• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D. - J. M.

17.07.2018

18:03

SRBI NAVALILI NA LAST - MINIT:  Dramatična sniženja zbog kiše i prevara, CENE ZA GRČKU PREPOLOVLJENJE!

Društvo

SRBI NAVALILI NA LAST - MINIT: Dramatična sniženja zbog kiše i prevara, CENE ZA GRČKU PREPOLOVLJENJE!

Podeli vest

Aranžmani za najpopularnija grčka ostrva poput Krfa, Krita i Rodosa mogu se naći i za manje od 200 evra. Cene last-minita obično su 20 odsto manje, ali ove godine popusti idu i do 50 odsto, kaže Aleksandar Seničić

Srpski turisti ove godine više nego ikad čekaju last-minit ponude, jer su cene za ekskluzivna grčka letovališta praktično prepolovljene! Zbog kiše i prevara turističkih agencija, mnogim tur-operaterima je propala sezona, pa su se odlučili na značajna sniženja, koja umesto standardnih 20 odsto idu i do 50 odsto.

Tako je, primera radi, aranžman za Rodos, Krit ili Krf, koji uključuje avion i smeštaj, moguće naći i za manje od 200 evra, ukoliko ste brzi i dobro informisani. Agencije smišljaju i specijalne "ultra last-minut" i druge povoljne opcije, samo da bi rasprodale sve aranžmane.

Rekordni popusti

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić kaže za Informer da su agencije ove godine više nego ikada spustile cene u last-minit ponudi.
- Zahvaljujući kiši i hladnim danima, sezona je počela kasnije nego ranijih godina i to se automatski odrazilo na prodaju preostalih aranžmana, koji su sada jeftiniji i 50 odsto od regularne cene. Takođe, poslednjih 30 godina se nikada nije desilo da čak četiri agencije bankrotiraju na samom početku sezone, pa je preostalo dosta slobodnih mesta u Grčkoj, koja sada treba nekako da se prodaju - kaže Seničić.

PAŽNJA, GRČKI HAKERI OPLJAČKALI SRPSKE TURISTE: Dobro vodite računa KOME I KAKO uplaćujete NOVAC ZA LETOVANJE!

Cene pre i posle sniženja
mesto  regularna cena   last-minit cena
Zakintos       250-670             199-490
Krf                300-500             169-250 
Krit               400-800             199-399
Halkidiki       200-350              99-199
*prosečne cene u evrima po beogradskim agencijama, put i smeštaj, bez avionskih taksi

On dodaje da na tržištu imamo veći broj kapaciteta nego što nam je potrebno, pa su i zbog toga cene dosta niže, ali i da nam ova situacija govori da se aranžmani definitivno ne prodaju dobro ovog leta.
- Last-minit ponude počinju sedam dana pre polaska na put i najbolje je da ih iskoriste putnici koji nemaju fiksne odmore, jer je reč samo o određenim objektima i smeštajnim jedinicama. Ipak, ove godine se pokazalo da je ponuda zaista velika, ali to ne znači da će oni putnici koji treba da putuju u avgustu biti iste sreće, jer očekujemo da se situacija na tržištu do tada stabilizuje - kaže Seničić i dodaje da putnici bez obzira na reklame na internetu i televiziji obavezno odu u agenciju i provere da li postoje dodatni troškovi u vidu taksi.

Da je ove godine letovanje pod opcijom "poslednji čas" i te kako aktuelno i vrlo isplativo za srpske turiste, potvrđuju i u agenciji "Travellend". Prema njihovim rečima, trenutno se za odmor u Grčkoj nude neverovatni popusti i do 50 odsto.
- Za razliku od prošlih godina, kada su daleke destinacije bile mnogo povoljnije, ove godine ko poželi u Grčku imaće sjajne pogodnosti. Pogotovo ko ima sreće da uhvati last-minit ponudu, pa da za 199 evra dobije aranžman sa avio-prevozom za neko ostrvo. Ili, na primer, za 145 evra sa prevozom dobijete letovanje u apartmanima na Halkidikiju. Popusti idu od 20 do čak 50 odsto, u zavisnosti od datuma polaska, mesta i načina prevoza - kaže Miloš Jovović iz "Travellenda".

Brzo planu

On ističe da last-minit ponude odu i za samo nekoliko sati.
- Interesovanje za popuste u poslednji čas je ogromno. Zato je nekad i nesigurno čekati "minut do 12", jer može da se desi da ostanete bez letovanja. Last-minit ponude daju se u zavisnosti od interesovanja, prodaje i preostalih kapaciteta - objašnjava naš sagovornik.

EH, TA OSTRVA: Evropljani jednoglasno izabrali omiljenu destinaciju za letovanje!

Egipat i Turska rasprodati

Za Tursku i Egipat, za koje prošle godine nije bilo veliko interesovanje Srba, uplate za jul i avgust ove godine su odlične i svako ko se dvoumi ne treba da se nada last-minitu.
- Specijalnih popusta za ove destinacije gotovo da i nema, jer su već početkom sezone aranžmani planuli. Tako da savetujemo svima onima koji žele upravo put ovih letovališta da požure i rezervišu još koje preostalo mesto u pojedinim hotelima, jer ove sezone cene ostaju fiksne i neće biti popusta, a o last-minitu da i ne govorimo - poručuju u "Travellendu".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija