• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2018

20:45

DROGA KROKODIL NAJVEĆA PRETNJA NAŠOJ DECI! Ministar zdravlja upozorava na pojavu OPAKOG NARKOTIKA U SRBIJI!

Društvo

DROGA KROKODIL NAJVEĆA PRETNJA NAŠOJ DECI! Ministar zdravlja upozorava na pojavu OPAKOG NARKOTIKA U SRBIJI!

Podeli vest

Smrtonosna droga "krokodil", koja ostavlja jezive žive rane po telu, najveća je pretnja deci u Srbiji, i ako se ona pojavi kod nas, bićemo u ozbiljnom problemu, kaže za Informer ministar zdravlja Zlatibor Lončar!

Ministar Lončar, govoreći o problemu droge koja je u prethodnih sedam dana odnela tri života u Srbiji, kaže da u našu zemlju stalno stižu sve opasniji narkotici, a da je ozloglašeni "krokodil" najgori među njima.

Cela Vlada u borbi protiv droge

Ministar Lončar naglasio je da se na sednicama Vlade sve češće govori o problemu narkomanije među mladima.
- Članovi Vlade Srbije razgovarali su o ovom problemu i postoji saglasnost svih da se formiraju timovi, počev od premijerke Ane Brnabić, zatim ministra policije Nebojše Stefanovića, ministarke pravde Nele Kuburović, ministra prosvete Mladena Šarčevića, ministarke zadužene za demografiju Slavice Đukić Dejanović... - kaže Lončar.

- Ne smem ni da pomislim šta će se dešavati ako kod nas dođe droga poznata pod nazivom "krokodil", koja se pravi u laboratorijama. Onima koji konzumiraju taj opaki narkotik otvaraju se žive rane na telu! Zato se, pre nego što dođe do tako velikih posledica, deca hitno moraju motivisati da policiji prijave one koji prodaju drogu njihovim drugovima - naglašava ministar Lončar i objašnjava na koji način će funkcionisati timovi za borbu protiv droge.

- Timovi sastavljeni od psihijatara, psihologa, iskusnih policajaca i tužilaca obilaziće osnovne i srednje škole i držati predavanja deci o narkomaniji i štetnim posledicama uzimanja droge. Insistiraćemo da deca vide kako izgledaju oni koji konzumiraju narkotike, šta se dešava sa njima, kroz šta sve prolaze. Neka im u sećanju ostanu urezane te jezive slike, jer će ih to svakako odvratiti od droge ako dođu u iskušenje - naglašava ministar.

Najgori narkotik
"Krokodil" je najgora droga, sastavljena od jeftine hemije, teških otrova. Stvara jake halucinacije i vrlo je smrtonosna
Marko Nicović, stručnjak za narkotike

Da smrtonosna droga "krokodil" može da napravi haos među mladima u Srbiji, posebno među decom u pubertetu, upozorava i policijski stručnjak i član Međunarodnog borda direktora za borbu protiv narkomanije Marko Nicović.

- To je najgora droga, pošto se pravi od najobičnije hemije koja može da se kupi u prodavnicama. Zbog toga je izuzetno jeftina i dostupna svima, a dejstvo joj je jezivo. Ljudi neposredno posle konzumacije prvo misle da su najjači na svetu, što je kobno i po njih i po okolinu. Posle toga počinju snažne halucinacije, u kojima se konzumentima priviđaju razne slike, čuju neobične zvuke, umišljaju da im se dešavaju nenormalne stvari. 

Te halucinacije su toliko jake da nemaju pojma gde su. Uz sve to, ova droga ima i užasne fizičke posledice, pa ljudima bukvalno otpada meso s kostiju, stvaraju se grozne rane po telu, organizam se doslovce raspada i sve to vodi u gotovo izvesnu smrt - objašnjava Nicović.

ALARMANTNO UPOZORENJE PSIHIJATRA DR IVICE MLADENOVIĆA: Od droge zavisna i deca od 12 godina, OPIJATE KUPUJU OD DŽEPARCA!

RODITELJI, PAŽNJA!!! OPASNA "MODA" DROGIRANJA ŠIRI SE PO SRBIJI! Tinejdžeri prave drogu po receptu sa interneta, TROJE VEĆ UMRLO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija