• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2018

11:28

(VIDEO) KATASTROFA U PETROVCU NA MLAVI! ​Pukla brana na reci Busur, poplavljeno 20 sela!

Društvo

(VIDEO) KATASTROFA U PETROVCU NA MLAVI! ​Pukla brana na reci Busur, poplavljeno 20 sela!

Podeli vest

U Petrovcu na Mlavi pada jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine. Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi. U žagubičkim selima bujice su odnele delove puta

Štetu je pretrpelo skoro 20 naselja. Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju pola opštine.

Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju.

U žagubičkim selima bujice su odnele delove puta. Počelo je postavljanje džakova na obali Mlave u Petrovcu na Mlavi, kako bi se zaštitilo stanovništvo i imovina. 

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je da je veliko nevreme zadesilo tu opštinu.

Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru samo deo grada ili jedno selo, već je dve trećine opštine u velikom problemu. Zbog toga smo danas doneli odluku o ptroglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine.   Činimo sve da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru deo grada ili jedno selo ili zaselak nego je dve trećine opštine u velikom problemu. Mi smo danas doneli odluku da se proglasi vanredna situacija na čitavoj teritoriji opštine Petrovac na Mlavi. Situacija nije dobra, ali svakako nije katastrofalna. Može doći do pogoršanja situacije ako se nastave padavine.

On je rekao i da je pukla brana na Busurskom jezeru koja se nalazi iznad igrališta u tom naselju. Ovo jezero je već nanelo teške posledice Krviji, Tabanovcu, Oreškovci i okolini.

Nedinić kaže da je naredio evakuaciju građana u naselju Ključ zbog predostrožnosti. On je zamolio građane koji imaju kuće u priobalnom delu Mlave i u potesu Busura, iz predostrožnosti, napuste svoje kuće da isključe strujne aparate. Prihvatni centar evakuisanih građana biće Sportska hala u Petrovcu na Mlavi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 5 godina

Kakvo zasedanje,,,ko je primao platu a nije uvideo da je brana ostecena.I ti i svi iz opstine su za u zatvor.Narod izdvaja novac da bi odrzavali objekte a vama je samo plata bitna i nista da se radi..Bezobrazlik parazitski.

neko ko veruje

pre 5 godina

POKAJTE SE JER SE PRIBLIZILO CARSTVO NEBESKO

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija