• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas/Informer

22.07.2018

10:30

OKONČANA DRAMATIČNA EKSKURZIJA BEOGRADSKIH UČENIKA: Đaci se vratili iz Španije, ponovo sa svojim roditeljima!

Društvo

OKONČANA DRAMATIČNA EKSKURZIJA BEOGRADSKIH UČENIKA: Đaci se vratili iz Španije, ponovo sa svojim roditeljima!

Podeli vest

Đaci beogradskih srednjih škola koji su proteklih desetak dana boravili na mučnom letovanju u Španiji, upravo su se vratili u Beograd

Posle paklenih deset dana, problema sa smeštajem, prehladom, propalom agencijom... opet su u zagrljaju svojih najmilijih.

Podsetimo, deca su na put krenula 11. jula, da bi već na prvoj stanici - u španskom letovalištu Ljoret de Mar umesto da budu smešteni u hotel, ostala na ulici. Ispostavilo se da smeštaj nije ni bio plaćen, a za organizaciju putovanja bila je zadužena agencija "B2R", koja je počela sa radom početkom ove godine.

Deca su tako za već plaćen aranžman od džeparaca morala ponovo da plate noćenje, neki od obećanih i plaćenih izleta nisu bili održani, pretposlednjeg dana napustio ih je i vodič iz agencije, mnogi su ostali bez para...

DRAMA U BARSELONI! Srpski đaci celu noć putovali, a sada NE MOGU DA UĐU U SOBE! VRISCI I PLAČ NA SVE STRANE!

Profesorka Snežane Martić, poznata kao Šakira, koja je više od sto dece odvela na putovanje u Španiju, a koje se pretvorilo u pravu agoniju i za decu i za roditelje, danas nije htela da iznese svoju stranu priče.

- Nikakve zvanične izjave sada nećete dobiti - uputila je novinarima, dok ju je okupiralo nekoliko roditelja optužujući je da im se nije javljala na telefon.

Ipak, pojedini roditelji su bili malo mirniji i kažu da su većinu stvari iz Španije saznavali iz medija.

- Verujte da gotovo sve što smo saznali o dešavanjima, pročitali smo u novinama, tek čekamo da se deca vrate i da nam kažu pravu istinu. Deca su slabo imala internet tamo i koliko su mogla, toliko su nam javljala kakvo je stanje, niko nije ni slutio da će se ovako nešto desiti. Čuli smo da su se svi isplakali tamo, i deca i odrasli, videćemo kakvo ćemo objašnjenje dobiti kad dođu - poručili su kratko roditelji.

Vidno neraspoloženi, roditelji su nevoljni za priču, većina njih bespomoćno sleže ramenima i kratko komentairše "ne znam šta da kažem".

PROFESORKA DOGOVORILA EKSKURZIJU NA ŽURKI! Šarčević: Debelo će odgovarati svi odgovorni!

- Sve su to mutne radnje očigledno, kad je trebalo da doplate za drugi smeštaj, pitala sam ćerku kome je dala novac, da li profesorki ili nekom drugom, kazala mi je da je dala zaposlenima na recepciji hotela. Pa kako maloletno lice plaća samo smeštaj - pita se jedna majka.

- I njoj je namešteno, kao i đacima. Kriva je agencija, ne profesorka - kažu pojedini roditelji. Iako se pronela priča da je profesorka Snezana Martić poznata po tome da đake navodno ucenjuje lošim ocenama ukoliko odbiju da idu na put s njom, te da je u prethodnoj školi u kojoj je radila ostala upamćena po aferi gde je učenicu optuzila da je oralno zadovoljavala druga iz klupe, što se kasnije utvrdilo kao netačno, među okupljenima ipak ima onih koji su mišljenja da dotična nema nikakve veze sa ovim slučajem.

OBRT POSLE DRAME U BARSELONI: Srpski đaci ipak ostaju u Španiji!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Roditelj

pre 5 godina

Roditelj sam, sada već odrasle dece. Ako nekome, od roditelja, nije palo na pamet ili nije jasno, u sklapanju aranžmana, za djačke ekskurzije, prisutna je korupcija. Lično sam se uverio u to. Primer 1.: Moj prijatelj je bio dorektor u tada društvenoj turističkoj firmi, koji mi je ispričao da je tadašnjem direktoru jedne šumadijske stednje škole, dao 1000 nemačkih maraka, da prohvati aranžman. Primer 2.: U toj istoj školi, otprilike 15-20 godina kasnije, kao član školskig odbora, žučno sam se u dva navrata borio da direktorka ne odluči da angažuje, par godina unazad, požarevački "Litas". U prvom slučaju kada nisam uspeo da oborim njene namere, trazila je i dobila po 30 evra od svakog deteta na ime ulaznica u muzeje u Grčkoj. Koje se inače nisu plaćale, 150-oro deca po 30 evra, 4500€. Preporuka za roditelje: Šta će deca u Grčkoj i Špani, a toliko lepih istorijskih i kulturnih mesta u Srbiji ima, gde ih vi niste vodili i gde mozda ni vi niste bili? Na kraju krajeva, neka novac ostane u Srbiji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija