• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.07.2018

10:06

ANTIĆ: Za RTB Bor se već javile četiri strane kompanije!

Društvo

ANTIĆ: Za RTB Bor se već javile četiri strane kompanije!

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da su se četiri kompanije javile za otkup dokumentacije već prvog dana od raspisivanja tendera za strateškog partnera za RTB Bor i da će ime najboljeg ponudjača biti poznato do kraja godine

Antić je za Radio televiziju Srbije kazao da očekuje da će budući strateški partner zadržati svih 5.000 zaposlenih, ali i da će biti otvaranja novih radnih mesta.

- Pre svega obaveza će biti da u periodu dok mi kontrolišemo čitav taj privatizacioni proces, što će trajti od tri do šest godina, da se sačuva taj broj radnih mesta. Pošto je biznis plan deo tenderske dokumentacije, mi očekujemo da će tamo biti neophodan dodatni broj radnika - naveo je Antić.

Prema njegovim rečima, tender za RTB Bor je "ozbiljan međunarodni tender" koji će sutra biti objavljen i u Fajnenšel Tajmsu.

On očekuje da se na teneder prijavi veći broj ozbiljnih kompanija i podseća da je u protekle dve godine 11 rudarskih kompanija posetilo RTB Bor.

- Tender traje do 20. avgusta, u septmbru ćemo ceniti ponude i ja verujem da ćemo do kraja godine izabrati najboljeg ponuđača, kada uplate 100 miliona dolara što je uslov za zaključenje ugovora - rekao je ministar.

Antić je objasnio i da je procenat vlasništva jedno od ključnih pitanja na tenderu, jer država Srbija pita ponudjače koliki procenat oni traže.

- To će biti predmet bodovanja - ukazao je Antić.

Poziv za RTB Bor juče je raspisan u listu Politika i u njemu se navodi da budući investitor dokapitalizacijom od 350 miliona dolara postaje vlasnik udela u RTB Bor.

Ukupna vrednost novčanog kapitala RTB Bor je nešto više od 2 milijarde i 300 miliona dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija