• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K. - S. T.

14.06.2018

20:31

ĐORĐE SKOČIO U PLITAK BAZEN I SLOMIO VRAT: Potresni detalji strašne nesreće u sportskom kampu u Grčkoj!

Društvo

ĐORĐE SKOČIO U PLITAK BAZEN I SLOMIO VRAT: Potresni detalji strašne nesreće u sportskom kampu u Grčkoj!

Podeli vest

Đorđe Antić (22) iz Vranja, student treće godine niškog DIF-a, slomio je vrat u sportskom kampu u grčkom letovalištu Nea Fokea, kada je skočio na glavu u bazen dubok samo 90 centimetara. Nesrećni mladić se tek četiri dana posle povrede, probudio iz kome, a lekari u solunskoj bolnici čine sve da ne ostane nepokretan

Đorđe je u kampu "Skuros" na Halkidikiju otišao na praktičnu nastavu, zajedno sa ostalim studentima, a povredio se već prvog dana boravka, očigledno ne znajući da je bazen u koji skače toliko plitak.

Kobni skok

Dekan niškog DIF-a Milovan Bratić rekao je da se Đorđe četiri dana nalazio u kritičnom stanju i da tek od juče više nije životno ugrožen.

- Strašna nesreća dogodila se između prepodnevnog i popodnevnog dela nastave, dok su studenti pili kafu kraj bazena. Đorđe je naglo ustao i skočio u bazen, niko ne zna zašto je to uradio. Možda mu je bilo vruće, možda je hteo da se pokaže pred devojkama koje su bile sa njima u društvu. Nažalost, skočio je na glavu u deo bazena gde je dubina samo 90 centimetara i teško povredio vrat. Verovatno nije dobro poznavao bazen jer je ta grupa stigla samo dan ranije u Grčku. Prebačen je u bolnicu u Solunu gde su se lekari sve do juče borili za njegov život, kada se konačno probudio - kaže Bratić i dodaje da prognoze o Antićevom oporavku za sada niko ne želi da daje:

(VIDEO/FOTO) SRPSKI LANSER RAKETA ŠUMADIJA I HAUBICA ALEKSANDAR HIT U PARIZU: Aduti naše zemlje na tržištu oružja!

- Đorđe se juče probudio iz kome, život mu više nije ugrožen, ali niko ne želi da daje prognoze kakve će ova povreda ostaviti posledice po zdravlje našeg studenta. Njegovi roditelji su nakratko bili sa njim, razgovarali su, on je svestan, svega se seća. Ja sam za to vreme bio sa načelnikom bolnice koji mi je objasnio da mladić dobro reaguje na terapiju, te da lečenje ide svojim tokom. Ipak, niko se ne usuđuje da kaže do koje mere će se oporaviti i koliko će lečenje trajati - dodaje Bratić.

GENERAL LAZAREVIĆ RASKRINKAO NATO PLAĆENIKE: Šamarčina bridi i u Pentagonu, UZ LEGENDARNOG KOMANDANTA STALI HEROJI ODBRANE SRBIJE!

Dekan niškog DIF-a napominje da je Antić odličan student i veoma dobar i primeran momak.

- On je potpuno fizički spreman, ima odličnu motoriku, ali eto, nesreće se, nažalost, dešavaju.

Preduzete mere

Uprava niškog DIF-a izdala je saopštenje u kojem kaže da su preduzete sve mere da se povređeni student što bolje zbrine posle povređivanja.

SRBI RADIJE IDU U ZATVOR NEGO DA RADE! U svetu mole za ovakvu kaznu, NAŠI BEŽE OD DRUŠTVENO KORISNOG RADA glavom bez obzira

- Na obaveznoj praktičnoj nastavi iz predmeta Aktivnosti u prirodi došlo je do povređivanja studenta samoinicijativnim skokom u bazen u vremenu planiranom za odmor. Student je zadobio tešku telesnu povredu vrata i kičmenih pršljenova. Nastavnici, predstavnici kampa i turističke agencije preduzeli su sve mere da bi on u što kraćem roku stigao u najbližu medicinsku ustanovu. Student se nalazi u bolnici u Solunu, gde se tim lekara brine o njemu. Obaveštena je porodica, konzularno predstavništvo, Univerzitet u Nišu i Ministarstvo prosvete - navodi se u saopštenju Fakulteta za sport i fizičku kulturu.

Porodica u šoku

Roditelji Đorđa Antića odmah po saznanju za povredu otputovali su za Solun i nalaze se uz svog sina. Njegova familija u vranjskom naselju Tulbe je u šoku, niko ne može da se pomiri da je Đorđu ugroženo zdravlje, pa čak i život.
Niko od komšija nije želeo da priča o Antićevoj nesreći, ali svi kažu za njega da je sjajan i primeran momak i nadaju se da neće ostati nepokretan posle strašne povrede.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija