• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Tasić

26.06.2018

19:15

ĐORĐE (22) SE OPORAVLJA, STIŽE U BEOGRAD: Dobra vest, povređenog studenta IZ SOLUNA PREBACUJU U SRBIJU NA LEČENJE

Društvo

ĐORĐE (22) SE OPORAVLJA, STIŽE U BEOGRAD: Dobra vest, povređenog studenta IZ SOLUNA PREBACUJU U SRBIJU NA LEČENJE

Podeli vest

Student Đorđe Antić (22) iz Vranja, koji je teško povređen u Grčkoj posle skoka u bazen, oporavlja se i uskoro bi trebalo da bude prebačen u Beograd na dalje lečenje, saznaje Informer

Prema rečima prijatelja njegove porodice, Đorđe je prošle nedelje uspešno operisan, ali lekari ne žele da daju precizne prognoze. Tešku operaciju kičme i vrata je dobro podneo i sada se oporavlja, ali kako napominju doktori, niko ne sme sa sigurnošću da kaže kakav će biti dalji tok oporavka povređenog mladića.

Roditelji sve vreme uz sina

Roditelji Đorđa Antića odmah po saznanju za povredu otputovali su za Solun i nalaze se uz svog sina. Njegova familija u vranjskom naselju Tulbe očekuje njihov skori dolazak i dalje lečenje Đorđa u Beogradu.
Niko od komšija nije želeo da priča o Antićevoj nesreći, ali svi kažu za njega da je sjajan i primeran momak i nadaju se da neće ostati nepokretan posle strašne povrede.

Stabilno stanje

Njegova porodica je danonoćno kraj njega u solunskoj bolnici, gde čekaju da doktori dozvole kada mogu sa sinom da krenu nazad u Srbiju.

- Đorđe je imao veoma komplikovanu operaciju, ali srećom van životne opasnosti je i polako se oporavlja. Doktori čine sve da ne ostane invalid. Znamo da je izvesno da će Đorđe biti prebačen u Beograd kako bi naši lekari nastavili njegovo lečenje - kaže jedan od prijatelja porodice Antić iz Vranja.

Ne zna se tačno za koliko dana će povređeni mladić biti prebačen u Srbiju, pošto, naglašavaju lekari, mora se sačekati da njegovo stanje bude stabilno.

- Niko još ne zna kad bi Đorđe mogao da stigne. Roditelji se nadaju da će to biti uskoro jer jedva čekaju da se vrate u Srbiju. Pretpostavlja se da će biti prevezen helikopterom ili specijalno avionom pošto je imao veoma komplikovanu operaciju. Lečenje će najverovatnije biti nastavljeno na VMA ili na Institutu za ortopediju Banjica - kažu porodični prijatelji.

Kobni skok

Da podsetimo, Đorđe je kao student treće godine niškog DIF-a bio sa ostalim studentima na praktičnoj nastavi u kampu "Skuros" na Halkidikiju.

(VIDEO) MINISTAR LONČAR KRITIKOVAO OSOBLJE BOLNICE U KRUŠEVCU: Ovo je katastrofa, zakazani pacijenti čekaju lekare, A ONI NA BOLOVANJU, NEKOM DRUGOM POSLU ILI SU "TU NEGDE"?!

Do teškog povređivanja došlo je usled nesrećnog skoka u bazen dubok samo 90 centimetara! Sa teškim povredama vrata i kičme prevezen je u bolnicu u Solunu, gde je naredna četiri dana proveo u komi. Čim se stanje poboljšalo, lekari su obavili niz operacija u nadi da Đorđe neće ostati invalid.

Njegovi roditelji su od prvog dana sa njim u Solunu, a u kratkoj poseti bio je i dekan niškog DIF-a Milovan Bratić. Kako je za Informer tada rekao, tog nesrećnog dana sve se desilo u samo par minuta.

PLATILI ARANŽMANE, ALI NEĆE OTPUTOVATI NA MORE! Evo kako je agencija SAB prevarila 4.500 ljudi za letovanje!

- Strašna nesreća dogodila se između prepodnevnog i popodnevnog dela nastave, dok su studenti pili kafu kraj bazena. Đorđe je naglo ustao i skočio u bazen, niko ne zna zašto je to uradio. Možda mu je bilo vruće, možda je hteo da se pokaže pred devojkama koje su bile sa njima u društvu. Nažalost, skočio je na glavu u deo bazena gde je dubina samo 90 centimetara i teško povredio vrat. Verovatno nije dobro poznavao bazen jer je ta grupa stigla samo dan ranije u Grčku - rekao je Bratić.

Svi pomogli

Čim su saznali za nesreću, iz niškog DIF-a je stiglo saopštenje u kojem kažu da su preduzete sve mere da se povređeni student što bolje zbrine u daljem lečenju.
- Na obaveznoj praktičnoj nastavi iz predmeta Aktivnosti u prirodi došlo je do povređivanja studenta samoinicijativnim skokom u bazen u vremenu planiranom za odmor. Student je zadobio tešku telesnu povredu vrata i kičmenih pršljenova. Nastavnici, predstavnici kampa i turističke agencije preduzeli su sve mere da bi on u što kraćem roku stigao u najbližu medicinsku ustanovu - navodi se u saopštenju Fakulteta za sport i fizičku kulturu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija