• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

12.07.2018

19:40

KREĆE TRKA ZA TV MILIONE, Karić, Studio B, KCN i RTL hoće nacionalnu frekvenciju: NA KONKURS STIGLO VIŠE OZBILJNIH PRIJAVA

Društvo

KREĆE TRKA ZA TV MILIONE, Karić, Studio B, KCN i RTL hoće nacionalnu frekvenciju: NA KONKURS STIGLO VIŠE OZBILJNIH PRIJAVA

Podeli vest

BK TV, 'Studio B' nemački 'RTL' i srpski kablovski operater 'Kopernikus' ušli su u trku za dodelu poslednje preostale, pete nacionalne TV frekvencije, saznaje Informer

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) u aprilu je raspisalo javni konkurs, na koji su se prijavile četiri televizije. Uprkos brojnim najavama, svoju prijavu nije poslala TV N1.

Favorit Studio B

Studio B je najveći favorit. Preko RTL svoje interese guraju hrvatske kompanije i hrvatska država. Željku Mitroviću je u svoje vreme oduzeta jahta samo zato što je pomislio da otvori Pink HR, ističe Saša Borojević, medjski analitičar.

Studio B prvi put

Četiri nacionalne TV frekvencije od ranije drže Pink, Hepi, Prva i 02 (bivša B92), a korisnik pete, umesto odavno ugašene TV Avala, biće poznat na jesen.

- Na konkurs javili su se BK TV, Studio B, Kopernikus i kompanija CLT-UFA, iza koje stoji nemački gigant RTL. CLT-UFA je firma osnovana 5. jula namenski zbog ovog konkursa... Američka TV N1 po svemu sudeći nije zainteresovana za nacionalnu frekvenciju u Srbiji. U svakom slučaju, ko će dobiti frekvenciju biće poznato krajem septembra, a poslednji dan za objavu odluke je 30. septembar - kaže sagovornik Informera iz REM koji dodaje da je trenutno u toku dopuna konkursne dokumentacije, posle čega slede utvrđivanje i objavljivanje liste.

Direktorka "Studija B" Ivana Vučićević kaže da njena televizija prvi put konkuriše za dobijanje nacionalne frekvencije.

(VIDEO) OVO MORATE VIDETI, RUSKI TENK PODMORNICA! T 80 prelazi reku ZARONIO NA DUBINU OD 6 METARA!

- Prošli put smo išli ciljano na regionalnu frekvenciju. Nismo ni probali da predamo dokumentaciju za nacionalnu dozvolu. Ovo je prvi put da konkurišemo i nadamo se da imamo dobre šanse jer smo brend koji traje punih 48 godina. Imamo iskustvo, znanje i želju da se pokažemo i na nivou cele Srbije... - podvlači Vučićevićeva.

Zvezdan Jovanović, vlasnik "Kopernikusa", smatra da će on dobiti ovu 'bitku'.

ZMIJA TAČI OPET SANJA DA ĆE SRBIJA PRIZNATI KIM: Priština uslovljava Beograd, sve osim priznanja lažne države je bezvredno!

- Mislimo da ćemo dobiti nacionalnu frekvenciju, jer u suprotnom ne bismo ni konkurisali. Na prošla dva konkursa smo bili prvi po broju glasova, ali sa četiri prema tri i dva uzdržana. Za dodelu treba pet glasova - kaže Jovanović.

Patriotski principi

I dok se RTL nije oglašavao ovim povodom, menadžment BK TV takođe je ubeđen u svoju medijsku pobedu i najavljuje "porodični program koji poštuje tradiciju i patriotske principe".

(VIDEO) SMAK SVETA! CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA RUSIJU: A nekad su udarili na Japan da odbrane braću Ruse!

"Vizija nove RTV BK kao budućeg nacionalnog emitera utemeljena je na kvalitetima i tradiciji široko prihvaćenog i visoko društveno rangiranog programa prve RTV BK Telekom. Naša televizija je od 1994. do 2006. pokazala društvenu odgovornost i sposobnost, emitujući informativni program po najvišim svetskim standardima, uz kolaž sopstvenih programskih emisija, filmova, serija, kulturnog programa, zabave, sporta", navodi se u saopštenju televizije Bogoljuba Karića, koji juče nije bio dostupan za komentar zbog poslova u inostranstvu.

Uslovi za dobijanje nacionalne frekvencije

* oprema i tehnička sredstva (studijske i terenske digitalne kamere, računari, audio i video mikseta)
* poslovni prostor i redakcija (urednici, novinari i ostalo osoblje)
* programski elaborat koji mora da ima informativni, naučno-obrazovni, kulturno-umetnički, dokumentarni, dečji i program za maloletnike.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 5 godina

Bogoljub je imao najbolji informativni program u Srbiji i Crnoj gori..

Neša

pre 5 godina

I ta "nova" televizija biće ista kao ostale koje sada postoje.

Daniel

pre 5 godina

Studio B ima dugogodisnje iskustvo iza sebe, ali da li ste pogledali na sta lici slika na njihovom kanalu.Kamere sa kojim snimaju emsije su kao iz 70-tih godina, ne daj Boze da im crkne kamera, ne bi mogli da nadju taj deo da zamene jer vise ne proizvode delove za taj tip.RTL znam da bi doneo dosta dobrih stvari.Jako su mocni u Evropi.Ne znam da li bi BK imao onakvu gledanost i onakvu popularnost kao ranije.Mogu slobodno reci da su u to vreme PINK i BK televizija bili dva najgledanija kanala.A verujte mi da Pink i ne gledam.Mozda u godini dana sam do 3-4 minuta nesto odgledao.Karic je najavio da ce BK televizija da krene jos 2016 godine, a polako cemo uci u 2019.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija