• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. P.

17.06.2018

10:26

"FRIKOM" PRODAJE SLADOLEDE SA LAŽNIM ROKOM TRAJANJA! Još jedna u nizu prevara poznate kompanije!

Društvo

"FRIKOM" PRODAJE SLADOLEDE SA LAŽNIM ROKOM TRAJANJA! Još jedna u nizu prevara poznate kompanije!

Podeli vest

"Frikom" u prodaju pustio sladoled "king bačo dolče" na čijem omotu piše da je upotrebljiv do 1. juna 2020. Kako je rok trajanja ovog sladoleda, prema sajtu "Frikoma", 20 meseci, ispada da on još nije ni proizveden?!

Kompanija "Frikom" pustila je u prodaju sladolede sa lažnim, izmišljenim rokom trajanja, otkriva Informer! Novinari našeg lista kupili su nedavno sladoled "king bačo dolče" na čijem omotu piše da je upotrebljiv do 1. juna 2020. godine. Međutim, na zvaničnom sajtu "Frikoma" jasno je pisalo da je rok trajanja ovog sladoleda 20 meseci, što znači da bi tek trebalo da bude proizveden, i to za četiri meseca, u oktobru ove godine.

Strašna prevara
Pa ovo je bruka i sramota! Ovo je ozbiljna prevara kompanije "Frikom", čak mislim jedna od ozbiljnijih
Goran Papović, NOPS

Kada smo "Frikomu" ukazali na ovaj propust, umesto da odgovore, oni su brže-bolje na svom sajtu promenili rok trajanja sladoleda "king bačo dolče" sa 20 na 24 meseca (pogledajte slike). Stručnjaci kažu da je "Frikom" na ovaj način višestruko doveo u zabludu potrošače.

Bruka i sramota

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović upozorava za Informer da ovo nije samo zabluda već i ozbiljna obmana i prevara koju nadležni organi moraju da ispitaju i kazne odgovorne iz "Frikoma"!

Informer/Branko Pantelić


- Pa ovo je bruka i sramota! Ovo je ozbiljna prevara kompanije "Frikom", čak mislim jedna od ozbiljnijih, pošto osim što imaju nepostojeće datume roka trajanja, time mogu i da dovedu u pitanje zdravlje potrošača. Jer kada imate takav proizvod, vi onda ne znate ni da kada je on zaista napravljen, ni da li on do tog juna zaista važi. Nemate pojma ni da li mu je možda već prošao rok upotrebe. Zamislite da neko ovaj sladoled kupi u maju 2020? U tom trenutku, prema sajtu, tom sladoledu je rok istekao, a na omotu piše da nije. Pa posle kada dođe do trovanja ili tegoba, kompanija se ograđuje

- naglašava Papović i dodaje:

U "Frikomu" ćute

Informerovi novinari želeli su da čuju objašnjenje iz kompanije "Frikom" zašto prodaju sladolede sa lažnim rokom trajanja i zbog čega su posle našeg poziva promenili na sajtu rok trajanja sladoleda "king bačo dolče". Međutim, u "Frikomu" su odlučili da ćute o ovom slučaju...

- Ovo je očigledna obmana i propust, što potvrđuje i saznanje da su na zvaničnom sajtu prepravili rok trajanja sladoleda. Ovaj slučaj moraju što pre da ispitaju i sanitarna i veterinarska inspekcija i da se ozbiljno pozabave daljom kontrolom ovih poslastica - apeluje naš sagovornik.

Ozbiljna prevara

Predsednik Udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić šokiran je potezom kompanije "Frikom" da na svom zvaničnom sajtu prepravi rok trajanja "king bačo dolče" sladoleda.

- Ozbiljno zabrinjava to što je tako velika kompanija poput "Frikoma" spremna da se igra zdravljem svojih kupaca! Kada sam video da su promenili rok trajanja na zvaničnom sajtu, blago rečeno, doživeo sam šok! Originalan rok trajanja bio je 20, a pre dva dana je promenjen na 24 meseca. To ne može biti slučajnost. Kako su odjednom, nakon vaših pitanja, zaključili da taj sladoled ipak može da traje četiri meseca duže?! - naglašava Bumbić.

Ministarstvo: Proverićemo da li je 'Frikom' doveo potrošače u zabludu

U Ministarstvu poljoprivrede ističu da je za bezbednost i rok upotrebe ovog sladoleda odgovorna jedino kompanija "Frikom".

- Na osnovu zakona, za bezbednost hrane odgovoran je isključivo proizvođač. On ne treba da menja informacije o hrani ako bi te informacije mogle dovesti potrošača u zabludu. Veterinarska inspekcija će izvršiti vanredni inspekcijski nadzor po ovom pitanju i ustanoviti da li je posredi greška u objavljivanju informacija na sajtu proizvođača. Propisane kazne za prekršaje pravnih lica kreću se u iznosu od 150.000 do 1.000.000 dinara - kažu u resornom ministarstvu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija