• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

17.07.2018

09:06

PROFESORKA DOGOVORILA EKSKURZIJU NA ŽURKI! Šarčević: Debelo će odgovarati svi odgovorni!

Društvo

PROFESORKA DOGOVORILA EKSKURZIJU NA ŽURKI! Šarčević: Debelo će odgovarati svi odgovorni!

Podeli vest

 Nastavnicima niko ne može zabraniti organizovanje đačkih letovanja i zimovanja, ali isključivo prema pravilnicima koji važe za ekskurzije, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da to nije bio slučaj sa prošlonedeljnim putovanjem 150 beogradskih srednjoškolaca u Španiju, koja je bila "čista improvizacija"

Oko letovanja koje je organizovala Snežana Martić, profesorka istorije u Devetoj gimnaziji "Mihailo Petrović Alas", iz koje je 105 od pomenutih 150 učenika, "digla se prašina" krajem prošle nedelje, kada su deca stigla u poznato letovalište Ljoret del Mar, ali nisu mogla da se smeste u hotel jer agencija B2P nije uplatila novac za smeštaj.
Ministar Šarčević je naglasio da je najvažnije u celoj priči to što je ugrožena bezbednost đaka i najavio da će, ako se utvrdi da je direktor Devete gimnazije za sve znao, i on "debelo odgovarati".

- Što se mene tiče, tu ekskurziju organizovala je građanka koja je sasvim slučajno i profesor istorije. Zbog te činjenice pokrenućemo njenu odgovornost. Ne znam da li je ona i ranije to radila, ali saznaću jer čekam izveštaj iz škole. Ne mogu da krivim direktora ako je to ona sve organizovala na nekoj ''kućnoj žurci''. Ako se dokaže da joj je dao saglasnost i on će debelo odgovarati - rekao je Šarčević za Politiku.

OBRT POSLE DRAME U BARSELONI: Srpski đaci ipak ostaju u Španiji!


On dodaje da je i bez tog incidenta briga o đacima koji su otišli u Španiju diskutabilna.

- Nije mi jasno kako jedna nastavnica može sama da vodi 105 đaka iz Devete gimnazije i ko joj pomaže da brine o njima. I da je sve bilo u redu, njihova bezbednost je dovedena u pitanje - rekao je Šarčević.

DRAMA U BARSELONI! Srpski đaci celu noć putovali, a sada NE MOGU DA UĐU U SOBE! VRISCI I PLAČ NA SVE STRANE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Obični smrtnik

pre 5 godina

Pa ovo je skandal i katastrofa. E moj ministre,pa u ovoj državi radi ko šta hoće i svako ovu Srbiju doživljava kao privatnu svojinu i babovinu. Neko ovde dobrano ne radi svoj posao valjano ili se u njega uopšte ne meša ili ga i ne interesuje??? A verovatno ne stiže od svih drugih državnih poslova na koje ste zaseli a radi masnih plata sa državnih jasli. E zato nam omladina ne radi i odoše svi glavom bez obzira zbog nepotizma,bratije,kumova,itd,itd.

zlata

pre 5 godina

Hajde ministre da se ne pravimo naivni.Naravno da je direktorka skole to znala...znala je cela skola,svi ucenici,nastavnici,pomocno osoblje...Pa, ne radi se o petoro djaka,nego o 105...Direktor skole,mora da zna sta se desava i radi u ustanovi gde je prvi covek ! Ne zna--onda nije dorasla tom poslu.Kakva zurka...kakvi bakraci...Poznato je,da u svim skolama,profesori ,ucitelji,vrse pritisak na roditelje sto se tice,izleta,ekskurzija..a zasto? Da udovolje direktoru,koji ima tu finansijsku dobit...

Igor

pre 5 godina

Ministre, sta cemo sa srednjoskolcima koji predaju matematiku dok profesori matematike ne dobijaju posao? Stotinak puta sam pisao ministarstvu a odgovori su da nisam strucan jer nemam master. Dakle, srednjoskolci, ucitelji itd su vama strucni? Zivela Srbija koja ide u provaliju! Pogledajte na youtube: matematiku predaju nestrucni a profesori nemaju posao

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija