• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2018

21:57

LUDILO MOZGA! HOĆE DA OD SRBA filmom o Srebrenici NAPRAVE MONSTRUME I JOŠ ZA TO TRAŽE PARE OD VLADE SRBIJE!

Društvo

LUDILO MOZGA! HOĆE DA OD SRBA filmom o Srebrenici NAPRAVE MONSTRUME I JOŠ ZA TO TRAŽE PARE OD VLADE SRBIJE!

Podeli vest

Producenti filma o stradanju u Srebrenici iz 1995, koji priprema nagrađivana rediteljka iz BiH Jasmina Žbanić, zatražiće finansijsku pomoć od Srbije

Oni, kako piše Blic, planiraju da ponude Srbiji da uđe u koprodukciju projekta koji se bavi jednom od najbolnijih tema u njenoj skorjoj istoriji, a čiji je jedan od protagonista ratni komandant VRS Ratko Mladić, kome se u Hagu sudi za zločin nad Bošnjacima u Srebrenici.

Govoreći o pripremi filma o Srebrenici za bosanske medije Žbanić (44) je navela da joj je partnerka u tom projektu Demila Talić Gabrijel, koja živi u Australijiji i koja je bila producentkinja u njenom prethodnom ostvaranje „Za one koji ne mogu da govore".

AKO MIGRANTE NASELIMO U PUSTA SRPSKA SELA DOBIĆEMO TERORISTE: Beograd ne sme da ponovi grešku koju je načinila Evropa!

Prema pisanju lista, projektovani budžet za film o Srebrenici, koji prema podacima sa portala Skrindejli ima radni naslov "Kvo vadis, Aida", isnosi oko 4,5 miliona evra.

ZA SRBIJU PRIZNANJE KOSOVA NE ZNAČI I ČLANSTVO U EU: Brisel otvorio karte, Beograd sada zna šta ga očekuje!

Neke zemlje su se već, kako se navodi, uključile u rad na filmu kao što su Nemačka i Švajcarska, a na pomenutom portalu piše da ga je i Norveška podržala.

Glumačka podela još nije obelodanjena, pa ni to ko će igrati Mladića.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sara

pre 5 godina

Mi treba da snimimo film o tome šta se desavalo i kako su muslimani poubijali hiljade Srba u selima oko Srebrenice. Ne razumem zašto se o tome ni ne priča javno, a i zašto se ne finansira film.

Stojan

pre 5 godina

Mozda zato sto srpski reditelji nemaju hrabrosti a oni koji imaju ne mogu sve stici. Slusala sam srpskog reditelja kako pljuje po Srbima za sakicu para sto dobije u inostranstvu da ide i snima dokumentarno nesto u Indiji. Ali i da snime istinu mnoge drzave koje ucestvuju u toj lazi i propagandi o Srbrenici bi zabranile da se prikazuje kao sto zabranjuju dokumentarni film istine o Srbima i bombardovanju sto je jedan Ceh napravio. Znate one nekadasnje sile sto propadaju, kao Britanija, pokusavaju da ucine sto vise zla dok jos i malo imaju moci pa makar ih svi upamtili samo po zlu, njima ne smeta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija