• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2018

11:39

AMSS: NEISPRAVNO 28 ODSTO PREGLEDANIH VOZILA, od toga polovina ima problem sa kočnicama!

Društvo

AMSS: NEISPRAVNO 28 ODSTO PREGLEDANIH VOZILA, od toga polovina ima problem sa kočnicama!

Podeli vest

Procenat neispravnih automobila ove godine, kao i u prošle, ispod je trećine tehnički pregledanih vozila, pokazali su rezultati tradicionalne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koju organizuje Auto-moto savez Srbije

Pred početak letnje sezone, od 11. do 16. juna, priliku da provere tehničku ispravnost automobila, na više od 70 linija tehničkih pregleda širom Srbije, iskoristilo je oko 5.000 vozača, piše u saopštenju AMSS, u kom se precizira da su rezultati pokazali da svega 28 odsto ima neku neispravnost.

Kako je utvrđeno, od neispravnih vozila čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.

Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu, dodaje se u saopštenju.

Tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" AMSS organizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, dva puta godišnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija