• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2018

15:22

ŠARČEVIĆ sa najboljim matematičarima

Društvo

ŠARČEVIĆ sa najboljim matematičarima

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas sa učenicima koji su postigli najveće uspehe na međunarodnim matematičkim i informatičkim takmičenjima

Šarčević je učenicima čestitao na postignutim rezultatima ocenjujući da je taj uspeh i na dobrobit Srbije.

- Znam da ćete sigurno nastaviti da studirate u toj oblasti...Država će to izuzetno ceniti i podržavati. Mi radimo silne nove i modele i zakone i koncepte u kojima će to biti jako vidljivo, gde će biti dovoljno kompanija koje će biti srećne da vas vide ovde u Srbiji - kazao je ministar.

Šarčević je rekao da se, izmeću ostalog, radi na novom modelu zakona o stipendiranju učenika i studenata, kao i novi zakon o dualnom u visokom obrazovanju.

On je ocenio da je Srbija mala zemlja, ali da ima možda najbolje matematičare.

Predsednik Društva matematičara Srbije Vojislav Andrić zahvalio je ministru na prijemu i dodao da se ovakvi rezultati mogu postići velikim odricanjem i trudom.

- Ovih 30 priznanja koja je osvojilo naših 26 učenika nije ostalo bez ođeka. Osvojiti samo na nekih šest takmičenja 11 zlatnih, sedam srebrnih i 10 bronzanih medalja i dve pohvale nije lako. Pogotovo što iza takvih rezultata znači višeznačan trud. Najviše učenika, ali i njihovih mentora, koji rade u škola i onih koji rade na pripremama koje Društvo matematičara organizuje pred velika takmičenja - rekao je on.

Andrić je dodao da Društvo matematičara zastupa Republiku Srbiju na osam velikih međunarodnih matematičkih i informatičkih takmičenja. On je na podršci zahvalio Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompaniji NIS koji sprovodi program “Energija znanja“.

Andrić je u znak zahvalnosti Društva matematičara predao plakete Mladenu Šarčeviću i predstavnica kompanije NIS Snažani Lakićević, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija