• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2018

14:00

VMA PRIMA VOJNIKE U SANITETSKU SLUŽBU: Posle obuke, posao u vojnom zdravstvu

Društvo

VMA PRIMA VOJNIKE U SANITETSKU SLUŽBU: Posle obuke, posao u vojnom zdravstvu

Podeli vest

Vojnomedicinska akademija saopštila je danas da se prijem profesionalnih vojnika sanitetske službe nastavlja do popune predviđenog broja radnih mesta, a svi koji uspešno završe obuku dobijaju mogućnost zapošljavanja u sistemu vojnog zdravstva

Sva lica zainteresovana za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj klasi potrebno je da se prijave u centar Ministarstva odbrane prema opštini stanovanja zaključno sa 31. julom 2018. godine.

Nakon završenog dobrovoljnog služenja vojnog roka, zainteresovanim profesionalnim vojnicima - medicinskim tehničarima opšteg i pedijatrijskog smera, laboratorijskim tehničarima zdravstvene struke i farmaceutskim tehničarima, biće omogućen prijem u službu u vojnozdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uključujući i Vojnomedicinsku akademiju.
Na dobrovoljno služenje vojnog roka upućuju se lica rođena 1989. godine i mlađa, a osim opštih uslova za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka moraju imati završenu srednju medicinsku školu za zanimanja koja se traže za prijem i položen stručni ispit.

VULIN: Vojska Srbije će nastaviti da ulaže i obnavlja svoje objekte


Dobrovoljno služenje vojnog roka traje šest meseci. Prvih mesec i po dana je opšta vojna obuka u nekom od centara za obuku (Sombor, Valjevo ili Leskovac) gde se prijavljena lica upućuju po teritorijalnom principu, a posle toga sledi mesec i po dana specijalističke obuke za sanitetsku službu u Četi za obuku vojnika logistike u Nišu.
Nakon završene obuke vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka upućuju se tri meseca u jednu od vojnozdravstvenih ustanova na kolektivnu obuku (Vojnomedicinsku akademiju, Vojnu bolnicu Niš, Vojnu bolnicu Novi Sad i Centar vojnomedicinskih ustanova Beograd), da bi po završetku dobrovoljnog služenja bili u potpunosti osposobljeni za rad u sistemu vojnog zdravstva.

Po potpisivanju prvog ugovora profesionalni vojnici dobijaju čin razvodnika, a kasnije napreduju u viši čin destara i mlađeg vodnika na osnovu vremena provedenog u službi i završetka kurseva predviđenih za dalje napredovanje. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17