• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2018

15:31

​LONČAR: Umesto u inostranstvu, tretmani "iks" nožem u Srbiji!

Društvo

​LONČAR: Umesto u inostranstvu, tretmani "iks" nožem u Srbiji!

Podeli vest

Novi Centar za "iks" nož KCS, čija je izgradnja u toku, počeće sa radom 1. oktobra, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

To je aparat koji će tretirati sve tumore u organizmu, osim na glavi, koji su manji od pet centimetara i nalaze se na mestu u telu gde ne mogu da se operišu.

Nova zgrada prostiraće se na 700 kvadrata, u kojoj će biti nož, kao i sva prateća oprema.

- Do sada su pacijenti morali u inostranstvo, a tretman na tom aparatu koštao je minimum 20.000 evra. Sada će moći to da urade ovde, sa zdravstvenom knjižicom, besplatno - rekao je Lončar i podsetio da se pored tog centra nalazi i Centar za gama nož.

Ministar je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na poseti KCS i podršci unapređenju srpskog zdravstva, kao i na tome što, kako je rekao, ne živi u virtuelnom svetu i što se ljudima u zdravstvu ne obraća preko društvenih mreža, već dolazi u posetu, upoznaje se sa problemima i radi sve što može da pomogne.

Lončar je dodao da je obezbeđeno i 1,6 miliona evra za obnovu Urgentnog centra, navodeći da je crep na zgradi stariji od 60 godina, dok je sama zgrada iz 1903. godine.

Pojasnio je da se u ovoj prvoj fazi rekonstrukcije, obnavlja fadada, menjaju prozori i podovi, tavanski prostor se adaptira u lekarske sobe, dok će lekarske postati sobe za pacijente.

Direktor KCS Milika Ašanin istakao je da su Klinički centar Srbije i Urgentni centar jedine ustanove koje nikada tokom najopsežnijih radova, poput onih koji se sada izvode, nisu zatvorili svoja vrata za pacijente.

Naveo je da je osim radova na izgradnji Centra za “iks” nož i obnovi fasade Urgentnog centra, završena intenzivna nega „šok B” UC, kao i odeljenje Hirurgije 2, pri kraju su radovi na Nefrologiji koji će biti delovi Centra za transplantaciju organa u KCS.

Pored toga, očekuje se početak radova na obnovi Ginekološko-akušerske klinike KCS, kao i na Neurohirurškoj klinici, uz potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Kliničkog centra.

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Zlatiboru Lončaru, državnom sekretaru dr Vladimiru Ðukiću, kao i direktoru Kliničkog centra Miliki Ašaninu na naporima koje ulažu u unapređenje srpskog zdravstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeca

pre 5 godina

Dobro je sto se toliko ulaze u zdravstvo i kvalitetnu opremu,koja ce poboljsati lecenje gradjana.

kaca

pre 5 godina

Bravo za Srbiju i bravo za napredak i inovacije u oblasti medicine.

Mija

pre 5 godina

Kada je bolesniku najteze,dobro je da bar ima tu olaksicu finansijsku da se besplatno pregleda i leci u svojoj zemlji.

Mihajlo

pre 5 godina

Potrebno je ulagati u zdravstvo, ovim putem se podize kvalitet zivota u Srbiji.

caca

pre 5 godina

Neke stvari koje smo nekada samo mogli da zamisljamo sada se obistinjuju,svaka cast.

adam

pre 5 godina

Srbija je dokaz da se sve moze kad se hoce. Uspeli smo da se razvijemo na svim poljima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija