nagradna igra kreće tek 15. juna, što mi je ponovo pobudilo sumnju jer nisam znala da li je to bajat sladoled ili je u pitanju neka greška. Pozvala sam "Frikomov" kol-centar, gde su mi rekli da će oni mesec dana pre početka nove igre ubaciti "dobitne" sladolede u prodaju, ali su priznali i da je taj sladoled koji sam ja kupila verovatno imao nevalidan štapić od prošle godine. Kada sam ih pitala zašto prodaju štapiće koji očigledno ne mogu da učestvuju u ovoj novoj igri, samo su mi rekli da mogu da napišem mejl ako sam nezadovoljna - požalila nam se Marija.

(VIDEO/FOTO) SRPSKI LANSER RAKETA ŠUMADIJA I HAUBICA ALEKSANDAR HIT U PARIZU: Aduti naše zemlje na tržištu oružja!

Da stvar bude gora, sve ovo je potvrđeno i u Pravilniku o nagradnoj igri "Pažljivo ližite", pa se postavlja pitanje da li to "Frikom" svesno želi da prevari kupce i na taj način ih ostavi bez nagrada.

- Priređivač zadržava pravo da se u prodaji na tržištu nađe neograničen broj sladoleda koji na štapićima i omotima korneta nemaju elemente nagradne igre "Pažljivo ližite". U proizvodnji i prometu sladoleda mogu se eventualno pronaći štapići i omoti korneta sa oznakama iz prethodnih nagradnih igara, i oni nemaju pravo na nagradu. Oni mogu biti poslati samo za završno izvlačenje zakazano za 14. jul - piše u članu 14. ovog Pravilnika.

Klasična podvala

Stručnjaci smatraju da je ovo ozbiljno kršenje svih pravila i da je jasno da je cilj "Frikoma" da umesto učestvovanja u nagradnoj igri navede građane Srbije da što više kupuju njihove sladolede. Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da je ova nagradna igra "klasična podvala".

SRBI RADIJE IDU U ZATVOR NEGO DA RADE! U svetu mole za ovakvu kaznu, NAŠI BEŽE OD DRUŠTVENO KORISNOG RADA glavom bez obzira

- Ko to nama garantuje da su nagradni štapići uopšte pušteni u prodaju i da su na tržištu. Ko tačno kontroliše tu nagradnu igru? Potrošači moraju da znaju da "Frikom" apsolutno sam propisuje pravila igre, sam određuje nagrade, sam sebe kontroliše i ovakva igra nije ništa drugo nego organizovana prevara! Naše udruženje im je više puta skrenulo pažnju da ne mogu tako da rade i ponudilo da neko od naših članova bude u komisiji koja će da propiše pravila te igre, ali iz "Frikoma" za to nisu hteli ni da čuju - kaže Papović za Informer.

Darko Cvetanović

Predsednik udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić naglašava da je ovo ozbiljno kršenje zakona!

- Kompanija "Frikom" nema pravo da se na ovakav način služi trikovima i da potrošače dovodi pred svršen čin. Najlakše je ograditi se pravilnicima na sajtovima i time misliti da ste sve završili. Ali ko će još svaki dan da traži po sajtovima ta pravila i da analizira da li je njegov štapić ispravan - ističe Bumbić.

U "Frikomu" se prave ludi

Iz kompanije "Frikom" dobili smo opširan odgovor na naše pitanje u kojem se nijednim slovom ne objašnjava zašto se pred ovogodišnju nagradnu igru prodaju sladoledi sa štapićima iz prošlogodišnje igre. U ovoj kompaniji se pravdaju da ti štapići mogu učestvovati u "utešnom" izvlačenju nagrada 14. jula. 
- Ukoliko potrošači pronađu štapić ili omot sa dva ista znaka, mogu od 15. juna preuzeti nagradu, a najkasnije do 10. jula. Ne postoje probne verzije štapića i omota. Svaki štapić ili omot korneta prilika je za učestvovanje u nagradnoj igri. Ukoliko ne budu pronađeni do tog datuma, dobitni štapići i omoti postaju nedobitni i mogu biti dostavljeni radi učestvovanja u finalnom javnom izvlačenju 14. jula ove godine. Svi nedobitni štapići koji se trenutno mogu pronaći na tržištu, pa i prošlogodišnji dobitni koji nisu prezentovani do datuma navedenog u Pravilima 2017, mogu učestvovati u velikom javnom završnom izvlačenju nagradne igre, koje će se održati 14. jula 2018. godine - kažu u "Frikomu".





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RUŽA DANILOVAC

pre 5 godina

MOLIM VAS OBJAŠNJENJE. RECIMO DA NE VERUJEM DA JE U PITANJU OBMANA, A IMAM 5 ŠTAPIĆA NEPRAVULNOG OBLIKA /STRUKIRANI SU/ I 1 ŠTAPIĆ MAALO DUŽI, UŽI I RAVNIH STRANICA , NA SVIH 5 IMA IZNOSA U DINARIMA , ZNAK uni kredit banke kao i slovima ispisano "UNI KREDIT BANKA" PA VAS NOLIM DA MI KAŽETE KOJI OD OVIH ŠTAPIČA SU U IGRI? "STRUKIRANI" ILI OVAH RAVNIH STRANICA? SREDAČAN POZDRAV RUŽA

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija