• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

30.06.2018

18:26

OTKRIVENA BRUTALNA PLJAČKA U SUBOTICI! Vlasnik agencije ojadio turiste za više od 50.000 evra!

Društvo

OTKRIVENA BRUTALNA PLJAČKA U SUBOTICI! Vlasnik agencije ojadio turiste za više od 50.000 evra!

Podeli vest

Miroslav Despi (44) iz Subotice, vlasnik turističke agencije "San end si", opljačkao je bar 50.000 evra od klijenata koji su kod njega uplatili letovanja i avionske karte! Despi je sa njihovim novcem 25. juna pobegao u Mađarsku, gde mu se gubi svaki trag. Agenciju je zatvorio i ostavio poruku da odlazi na godišnji odmor?!

Protiv njega je do sada krivične prijave podnelo 15 prevarenih turista, a pretpostavlja se da ih ima na stotine koji će se tek javiti. Mnogi od njih uplatili su ekskluzivne aranžmane vredne i više od deset hiljada evra. Dobra vest za njih je da je Despi uglavnom radio kao subagent, pa će štetu koju je napravio pokriti agencije sa kojima je sarađivao.

Miroslav DespiInformer

Miroslav Despi

Radio kao subagent
Despi radio kao subagent, pa će štetu verovatno pokriti agencije sa kojima je sarađivao

Teška prevara

Sagovornik Informera iz tužilaštva u Subotici kaže da je 15 klijenata koji su podneli prijave protiv Despija opljačkano za oko 25.000 evra, a da su oni koji se još nisu javili oštećeni za bar još toliko.

Seničić: Mora u zatvor!

Aleksandar Seničić, direktor Udruženja turističkih agencija Srbije Juta, kaže za Informer da je vlasnik agencije "San end si" bukvalno ukrao novac od putnika i da mora krivično da odgovara! On dodaje da bi turisti morali da vode računa kada biraju agenciju preko koje će da uplaćuju letovanje kako ne bi dolazili u ovakve situacije.
- Lično nikada nisam čuo za ovu turističku agenciju i pošto nije članica Jute, mi nemamo nikakvu odgovornost prema putnicima! Da stvar bude gora, vlasnik "San end si" je prevario i svoje kolege jer se bavio preprodajom aranžmana, pa će druge agencije morati da preduzmu dalje korake u realizaciji odmora prevarenih putnika - kaže Seničić.


- Despi je u svojoj agenciji radio ekskluzivne aranžmane i retko koja uplata je išla ispod 1.000 evra. Primera radi, četvoročlana subotička porodica rezervisala je kod njega letovanje u jednom od najskupljih grčkih rizorta za čak 11.000 evra i sada su ostali i bez novca i bez aranžmana. Drugi su rezervisali avionske karte za Australiju i za to dali 2.000 evra. On je sav taj novac jednostavno stavljao sebi u džep i niti je rezervisao karte i aranžmane, niti je kao subagent uplaćivao novac drugim agencijama. Kada je nakupio dovoljno para, pobegao je iz zemlje i sada se za njim traga - kaže naš sagovornik iz Okružnog javnog tužilaštva u Subotici.


Jedna od prevarenih je i Subotičanka R. D., koja je preko Despijeve agencije uplatila letovanje u Turskoj.


- Za deset dana u hotelu "Liberti" u mestu Fetije trebalo je da uplatim 4.200 evra. Dala sam depozit od 2.000 evra, zatim 21. juna, kada su me zvali iz agencije, još 1.200 evra. Međutim, pet dana kasnije čula sam da je vlasnik zatvorio agenciju i otišao u Mađarsku sa našim parama, a da od letovanja u Turskoj nema ništa. Kada sam se raspitala, shvatila sam da agencija "San end si" uopšte nije napravila nikakvu rezervaciju za nas i da su priznanice koje su nam izdali običan falsifikat. Podnela sam prijavu protiv vlasnika i sada čekam da vidim da li će uspeti da vratim svoj novac - kaže R. D.

Informer

Opelješeni
Dala sam 3.300 evra za letovanje u Turskoj, a kada je vlasnik agencije pobegao sa mojim novcem, shvatila sam da nikakve rezervacije aranžmana nema
R. D., prevarena putnica

Opsežna istraga

U međuvremenu, račun agencije "San end si" je blokiran, a istraga je prebačena u Specijalno odeljenje za borbu protiv korupcije u Subotici. Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže za Informer da je u slučaju agencije "San end si" u ovo ministarstvo stiglo šest prigovora, od kojih su već tri rešena u korist putnika.


- Naši inspektori išli su do sedišta agencije "San end si" u Subotici, ali na vratima su zatekli obaveštenje da su na godišnjem odmoru. Roletne su spuštene i nemamo mogućnost da dođemo do dokumentacije. Za sada imamo šest žalbi putnika na ovu agenciju. Od toga su tri već rešene i putnici su otputovali. Za ostala tri slučaja možemo da reagujemo tek ako dođe do toga da putnici ne otputuju. Ako se to desi, biće obeštećeni - priča Trefalt i dodaje:


- "San end si" su samo subagenti i zbog toga im se ne može oduzeti licenca, jer je oni ni nemaju. Organizatori puta, sa kojim je sporna agencija sarađivala, dužni su da obeštete putnike.

STEVAN BUĐIĆ, VLASNIK TURISTIČKE AGENCIJE SAB OBEĆAVA: Prodaću autobuse da vratim turistima novac, MI SMO OZBILJNA FIRMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvele

pre 5 godina

Uopste ne razumem ljude koji preko agencije uopste uplacuju skupa letovanja,jer su to nabudzene cene.Skupe destinacije preko agencija su mnogo jeftinije ako sami rezervisete avio kartu kod avioprevoznika,kao i na sajtu hotela u kom zelite da boravite.O ceni avio karata da i ne govorim,jer su nekad cene preko agencije i do nekoliko stotina evra skuplje nego kad se rezervise i plati direktno prevozniku.

zlata

pre 5 godina

Ovo nije nista strasno ,u odnosu na Flaj-Flaj iz Bgd.Tu se radi o pljacki od nekoliko miliona EUR.Prosto ne verujem da je vlasnik mogao sam to da uradi,bez saveta i pomoci nekog"jakog ' igraĉa !!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija