• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. V.

12.07.2018

19:50

TRAMP STIŽE U SRBIJU Šef diplomatije Ivica Dačić potvrdio posetu, ALI POD JEDNIM USLOVOM!

Društvo

TRAMP STIŽE U SRBIJU Šef diplomatije Ivica Dačić potvrdio posetu, ALI POD JEDNIM USLOVOM!

Podeli vest

Šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da će predsednik SAD Donald Tramp najverovatnije posetiti Srbiju za vreme svog mandata, ali da njegov dolazak u Beograd zavisi pre svega od rešenja problema Kosova

- Poseta predsednika SAD zavisi od događaja na međunarodnoj sceni. Siguran sam da će Tramp u vreme svog mandata doći, ali se postavlja pitanje treba li da dođe sada ili kada se dođe do nekog rešenja kosovskog pitanja. U svakom slučaju, predsednik Vučić zvanično je pozvao Trampa da poseti našu zemlju i bilo bi dobro da do te posete dođe... - poručio je Dačić, dodajući da po pitanju Kosova Americi, Rusiji i drugim velikim silama treba ponuditi "vin-vin" predlog u kom svi ponešto dobijaju, ali i gube.

Izvinjenje za bombardovanje?!

Tramp pre dolaska u Srbiju treba da se distancira od NATO bombardovanja 1999. godine. Kosovsko pitanje zavisi od njegovog odnosa prema nasilnom otimanju pokrajine, kaže Živadin Jovanović, bivši šef diplomatije.

- U tome se ogleda politička veština. Težak je način na koji mi vodimo dijalog i ne znam kako bih izdržao da sam na mestu Marka Đurića... - naglasio je Dačić.

(VIDEO) SMAK SVETA! CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA RUSIJU: A nekad su udarili na Japan da odbrane braću Ruse!

Trampov dolazak prethodno je potvrdio i predsednik Vučić, koji je rekao da još nije određen datum posete.

- Sa predsednikom Trampom sam razgovarao više puta i on mi je potvrdio da će doći. Međutim, znate kakav je raspored predsednika SAD, ne bih se čudio i da, na kraju, ne dođe. Nadam se i učinićemo sve da dođe... - istakao je Vučić.

Komentarišući ove navode, karijerni diplomata Zoran Milivojević ocenjuje da Srbija ima poseban interes da sa Trampom i njegovom administracijom uspostavi bliže kontakte.

TRAMP: PROTOK DOLARA IZ EVROPE U RUSIJU NEPRIHVATLJIV! Lider SAD besan, Putin ga dobija na svakom polju!

- Takva poseta bila bi izuzetno značajna za dalje odnose. Rasplet oko Kosova mogao bi da bude povod za posetu. Dačić je u pravu, ako bi došlo do normalizacije odnosa na Kosovu, mogao bi da usledi i Trampov dolazak - podvlači Milivojević.

Poseta moguća već u novembru

Kako smo već objavili, lider Rusije Vladimir Vladimirovič Putin potvrdio je da će biti specijalni gost Srbije na obeležavanju 100. godišnjice od savezničke pobede u Prvom svetskom ratu koja je planirana u novembru, a nezvanično se spekuliše da bi tada u našu državu mogli da dođu lideri Francuske i SAD Emanuel Makron i Donald Tramp.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 5 godina

Ova dvojica Tramp i Makron nisu tako ni poželjna u Srbiji jer se nisu pokazali kao prijatelji.

Milo

pre 5 godina

Nisu oni poželjni ali bolje da dolaze mirno na sastanke i da uvedu Srbiju u EU i NATO nego da ti Rusija pokrene jedan PRAVI građanski rat ko šta je pokušala u CG.

pauna

pre 5 godina

treba da dodje sada i na licu mesta se upozna sa teskocama od strane siptara i da dobro procita 1244.

Savo

pre 5 godina

Izvinjenje neka zadrži za sebe a nama plati ratnu odštetu za bombardovanje i lopovluk posle bombardovanja.

Vladdimir

pre 5 godina

Moze da bude, ali ne mora da znaci... Ako se desi, sta sam vam rekao... Ako se i ne desi, opet sam bio u pravu... I tako, zauvek... Zna se cemu sluze ovce...

goran

pre 5 godina

Pa onda nemora ni doci i ako dode samo ce nesto traziti,dokle cemo mi zvati nekog u goste a oni nas stalno ponizavaju nek ideu tiranu.

Milan

pre 5 godina

Dobro, a šta naša vlast očekuje od Trampove posete?

Nikola

pre 5 godina

Nek oszane on u Americo, ne treba nam jos jefno zlo u Srbiji.

Ich bin

pre 5 godina

ma kad bi poklonili vojvodinu i sandzak tramp bi odmah sutra dotrcao,garant,i zajedno sa skotom nas ubedili da je to u stvari potez za nase dobro,strani investitori bi se potukli na granicama srbije ko ce prvi da dodje i investira u razvoj srbije,a kad bi dali i dolinu e preseves nebismo znali sta cemo s parama,ima na usi da nam izlaze,al za to trebamo obezbediti da na vlast dodje onaj mali dezmekonja,onaj mali pozderac,onaj zamalo precednik sveta,al mi smo glup neki narod,mislim vecina za razliku od gradjanske manjine koju olicava stanojko pantic i slicni i tako to....

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija