• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.07.2018

12:19

EVO KAKO DA NAPLATITE ŠTETU ako je i vas turistička agencija PREVARILA ZA LETOVANJE!

Društvo

EVO KAKO DA NAPLATITE ŠTETU ako je i vas turistička agencija PREVARILA ZA LETOVANJE!

Podeli vest

Putnici agencije SAB travel kojima nije omogućeno letovanje, a imaju potpisan ugovor i uplaćen aranžman, od danas mogu podneti zahtev za prijavu štete

To je izjavio direktor Nacionalne agencije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je agenciji Beta rekao da taj zahtev putnici mogu podneti u roku od 45 dana, a da se početak povraćaja novca putnicima očekuje polovinom avgusta. 

Seničić je rekao da putnici mogu popuniti obrazac za prijavu koji se nalazi na sajtu YUTA. Uz taj obrazac potrebno je podneti i original primerka potpisanog ugovora o putovanju, potvrdu - priznanicu o uplati ukupne cene ili dela putovanja, odnosno original dokaza o uplati i garanciju putovanja dobijenu od agencije zahtev mogu poslati poštom DDOR-u ili ga popuniti i predati u poslovnicama DDOR-a Novi Sad. 

Senićić je rekao da je oštećeno oko 6.000 putnika, odnosno potpisano je oko 2.900 ugovora o putovanju, a vrednost odštetnog zahteva je 589.000 evra. Prema njegovim rečima, pregovara se o tome da putnicima bude vraćeno oko 80 odsto uplaćene sume. Građani koji su letovanje uplatili preko agencije SAB travel ostali su bez putovanja, jer je ta agencija sve polaske otkazala zbog, kako su tada naveli, finansijskih problema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Borisav

pre 5 godina

Nije tačna izjava gospodina iz Yute. DDOR danas ne prima zahteve. Još jedna u nizu neistina od strane yute. Ili su prevaranti ili što je još gore potpuni diletanti.

Miroljub Trkuljic

pre 5 godina

YUTA “”by-pass” agencija bez ikakve ingerencije i mogucnosti da pomogne bilo kome od prevarenih. A sta je sa prevarenim od strane turistickih agencija prethodnih godina (Tomas) gde su istovremeno “propala” i osiguravajuca drustva kod kojih su bila osigurana u slucaju insolventnosti (Takovo)?

Nenad

pre 5 godina

I mi smo danas bili i kažu da još ništa neznaju i ne primaju zahteve

Mikac

pre 5 godina

Kakva je ovo država u kojoj vas kradu a država vas šalje kod inspekcije , yute i osiguranja a lopovi slobodno šetaju i otvaraju nove agencije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija